Bookmarks

    Ότι και να πει κανείς, η Καβάλα στρογγυλοκάθισε πέρυσι στο «θρόνο» της πρωταθλήτριας Ελλάδος στην επιτραπέζια αντισφαίριση και δε λέει να σηκωθεί. Η Καβάλα έχει να χαίρεται για τη μοναδική ομάδα που αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία, τις Ακαδημίες της, τη λειτουργία της, την 1η θέση στην Ελλάδα πέρυσι σε όλες τις κατηγορίες και 3η φέτος, καθώς επίσης και για τα πανελλήνια μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες. Έφτασε η αποστολή των εφήβων και νεανίδων του ΑΣΕΑ Καβάλας από το πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στην Αθήνα και το κύπελλο σε όλη τη διαδρομή φιγούραρε στο ταμπλό του ιδιόκτητου 9θεσιου της ομάδας αποστολή στους εφήβους, που περιορίστηκαν στην 10η θέση απαρτιζόταν από τον 12χρονο Πασχαλέρη, τον 13χρονο Μιχαηλίδη και τον 15χρονο Ζήσου, οι οποίοι αγωνίστηκαν στην κατηγορία μέχρι 18 χρόνων.

     

    Στα κορίτσια στην ομάδα αγωνιστήκαν οι Τζάμου, Κανάρη και Χατζηλυγερούδη, από τις οποίες οι 2 τελευταίες θα αγωνιστούν και του χρόνου στην συγκεκριμένη κατηγορίας. Eκτός από το ομαδικό η ομάδα της Καβάλας κατέκτησε και 2 χάλκινα μετάλλια στο διπλό,το ένα με τις Κανάρη/Χατζηλυγερούδη και το άλλο με τις Τζάμου/Κωζάρη (Εθνικός Αλεξ/πολης).

     

    Στο ομαδικό νεανίδων

    Στο ομαδικό νεανίδων έγιναν 3 γκρουπ των 3ων ομάδων και οι δύο πρώτες προχώρησαν στην τελική 6άδα. Στο ταμπλό των «8» υπήρχαν δύο bye. Ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας ήταν 2οφαβορί του αγωνίσματος, τοποθετήθηκε επικεφαλής στο αντίστοιχο γκρουπ, ωστόσο προχώρησε ως 2ος στο ταμπλό. Ο λόγος είναι ότι υπέστη ήττα-έκπληξη από το Π.Κ.Δ. Ταύρου. Η αθηναϊκή ομάδα ξεπέρασε την κάτοχο του τίτλου με 3-2 και πήρε την πρωτιά στο 1ο γκρουπ. Το σωματείο της Μακεδονίας πήρε την πρόκριση χάρη στη νίκη 3-0 επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Στην 8άδα νίκησε τον Άρη 2006 με 3-1 και στην 4άδα την περσινή αντίπαλό της στον τελικό και 1ο φαβορί του φετινού πρωταθλήματος Αθηνά Μαγκουφάνας με 3-2 ύστερα από συναρπαστική αναμέτρηση. Ο Φοίνικας πήρε την 1η θέση στο 3ο γκρουπ όπου έκαμψε τον Άρη 2006 με 3-1 και τη Βοκαριά Χίου με 3-0. Στα προημιτελικά απέκλεισε τον Ο.Ε.Α. Έδεσσας με 3-0 και στα ημιτελικά το Π.Κ.Δ. Ταύρου με 3-1. Οι ηττημένες των ημιτελικών και στις δύο κατηγορίες παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο.

     

    Συναρπαστικοί αγώνες έγιναν στο ομαδικό

    Άκρως ενδιαφέρον και γεμάτο σασπένς ήταν και το πρώτο κομμάτι της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος νέων-νεανίδων, που γίνεται στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Περιλάμβανε δύο συναρπαστικούς τελικούς στο ομαδικό, οι οποίοι κρίθηκαν στα πέντε επί μέρους ματς και ανέδειξαν νικητές τον Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας στα αγόρια και τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στα κορίτσια. Η ομάδα της Μακεδονίας κράτησε τα πρωτεία κι έγραψε ιστορία. Στα χρονικά των Πανελληνίων πρωταθλημάτων όλων των ηλικιακών κατηγοριών έγινε η μοναδική γυναικεία ομάδα από την Περιφέρεια, που παίρνει δύο τίτλους στη σειρά! Το 2013, όταν κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο, ήταν η μοναδική επαρχιακή, που το κατάφερεστο ομαδικό νεανίδων. Ο τελικός του ομαδικού νεανίδων κράτησε 2,5 ώρες και είχε σημεία που …έσπαγαν καρδιές. Η Καβάλα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι στον Φοίνικα Αγίας Σοφίας όταν η Θάλεια Κορδούτη λύγισε στα πέντε σετ τη Γεωργία Χατζηλυγερούδη κι έκανε το 2-1 για την ομάδα του Πειραιά. Ο τελικός μάλιστα, θα μπορούσε να κριθεί αμέσως μετά όταν η Κωνσταντίνα Παρίδη προηγήθηκε 6-0, 9-5 και 10-7 της Χριστιάνας Κανάρη στο κόντρα σετ! Η Καβαλιώτισσα όμως, δεν τα παράτησε. Με τεράστια ψυχικά αποθέματα ισοφάρισε, μετά έσωσε ματς μπολ, έκανε την ανατροπή κι έστειλε τον τελικό στο διπλό! Εκεί πια οι πιθανότητες ήταν με το μέρος της Καβάλας κι αυτό επιβεβαιώθηκε έστω με πολύ άγχος και από την πλευρά του φαβορί. Στο 3ο σετ οι Οικονόμου/Κορδούτη είχαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν όταν είχαν τρία σετ μπολ, ωστόσο οι Βασιλική Τζάμου/Χατζηλυγερούδη πήραν πέντε πόντους στη σειρά και πανηγύρισαν έξαλλα την πρωτιά.

    H εξέλιξη του τελικού

    Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Α.Ο. Φοίνιξ 3-2:

    Χριστιάνα Κανάρη-Ζωή Αθανασοπούλου 3-0 (11-2, 11-7, 11-2)

    Βασιλική Τζάμου-Κωνσταντίνα Παρίδη 0-3 (9-11, 4-11, 6-11)

    Γεωργία Χατζηλυγερούδη-Θάλεια Κορδούτη 2-3 (11-5, 12-10, 6-11, 3-11, 8-11)

    Κανάρη-Παρίδη 3-2 (11-9, 5-11, 11-6, 7-11, 14-12)

    Χατζηλυγερούδη/Τζάμου-Κορδούτη/Ευαγγελία Οικονόμου 3-0 (11-6, 11-9, 12-10)

     

    Αρχιτέκτονας και αυτής της επιτυχίας ο Γιάννης Σταύρου

    Αρχιτέκτονας και αυτής της επιτυχίας ο Γιάννης Σταύρου. Ο νεαρός προπονητής, που δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του ν’ αφήσει πριν από λίγα χρόνια τη γενέτειρά του, την Πάτρα,  να έρθει να δουλέψει στην Καβάλα (και στις πολύ καλές συνθήκες, που έχει δημιουργήσει η διοίκηση) και να φτάσει να εμφανίζει ήδη σπουδαίο έργο. Στον Φοίνικα ο Παναγιώτης Πετρής χρησιμοποίησε στον τελικό και τις τέσσερις αθλήτριες, που είχε στη διάθεσή του. Την 3η θέση κατέκτησαν το Π.Κ.Δ. Ταύρου (με τις Αλεξάνδρα Τουντακώβα, Τζούλια Μυτακίδου, Κριστίν Σεβνταγιάν και προπονητή τον Άρη Τσακίρογλου) και η Αθηνά Μαγκουφάνας, που ήταν 1ο φαβορί του αγωνίσματος και πέρσι είχε φτάσει στον τελικό (Φιλία Εμίρη, Κατερίνα Ράπτη, Νίκη Μπρισκόλα και προπονητής ο Χρήστος Βατσακλής).

    4 Responses to “Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Καβάλα για το 2014 στην επιτραπέζια αντισφαίριση – Εντυπωσίασε για άλλη μία χρονιά ο ΑΣΕΑ Καβάλας με τα μετάλλια που κατέκτησε και τις νίκες που σημείωσε”