Bookmarks

    Ευκαιρία για ξεκούραση και ταυτόχρονα, ευκαιρία για ανασύνταξη των δυνάμεων, αποτελεί για τους 4 εκπροσώπους του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου η διακοπή του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, λόγω του Πάσχα. Κυρίως δε στις ομάδες του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος, του Ορφέα Ελευθερούπολης και του Νέστου Χρυσούπολης δίνεται η δυνατότητα οι παίκτες να αποφορτιστούν κατά κάποιο τρόπο προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις οι οποίες θα ακολουθήσουν στην περαιτέρω προσπάθεια που θα καταβληθεί για παραμονή στην κατηγορία.

     

    Ακολουθεί βαρύ πρόγραμμα μετά το Πάσχα

    Στην «κόψη του ξυραφιού», βρίσκονται λόγω της βαθμολογικής τους θέσης, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Ορφέας Ελευθερούπολης και Νέστος Χρυσούπολης, σε αντίθεση με τον Άρη Ακροποτάμου ο οποίος «μπορεί να κοιμάται ήσυχος» αφού εδώ και καιρό έχει σταθεροποιηθεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έτσι λοιπόν στα συγκροτήματα του Κοκκινοχώματος, της Ελευθερούπολης αλλά και της Χρυσούπολης μετά το Πάσχα περιμένουν «συμπληγάδες πέτρες» προκειμένου οι 3 εκπρόσωποι του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, να συγκεντρώσουν εκείνους τους βαθμούς που απαιτείται για να παραμείνουν στην κατηγορία. Βέβαια τα πράγματα θα πρέπει να τονίσουμε ότι δε θα είναι και τόσο ρόδινα αφού έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο βαθμολογικός πίνακας μετά την ολοκλήρωση της 25ης αγωνιστικής οι συγκεκριμένες 3 ομάδες του Νομού Καβάλας θα πρέπει να ξεπεράσουν εαυτούς, για να πετύχουν στο στόχο τους.

    Αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Νέστου Χρυσούπ.

    Στον Νέστο Χρυσούπολης μάλιστα έχουμε αλλαγή στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας και μετά την αποχώρηση του Αντώνη Κασδοβασίλη η ομάδα της Χρυσούπολης θα πορευθεί με τεχνικό δίδυμο τους Σταύρο Τσοκακτσίδη και Γιάννη Κασκαμπανιώτη. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι δύο έμπειροι προπονητές που έχουν προϋπηρεσία στον πάγκο της Χρυσούπολης και γνωρίζουν πολύ καλά το έμψυχο δυναμικό του Νέστου, καλούνται να φέρουν σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο έτσι ώστε στο τέλος η ομάδα της Χρυσούπολης να παραμείνει στην κατηγορία. Μετά το Πάσχα μάλιστα η ομάδα της Χρυσούπολης για την 26η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ορφέα σε ένα παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, σε μία αναμέτρηση πραγματικά, ζωής ή θανάτου.

     

    Βάρος στην ψυχολογία από τον Δημήτρη Μαγκαφίνη

    Από την άλλη πλευρά ο Ορφέας Ελευθερούπολης μετά την εντυπωσιαική εκτός έδρας νίκη στα Μουδανιά με σκορ (1-3) αναπτέρωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία και ακριβώς μετά το Πάσχα ο προπονητής Δημήτρης Μαγκαφίνης θα ξεκινήσει να σχεδιάζει τα πλάνα του για το δύσκολο εντός έδρας ματς με αντίπαλο τον Νέστο Χρυσούπολης στο τοπικό ντέρμπι. Μάλιστα ο ίδιος όπως έκανε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα προπονητή στην ομάδα της Ελευθερούπολης, αυτό θα συνεχίσει να κάνει και στα παιχνίδια που έχουν απομείνει, δηλαδή ρίχνοντας μεγάλο βάρος σε θέματα ψυχολογίας. Ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι στην Ελευθερούπολη προσανατολίζονται στο να αλλάξουν την έδρα τους και να «μετακομίσουν» από την Ελευθερούπολη στη Νικήσιανη για τα εντός έδρας παιχνίδια που έχουν απομείνει μέχρι που να ολοκληρωθεί ο 1ος όμιλος της Γ΄ Εθνικής. Δεν αποκλείεται μάλιστα το παιχνίδι με τον Νέστο Χρυσούπολης να διεξαχθεί στο γήπεδο της Νικήσιανης, το οποιό και θα φιλοξενήσει τα εναπομείναντα εντός έδρας παιχνίδια του Ορφέα.

     

    Ανασύνταξη δυνάμεων στο Κοκκινόχωμα

    Η βαριά ήττα την οποία γνώρισε το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος στο «Ανθή Καραγιάννη» (0-3) από τον Πανσερραϊκό προβλημάτισε και μάλιστα σε αρκετά μεγάλο βαθμό τόσο τον προπονητή της ομάδας Στέλιο Κατρακυλάκη όσο και τους Διοικούντες του συλλόγου. Και αυτό γιατί πλέον το Βυζάντιο βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού» και στις αγωνιστικές που υπολείπονται θα πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς και να συγκεντρώσει εκείνους τους πόντους που απαιτούνται για να παραμείνει στην κατηγορία. Αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι στο Σουφλί με τον τοπικό Έβρο για την 26η αγωνιστική σε μία αναμέτρηση η οποία ομολογουμένως θα κρύβει «παγίδες» και εμπόδια για το συγκρότημα του Στέλιου Κατρακυλάκη.

     

    Ήρεμο Πάσχα και έπεται συνέχεια

    Όπως προαναφέραμε η μοναδική ομάδα η οποία μπορεί να «κοιμάται ήσυχη!!!» είναι ο Άρης Ακροποτάμου που έχει σταθεροποιηθεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μετά το Πάσχα και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα στο ντέρμπι της αγωνιστικής θα παρουσιαστεί αδιάφορος. Ναι μεν το συγκρότημα του Νίκου Καραμπετάκη έχει συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς έως τώρα εξασφαλίζοντας την παραμονή αλλά ωστόσο στόχος για το συγκρότημα του Άρη Ακροποτάμου είναι το να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα.

     

    H Ερχόμενη αγωνιστική – (26η, Κυριακή 27/4, 17.00)

    Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια τα οποία θα συναντηθούν την Κυριακή (27/4) στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας είναι τα εξής:

    Μουδανιά – ΠΑΟ Κοσμίου

    Δόξα Πετρούσας – Μακεδονικός

    Ορφέας Ελευθερούπολης- Νέστος

    Ηρακλής Αμπελοκήπων  – Εθνικός Σιδηροκάστρου

    Εθνικός Αγιονερίου – Κιλκισιακός

    Έβρος Σουφλίου – Βυζάντιο

    Άρης Ακροποτάμου – Αγροτικός Αστέρας

    Πανσερραϊκός – Διγενής Λακκώματος

     

    H Βαθμολογία

    (25η αγωνιστική)

    Αγροτικός Αστέρας (38-9) 62

    Πανσερραϊκός (45-16) 58

    Άρης Ακροποτάμου (36-26) 46

    Εθνικός Αγιονερίου (25-24) 42

    Ηρακλής Αμπελοκήπων (30-22) 39

    Έβρος Σουφλίου (31-25) 36

    Κιλκισιακός (26-19) 36

    Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (19-20) 34

    Ορφέας Ελευθερούπολης (30-24) 33

    Νέστος Χρυσούπολης (37-34) 33

    Διγενής Λακκώματος (46-45) 32

    Δόξα Πετρούσας (19-24) 29

    Μουδανιά (27-40) 27

    Εθνικός Σιδηροκάστρου (28-40) 23

    Μακεδονικός (20-38) 21

    ΠΑΟ Κοσμίου (10-63) 3

    One Response to “Από την Ελευθερούπολη «μετακομίζει» στη Νικήσιανη ο Ορφέας αρχής γενομένης από το εντός έδρας παιχνίδι με τον Νέστο Χρυσούπολης στο τοπικό ντέρμπι”