Bookmarks

    Αποκαλυπτικός πέρα για πέρα ήταν σήμερα Παρασκευή (11/4) μιλώντας στους 93, 7 ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Καβάλα Βλάσης Τσάκας ο οποίος κάλεσε τους πάντες να βοηθήσουν στην προσπάθεια που ξεκίνησε. Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη φράσης μέλους του Δ. Σ του Ερασιτέχνη, μετά από τη λήξη του τελευταίου εντός έδρας αγώνα του ΑΟΚ με την Καλαμαριά. «Μέλος του Ερασιτέχνη, στην τελευταία ήττα εντός έδρας του ΑΟΚ, γύρισε και είπε σε μέλος του Δ. Σ της ΠΑΕ… «Χάσατε».

     

    Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης.

     

    – Υπάρχει καμιά εξέλιξη γύρω από το θέμα της αναδιοργάνωσης, που απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τον ΑΟΚ;

    – «Είμαστε σε μια κατάσταση αναμονής. Οι ενέργειες έχουν γίνει και γίνονται. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη απόφαση αλλά όχι ακατόρθωτη. Για μένα είναι κάτι το φυσιολογικό. Για πρώτη φορά δε θίγεται κανένας. Η απόφαση είναι πολιτική, κατά βάση. Τα πάντα οπότε είναι ρευστά. Από το νομό της Καβάλας δεν υπάρχει καμία στήριξη. Μην ξεχνάτε τι είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ. Δήλωσε ότι δεν θα περάσει. Απαράδεκτο.

    Που είναι οι βουλευτές; Υπάρχουν πάντως μεγάλες πιθανότητες να παραμείνει ο ΑΟΚ στη Β` Εθνική. Με σωστή μεθόδευση, μπορούν να γίνουν περισσότερες. Μετά το Πάσχα, θα υπάρχουν οι τελικές επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στη συνέχεια θα παρθούν και οι αποφάσεις. Ο δρόμος είναι μακρύς. Οι τελικές αποφάσεις θα είναι μέχρι τέλος του Μάη».

     

    – Είναι καλό τελικά να παραμείνει ο ΑΟΚ στη Β` Εθνική; Πρέπει να πέσει στη Γ` Εθνική;

    –  «Του χρόνου στη Γ` Εθνική, πιθανότατα να αγωνίζεται ένας Αρης. Διαγράφονται τα χρέη στη Γ` Εθνική. Τα πάντα. Το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις είναι από ξένους ποδοσφαιριστές όταν θα έρθει η ώρα να αγωνιστείς στην Ευρώπη. Εκεί πιθανόν να επέλθει κάποια τιμωρία. Αυτό είναι το καλό σενάριο. Για να επανέλθεις στη Γ` Εθνική, ούτε οι σουβλακόπιτες, ούτε οι έρανοι, ούτε παγκάρι εκκλησιών, ούτε κουπόνια και δώσε μπάρμπα, αρκούν για να στηρίξουν ένα ικανό μπάτζετ. Ο Αγροτικός Αστέρας που βγαίνει έχει μπάτζετ 300.000. Εγώ έχω δώσει ένα σχέδιο στο μεγαλομέτοχο. Το γνωρίζουν το σχέδιο οι μεγαλομέτοχοι για το πώς ο ΑΟΚ θα ήταν ελκυστικός στη Β` Εθνική, χωρίς να τον πνίξουν τα χρέη. Ο ΑΟΚ πρέπει να παραμείνει στη Β` Εθνική. Εγώ έχω προτείνει, ένα σχέδιο εξυγίανσης. Δεν εισακούστηκα τον Σεπτέμβρη. Εγώ από τότε επέμενα ότι πρέπει να υπάρχει μια διοίκηση Ειρηνοδικείου, που θα τρέξει την ομάδα. Δεν κάναμε μεταγραφές για 5.500. Είναι τραγικό. Κακός χειρισμός του γιατρού που δεν πήγε να πληρώσει εκείνη τη στιγμή το ΙΚΑ. Συνεχίστηκε με τη δεύτερη κατρακύλα με τα 12.000 που κλάπηκαν από το ταμείο της ΠΑΕ, από τον Ελευθεριάδη. Αντε γεια. Η διοίκηση αυτή έχει οριστεί από το Ειρηνοδικείο μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Εάν ο ΑΟΚ υποβιβαστεί οριστικά και αμετάκλητα, τότε η ΠΑΕ θα λειτουργήσει μέχρι 15 Ιουλίου για εκκρεμότητες κτλ. Στη συνέχεια θα μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης. Να μην βιάζεται ο κ. Κροκίδης.

    Εάν βιάζεται τόσο πολύ, μπορούμε να κάνουμε τη συμφωνία, να την πάρουνε από τώρα. Κανένα πρόβλημα. Το αγωνιστικό κομμάτι το οποίο δεν πήγε καλά, φυσικά και δεν μας κάνει υπερήφανους.

     

    – Μερικοί έχουν δεδομένο ότι ο ΑΟΚ θα πέσει στη Γ` Εθνική και κάνουν κινήσεις.

    – «Μέλος του Ερασιτέχνη, στην τελευταία ήττα εντός έδρας του ΑΟΚ, γύρισε και είπε σε μέλος του Δ. Σ της ΠΑΕ… «Χάσατε». Μάλλον έχουμε χάσει τη μπάλα εντελώς. Το είπε έξω από τα αποδυτήρια. Αυτό δεν αμφισβητείται. Μου μεταφέρθηκε από το μέλος του Δ. Σ που σε αυτόν απευθύνθηκε.

    Εάν έχουν τόσο τρέμουλο να πάρουν την ομάδα, μπορούν να την παραλάβουν από τώρα. Από την άλλη εγώ καλώ όλους τους Καβαλιώτες, αυτούς που έχουν θεσμική θέση, εκλεγμένοι η μη, να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται να μείνει η ομάδα στη Β` Εθνική. Αν πέσει η ομάδα στη Γ` Εθνική θα κάνει χρόνια να επιστρέψει. Δεν υπάρχει επενδυτής να βάλει λεφτά σε ένα καθεστώς θολό. Εγώ δε θα συνεχίσω. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μείνω».

     

    – Περιμένετε μέχρι τον Ιούνιο να πάρετε ως ΠΑΕ κάποια επιχορήγηση;

    – «Είναι ένα ποσό γύρω στις 40.000. Από αυτά όμως δεν ξέρουμε πόσα θα μπουν στο ταμείο. Υπάρχουν απαιτήσεις αλλά και πολλές εκχωρήσεις. Ας αφήσουν μερικοί τις εξυπνάδες. Προχθές ενώ ήταν να πάρουμε λεφτά, ήρθε κάποιος Μπρατσιάνι και πήρε 10.000. Τον είδατε εσείς να παίζει φέτος;

    Για να σταματάει ο μύθος για τα Καβαλιωτάκια. Αυτά περί προσφυγών, πηγάζουν από Καβαλιωτάκια. Να σταματάει ο μύθος. Δεν μιλάω μόνο για τον Μπρατσιάνι. Σε διοικητικό επίπεδο η ΠΑΕ δούλεψε άψογα. Σε περίπτωση που η ομάδα μείνει στη Β` Εθνική, εμείς θα πληρώσουμε τους παίκτες τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Διαφορετικά ας τα πάρουν από την εκκαθάριση. Με αυτά τα λεφτά, πρέπει να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις. Από το Γενάρη μέχρι τον Ιούλιο, η ΠΑΕ από τη χρήση αυτή δε θα χρωστάει ούτε μια δραχμή. Ξεκάθαρα. Γιατί δεν έβγαλε μια ανακοίνωση ο Ερασιτέχνης, ότι συμπαρίσταται στην ΠΑΕ και απαιτεί την παραμονή; Είμαστε ξεχωριστά; Υπόβοσκε μια κόντρα από την αρχή, η οποία όσο περνάνε οι μέρες εκδηλώνεται περισσότερο. Δυστυχώς έχω… 145 κιλά που δεν μου επιτρέπουν να μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο, για να σώσω την ομάδα. Η ομάδα μετά τον Πιερικό όπου κατά γενική ομολογία ήταν εκπληκτική δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Δεν μας πήγε τίποτα καλά. Εύχομαι τον ΑΟΚ να παραμείνει. Εγώ θα το πανηγυρίσω όπως και οι Καβαλιώτες φίλαθλοι. Ο Ερασιτέχνης πρέπει να συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια, αν υπάρχει ένας κάφρος μέσα εκεί, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

    2 Responses to “Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Καβάλα Βλάσης Τσάκας μιλώντας στους 93,7 αποκάλυψε ότι: «Μέλος του Ερασιτέχνη, στην τελευταία ήττα εντός έδρας του ΑΟΚ, γύρισε και είπε σε μέλος του Δ. Σ της ΠΑΕ… «Χάσατε» – «Ο Ερασιτέχνης πρέπει να συνδράμει στην προσπάθεια παραμονής του Α.Ο.Κ. στην Football League, αν υπάρχει ένας κάφρος μέσα εκεί, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι»”