Bookmarks

    Οι 250 και πλέον καβαλιώτες φίλαθλοι οι οποίοι ταξίδεψαν σήμερα Σάββατο (12/4) στις Σέρρες για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι της  Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με το τοπικό Ίκαρο ναι μεν έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά ωστόσο οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα τους αποζημίωσαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο κατακτώντας την πολυπόθητη νίκη με σκορ (64-68) για την 23η αγωνιστική στην Α2 κατηγορίας. Μία τεράστια νίκη, μία νίκη η οποία θα συμβάλει τα μέγιστα για μία καλύτερη συνέχεια με του 250 καβαλιώτες φιλάθλους να δίνουν δυναμικό παρόν και να αποθεώνουν μετά το τέλος του αγώνα τους καλαθοσφαιριστές καθώς και τον «μαέστρο» της ομάδας Γιάννη Τζήμα.

     

    Με την τεράστια νίκη πέρα για πέρα της ομάδας του Γιάννη Τζήμα  η οποία έκανε ένα κόμη πολύ σημαντικό βήμα για την άνοδο και πλέον συνεχίζει ακάθεκτη την προσπάθειά της για επιστροφή στην Α1 Κατηγορία μπάσκετ των ανδρών.

     

    Παιχνίδι για γερά νεύρα αλλά δίκαιη ήταν η επικράτηση

    Εκείνο το οποίο θεωρείται σίγουρο είναι το ότι,  εξέλιξη του αγώνα με τον Ίκαρο είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το αντίστοιχο εκτός έδρας παιχνίδι της ένωσης στην έδρα του Ψυχικού. Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν εκπληκτικό, με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να μπαίνει πολύ δυνατά στο παρκέ και  να πετυχαίνει 10 πόντους μέσα στα πρώτα 2 λεπτά της αναμέτρησης, χωρίς να δεχτεί ούτε έναν (0-10 στο 2′)! Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς μην μπορώντας να πράξουν διαφορετικά και προσπάθησαν να μειώσουν την διαφορά με το δεκάλεπτο να κλείνει με την ομάδα του Γιάννη Τζήμα να έχει πάρει «κεφάλι» στο σκορ με (16-21). Μάλιστα στα μέσα της 2ης περιόδου οι γηπεδούχοι έχοντας καλές επιλογές στο αντίπαλο καλάθι κατάφεραν να πλησιάσουν την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στους 2 πόντους (21-23 στο 15′). Ωστόσο σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα αντέδρασαν πολύ σωστά, έδειξαν ότι δεν ήθελαν να δώσουν άλλα περιθώρια στην ομάδα των Σερρών και έτρεξαν ένα σερί 2-9, οδηγώντας την διαφορά εκ νέου στους 9 πόντους (23-32 στο 17′), διαφορά με την οποία πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου (30-39). Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ξεκάθαρα ένα χρονικό διάστημα το οποίο ανήκε εξ’ ολοκλήρου στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με την διαφορά να αγγίζει σε διψήφια επίπεδα και να φτάνει ακόμα και τους 17 πόντους. Η τρίτη περίοδος που στην γενικότερη έκβαση του αγώνα αποδείχθηκε πολύ καθοριστική ολοκληρώθηκε με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να προηγείται 40-52, ενώ στα μισά της τέταρτης περιόδου η διαφορά παρέμενε σταθερά στους 14 πόντους (44-58 στο 34′) και όλα έδειχναν ότι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας θα έπαιρνε ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα, όμως, η ομάδα του Γιάννη Τζήμα, «έσβησε τις μηχανές» με τους παίκτες του να χάνουν την επαφή τους με το καλάθι και δίνουν δικαίωμα στους γηπεδούχους να σκέφτονται ότι θα μπορούσαν εκ νέου να ξαναμπούνε στο παιχνίδι. Στα επόμενα 4 λεπτά η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας πέτυχε μόλις 2 πόντους, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν συνολικά 12 και να μειώνουν την διαφορά 2 περίπου λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, στους 4 (56-60 στο 38′). Από εκεί και πέρα οι 2 ομάδες μπήκαν στην διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» των ελευθέρων βολών, με τους παίκτες Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να παραμένουν ψύχραιμοι όταν χρειάστηκε και με τους καβαλιώτες φιλάθλους να δίνουν δυναμικό παρόν για να στηρίξουν την προσπάθεια για την κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης. Το τέλος του αγώνα βρήκε την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να επικρατεί πέρα για πέρα δίκαια με σκορ (64-68) και τους φιλάθλους της να αποθεώνουν για μια ακόμα φορά τους καλαθοσφαιριστές καθώς και τον «μαέστρο» της ομάδας,

    Γιάννη Τζήμα.

     

    Διαιτητές: Στ. Ταρενίδης, Συμεωνίδης, Τζίμα.
    Δεκάλεπτα: 16-21, 14-18, 10-13, 24-16


    Ίκαροι Σερρών (Νίκος Οικονόμου):
    Μποχωρίδης 6, Σταμπουλής 12 (2), Δήμας 4, Γεωργιανός 2, Κουτίνας 19 (2), Συμεωνίδης 9, Σιώπης 2, Ναούμης 10 (2), Χορτομάρης.
    Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Γιάννης Τζήμας): Κρστέφσκι, Μαρμαρινός 2, Τότσιος 13 (2), Καλαμπάκας 4, Κατσαρές 10 (1), Καραποστόλου 21 (4), Αγγελακόπουλος 6, Καραθανάσης 7 (1), Βελισσαρίου, Καλαϊτζίδης 5.

     

    Η 23η αγωνιστική στην Α2 κατηγορία

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 23η αγωνιστική στην Α2 κατηγορία ήταν τα εξής:

    Ίκαροι Σερρών – Καβάλα 64-68

    Αρκαδικός – Αγία Παρασκευή 99-86
    Ψυχικό – Ερμής Λαγκάδα 87-80
    Λαύριο – Παγκράτι 71-83
    Φιλαθλητικός – ΑΕΚ 61-67
    Ηρακλής – Φίλιππος Βέροιας 84-86
    Κόροιβος Αμαλιάδας– ΟΦΗ 74-59

     

    Η Βαθμολογία (Σε 23 αγώνες):

    ΑΕΚ 43

    Κόροιβος Αμαλιάδας 42

    Ένωση Καβάλας 41

    Ψυχικό 38

    Παγκράτι 35

    Ηρακλής 34

    Λαύριο 34

    Αρκαδικός 34

    Φίλιππος Βέροια 34

    ΟΦΗ 32*

    Φιλαθλητικός 31

    Ίκαροι Σερρών 30

    Ερμής Λαγκαδά 30

    Αγία Παρασκευή 25

     

    Η επόμενη αγωνιστική (24η, 26/04)

    Αγία Παρασκευή – Ίκαροι Σερρών

    Ερμής Λαγκαδά – Αρκαδικός

    Φίλιππος Βέροιας – Ψυχικό

    Ένωση Καβάλας – Λαύριο

    Παγκράτι – Κόροιβος

    ΟΦΗ – Φιλαθλητικός

    ΑΕΚ – Ηρακλής Θεσ/νίκης

     

     

    5 Responses to “Οι 250 και πλέον καβαλιώτες φίλαθλοι οι οποίοι ταξίδεψαν σήμερα Σάββατο (12/4) στις Σέρρες για το παιχνίδι της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με το τοπικό Ίκαρο ναι μεν έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά ωστόσο οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα τους αποζημίωσαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο κατακτώντας την πολυπόθητη νίκη με σκορ (64-68)”