Bookmarks

     

    Στη συνεδρίαση της Πέμπτης (3/4) είναι στραμμένο αρχικά το ενδιαφέρον της ΠΑΕ Καβάλα και πιο συγκεκριμένα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Football League το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η επικύρωση της βαθμολογίας των δύο ομίλων, η κλήρωση των αγώνων πλέι οφ αλλά και κάποια άλλα θέματα όπως η απόφαση για τον μη υποβιβασμό καμίας ομάδας από το υπόλοιπο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας. Προς αυτή την κατεύθυνση αρχικά έχει το ενδιαφέρον της στραμμένο η Καβαλιώτικη ΠΑΕ ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι στην πρόταση που κατέθεσε η ίδια για το μη υποβιβασμό καμίας ομάδας εκ των δύο ομίλων της Football League, όχι μόνο δεν υπάρχουν αντιδράσεις αλλά αντίθετα μέχρι σήμερα τα πάντα κυλάνε ομαλότατα με πάρα πολλούς «συμμάχους».

     

    Αύξηση των ομάδων σε 36 από τη νέα σεζόν στη Football League

    Σε όλα τα παραπάνω να σημειώσουμε ότι η ΠΑΕ Καβάλα την προηγούμενη Δευτέρα (1/4) εγγράφως απέστειλε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Football League, τις προτάσεις της για τον τρόπο διεξαγωγής του ερχόμενου πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας. Πιο συγκεκριμένα στο έγγραφο που απέστειλε η ΠΑΕ Καβάλα συνολικά υπάρχουν 9 προτάσεις οι οποίες και αναμένεται να συζητηθούν στη συνεδρίαση της Πέμπτης (3/4) με βασικότερη αυτή της αύξησης των ομάδων από 28 σε 36 από την ποδοσφαιρική περίοδο 2014-15. Μάλιστα να σημειωθεί ότι μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε η Καβαλιώτικη ΠΑΕ, μία από αυτές έχει να κάνει με την παραμονή όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα (2 όμιλοι) της κατηγορίας ενώ κάποιοι άλλοι και ίσως αρκετά σημαντικοί είναι εκείνοι της ανόδου των έξι (6) πρώτων των αντιστοίχων ομίλων της Football League 2 και δύο εκ των έξι δεύτερων των ομίλων της ίδιας κατηγορίας με τη διαδικασία των μπαράζ. Και αυτό για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 36 ομάδων. Από κει και πέρα η ΠΑΕ Καβάλα στο έγγραφό της καταθέτει μία σειρά ακόμη προτάσεων για θέματα οικονομικής φύσεως αλλά και για θέματα συγκρότησης του ρόστερ των ομάδων. Πιο συγκεκριμένα οι προτάσεις αυτές έχουν να κάνουν με:

     

    • Ρύθμιση των χρεών προς ΙΚΑ και Δημόσιο όλων των ΠΑΕ με υπουργική απόφαση σε 120 δόσεις, ώστε να μπορέσουν να αποπληρωθούν τα χρέη, οι ομάδες να είναι ενήμερες και το πρωτάθλημα να διεξάγεται επί ίσοις όροις και όχι να δημιουργούνται ομάδες πολλών ταχυτήτων.

     

    • Υποχρεωτική παρουσία στο ρόστερ τουλάχιστον πέντε (5) εκπαιδευόμενων ποδοσφαιριστών.

     

    • Πλήρη επανεξέταση των συνθηκών των εργασιακών σχέσεων μεταξύ των ΠΑΕ και των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Πλήρη επανεξέταση της λειτουργίας των πειθαρχικών επιτροπών της ΕΠΟ, πρώτου και δευτέρου βαθμού.

     

    • Δημιουργία εμπορικού τμήματος, που θα αναλάβει να δημιουργήσει τις συνθήκες για την καλύτερη προβολή του προϊόντος της Football League εντός και εκτός Ελλάδος με προσδοκώμενο και ζητούμενο την αύξηση των εσόδων για τη League».

     

    Το όλο θέμα στη συνέχεια θα πάει στην ΕΠΟ

    Την ίδια ώρα στο στρατόπεδο της ΠΑΕ Καβάλα υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Football League θα παρθεί ομόφωνη απόφαση και ακολούθως αυτή αναμένεται να γνωστοποιηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής η οποία ακολούθως αναμένεται να προχωρήσει σε θετική ή αρνητική απόφαση. Πάντως εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι για να προωθηθεί η πρόταση της Football League στη συνεδρίαση της ΕΠΟ αυτή θα πρέπει να είναι ομόφωνη από πλευράς όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα και στη συνέχεια η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να προχωρήσει στο να λάβει ανάλογες αποφάσεις.

    One Response to “Στη συνεδρίαση της Πέμπτης (3/4) είναι στραμμένο αρχικά το ενδιαφέρον της ΠΑΕ Καβάλα και πιο συγκεκριμένα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Football League για τη λήψη ομόφωνης απόφασης για τον μη υποβιβασμό καμμίας ομάδας από τους δύο (2) ομίλους”