Bookmarks

    Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρώην προπονητής της Καβάλας Μιχάλης Ιορδανίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena FM μιλώντας για όλους και για όλα. Ο Μιχάλης Ιορδανίδης αναφέρθηκε στην περίπτωση που υπάρχει να μην υποβιβαστεί ο Α.Ο.Κ., στην πορεία των «Αργοναυτών» στον 2ο όμιλο της Football League, στην προσπάθεια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης για άνοδο και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Football League.

     

    Η συνέντευξη του Μιχάλη Ιορδανίδη

    Αναλυτικά το περιεχόμενο της συνέντευξης του πρώην προπονητή της Καβάλας Μιχάλη Ιορδανίδη στον Arena FM είναι το εξής:

     

    -Για την περίπτωση να μη υποβιβαστεί η Καβάλα:

    -«Υπάρχει μια εκκρεμότητα, υπάρχει η συνέλευση της Φούτμπολ Λιγκ  όπου θα αποφασιστεί να μείνουν 17 ομάδες και ίσως να γίνουν και 18 καθώς όπως βλέπουμε το πρωτάθλημα έχει τελειώσει και τον ποδοσφαιριστή τον πληρώνουν τρεις μήνες κάτι που δεν είναι καλό. Αυτό θα το μάθουμε την επόμενη βδομάδα. Αν μια ομάδα πέσει στην Γ’ εθνική δεν είναι πλέον ΠΑΕ και υπάρχει πολύ μεγάλο θέμα και με τα χρέη. Μπορούσε επίσης να έχει και πλέι αουτ για να συνεχιστούν τα παιχνίδια. Βλέπουμε πλέι άουτ οκτώ ομάδων που είναι πάρα πολλά παιχνίδια. Αν υπάρχουν τραυματισμοί και κάρτες μπορεί κάποια ομάδα να μην ανταποκριθεί. Βλέπουμε ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων όπου 10 από τις 14 ομάδες σταμάτησαν και οι υπόλοιπες συνεχίζουν».

     

    -Για την πορεία της Καβάλας:

    -«Όταν πήγα ξεκινήσαμε πολύ καλά, ο πρόεδρος έκανε τις φιλότιμες προσπάθειες για την ασφαλιστική ενημερότητα για τις μεταγραφές, τελικά δεν τα καταφέραμε, το ρόστερ είχε αποδυναμωθεί,  και μείναμε με λίγους ποδοσφαιριστές γύρω στους 16. Ήρθαν κάρτες και τραυματισμοί, έπεσε η ψυχολογία και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στο δύσκολο έργο της παραμονής. Η Καβάλα μπορεί να ενισχυθεί και να επιστρέψει. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο και αν μείνει στην Φούτμπολ Λιγκ υπάρχουν λύσεις για να βελτιωθεί. Αν πέσει στην Γ’ πάει στον ερασιτέχνη και είναι διαφορετικά τα πράγματα».

     

    -Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό:

    -«Σίγουρα ο Γεωργιάδης θα θέλει να κάνει ένα ροτέισον για τον δύσκολο ημιτελικό όπως βλέπουμε και τα τελευταία παιχνίδια. Η εικόνα της ομάδας είναι πολύ καλή, ήταν η ομάδα καλύτερη από τον Ατρόμητο, οι παίκτες κάλυψαν κενά παικτών όπως ο Στοχ και ο Κατσουράνης και πως υπάρχει βάθος. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ανιούσα, έχει δύσκολο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και πρέπει να το κερδίσει και να περιμένει να χάσει ο Αστέρας η ο Παναθηναϊκός. Βέβαια, το μυαλό όλων είναι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό γιατί το περιμένουν όλοι και το μυαλό είναι στο κύπελλο εφόσον χάθηκε η διεκδίκηση του πρωταθλήματος».

     

    -Για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός:

    -«Ο Ολυμπιακός θα μπει φοβισμένος γιατί δεν είναι σε  καλή κατάσταση και τα αποδυτήρια του βράζουν αντίθετα με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός σίγουρα έχει μια πολύ καλή ομάδα αλλά από τα τελευταία παιχνίδια φαίνεται πως δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει ένα γκολ, η Τούμπα θα είναι ο 12ος παίκτης και αν οι παίκτες του πιάσουν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο με τα δεδομένα τώρα ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες ελπίδες. Σίγουρα και ο Ολυμπιακός θέλει να παίξει τελικό και θα είναι δύσκολο παιχνίδι».

     

    -Για την διαιτησία:

    -«Ο κόσμος είναι εις βάρος του Ολυμπιακού για κάποιες αποφάσεις που έχει πάρει. Αυτό το παιχνίδι θα είναι στην έδρα της Τούμπας και δεν δίνει την δυνατότητα στον εκάστοτε διαιτητή να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Πιστεύω θα είναι 50-50 και με αυτό θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να προκριθεί στον τελικό».

     

    -Για τον Νάτχο:

    -«Σίγουρα είναι χρήσιμος παίκτης και πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Τον ξέρω όπου είχαμε παίξει με τον Παναθηναϊκό με την Ρουμπίν Καζάν και είχαμε κάνει όλη την ανάλυση πάνω του. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο και έχει ντριμπλα σουτ και πάσα. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να τον κρατήσει και όχι για μόνο έναν χρόνο αλλά να του κάνει ένα διετές τουλάχιστον συμβόλαιο και να λέει ο ΠΑΟΚ πως έχει παίκτες δικούς του και όχι δανεικούς. Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιοι παίκτες με τελική πάσα. Ο ΠΑΟΚ είναι από την φύση του επιθετική ομάδα και καλά κάνει ο Γεωργιάδης. Θέλουμε την σέντρα του Λίνο, του Στοχ και του Νάτχο και γενικότερα τέτοιους παίκτες για να σκοράρουν και να εκμεταλλεύονται τις φάσεις όπως πολύ καλά κάνει ο Γεωργιάδης».

     

    -Για το αν μπορεί να συνεχίσει ο Νάτχο στον ΠΑΟΚ:

    -«Το θέμα είναι τι θέλει ο Γεωργιάδης. Καλός ποδοσφαιριστής ήταν και μόλις τελείωσε την καριέρα του άρχισε αμέσως την προπονητική και έκανε στην Εθνική Νέων, στην Εθνική Ελπίδων, στον ΠΑΟΚ και δεν λείπει καθόλου στο ποδόσφαιρο. Ξέρει καλύτερα ποιους παίκτες να βγάλει και να βάλει. Ήταν δίπλα στον Στέφενς, ξέρει όλους τους ποδοσφαιριστές, ξέρει την ομάδα από μέσα, το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι και ξέρει το υλικό καλύτερα από τον καθένα. Αν θέλει και μπορεί να συνεχίσει ως προπονητής μπορεί να το κάνει, τι παραπάνω έχουν οι ξένοι. Αν πάλι πει θέλω να γίνω τεχνικός διευθυντής τότε πάλι καλό είναι καθώς ο ΠΑΟΚ χρειάζεται παλιούς ποδοσφαιριστές σε αυτή τη θέση».

     

    -Για την προσπάθεια του Ηρακλή να ανέβει κατηγορία:

    -«Ο Ηρακλής έχει την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία. Έχει καλό και ποιοτικό ρόστερ. Επειδή κουβαλάει το βάρος του ονόματος Ηρακλής πηγαίνει σε όλα τα παιχνίδια να κερδίσει χωρίς σκοπιμότητα. Ως αποτέλεσμα έχασε και κάποια παιχνίδια στο 90′. Ο Ηρακλής με τον Φωστήρα ήταν πολύ καλός, έκανε ευκαιρίες και το 1-0 τον αδικεί. Πρέπει να είναι σταθερός και τώρα που παίζει εκτός έδρας πρέπει να πάρει την νίκη. Του κ. Όγιος του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, με πάσινγκ γκειμ που ξεκινάει από πίσω και ελπίζω να μαζέψει τους βαθμούς που χρειάζονται. Ο κόσμος του Ηρακλή πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα και όχι να αποδοκιμάζουν από το δεύτερο λεπτό. Είδαμε κάποιους από τους επισήμους οι οποίοι είναι και κάποιοι που επηρεάζουν καταστάσεις. Ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα και χθες έκανε 10 ευκαιρίες για γκολ. Υπάρχει μια γκρίνια από λιγοστούς που πρέπει να γίνουν ένα με τους πολλούς. Είδα το παιχνίδι χθες και πρέπει να επιστρέψει ο Ηρακλής στην Σούπερ Λιγκ. Αλλιώς βλέπουμε τι γίνεται στην Αθήνα όπου τα ελέγχουν όλα».

     

    -Για τα πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ:

    -«Είναι ένα πάρα πολύ καλό μίνι πρωτάθλημα και όλες οι ομάδες είναι αξιόλογες. Η Κέρκυρα αν και έχασε είχε τέσσερα δοκάρια και όλες οι ομάδες έχουν καλό ρόστερ. Πρέπει να αναβαθμίσουμε το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ γιατί υπάρχει τεράστια δυσαναλογία. Μέσα από εδώ μπορούν να  βγουν νέοι ποδοσφαιριστές και ομάδες από την επαρχία».

     

    -Για το κίνητρο που υπάρχει με αντίπαλο τον Ηρακλή:

    -«Παίζοντας με τον Ηρακλή όλες οι ομάδες γιγαντώνονται. Τα Ψαχνά δεν υπήρχαν στον ποδοσφαιρικό χάρτη όμως θα παίξουν καλά για να πάρουν νίκη και διαφορά τριών βαθμών με τον Ηρακλή. Τα επόμενα δύο εκτός έδρας είναι σημαντικά και ο Ηρακλής πρέπει να πάρει τουλάχιστον τέσσερις πόντους».

     

    -Για το αν πρέπει να υπάρχει σκοπιμότητα:

    -«Είναι τα παιχνίδια των αποτελεσμάτων αλλά είναι κάποιες ομάδες όπως ο Φωστήρας που κατέβηκε για το χ. Κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε λίγο την σκοπιμότητα. Ο Ηρακλής παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο αλλά κάποια στιγμή κοιτάς και το αποτέλεσμα. Πάντως στην πρώτη αγωνιστική επειδή δεν έχουν φτάσει στην σκοπιμότητα βλέπουμε πως μπαίνουν πολλά γκολ. Έχουμε πάρα πολύ δρόμο, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πιο μπροστά και από την στιγμή που παίζεις και με τον Ολυμπιακό Βόλου μπορείς να πεις θα πάω να τον κερδίσω και να τον ισοφαρίσω».

     

    3 Responses to “Μιχάλης Ιορδανίδης «Όταν πήγα στον Α.Ο.Κ. ξεκινήσαμε πολύ καλά, ο πρόεδρος έκανε τις φιλότιμες προσπάθειες για την ασφαλιστική ενημερότητα για τις μεταγραφές αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε και το ρόστερ είχε αποδυναμωθεί»”