Bookmarks

    Η Γενική Συνέλευση της Football League, η οποία προσδιορίζεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα της επόμενης ή προς το τέλος της εβδομάδας που έρχεται αναμένεται να κρίνει πάρα πολλά για το εάν τελικά θα γίνει δεκτή η πρόταση της ΠΑΕ Καβάλα, για τον μη υποβιβασμό καμίας ομάδας από τους δύο ομίλους του πρωταθλήματος της Football League. Βέβαια μπορεί οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Καβάλα να έχουν αποσπάσει θετικές δεσμεύσεις για το ότι η πρόταση αυτή θα περάσει από τη Γενική Συνέλευση της διοργανώτριας αρχής αλλά την ίδια ώρα κάποιες αντιρρήσεις οι οποίες ενδεχομένως να έχουν προκύψει ή να προκύψουν στο άμεσο μέλλον δικαιολογημένα «δημιουργούν πονοκεφάλους» στους ιθύνοντες της Καβαλιώτικης ΠΑΕ.

     

    Έτσι άπαντες στο στρατόπεδο της ΠΑΕ Καβάλα αλλά και σε εκείνες τις ομάδες οι οποίες έχουν έννομο συμφέρον να στηρίζουν την πρόταση του Α.Ο.Κ. για παραμονή στην κατηγορία, περιμένουν οι δεσμεύσεις που δόθηκαν να γίνουν πράξη κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης προκειμένου, ακολούθως το όλο θέμα να πάει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

     

    Μόνο με ομόφωνη πρόταση πάει το θέμα στην ΕΠΟ

    Την ίδια ώρα για να υπάρξει θετική εισήγηση, δηλαδή για υποβιβασμό καμίας ομάδας από τους 2 ομίλους του φετινού πρωταθλήματος της Football League προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα πρέπει η απόφαση στην οποία θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση της διοργανώτριας αρχής να είναι ομόφωνη. Στην περίπτωση δηλαδή που υπάρξει έστω και η παραμικρή διαφωνία, στην περίπτωση δηλαδή που προκύψει κάποια αντίρρηση και διατυπωθεί αυτή δημόσια από έναν ή περισσότερους εκπροσώπους ομάδων οι οποίες σήμερα αγωνίζονται στη Football League, τότε το όλο θέμα σταματάει κάπου εκεί, δεν πηγαίνει στην ΕΠΟ και ο Α.Ο.Κ. υποβιβάζεται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή τα πάντα κυλίσουν για τον Α.Ο.Κ. ομαλά και η απόφαση που θα ληφθεί είναι ομόφωνη τότε ο Α.Ο.Κ. αλλά και οι υπόλοιπες 5 ομάδες που έχουν υποβιβαστεί βάσει της βαθμολογικής τους συγκομιδής τότε θα διατηρήσουν κάποιες ελπίδες μέσω της ΕΠΟ να υπάρξει δικαίωση.

     

    Προβληματίζουν οι δηλώσεις του Προέδρου της Ε.Π.Σ. Καβάλας

    Βέβαια σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να μείνουμε και στις δηλώσεις τις οποίες έκανε πρόσφατα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας Χαράλαμπος Ευσταθιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι «η ΕΠΟ δε θα κάνει δεκτό το αίτημα για μη υποβιβασμό ομάδων». Ίσως με τις δηλώσεις του αυτές, ο ισχυρός άνδρας του Καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ναι μεν να ήθελε να προκαταβάλλει κάποια πράγματα, ωστόσο ενδεχομένως να ήθελε να μεταφέρει και το κλίμα που επικρατεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην περίπτωση όπου το θέμα φτάσει εκεί, μετά από ενδεχόμενη ομόφωνη απόφαση της Football League. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι μέρες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, είναι ημέρες δύσκολες για τον Α.Ο.Κ. με τις διεργασίες να δίνουν και να παίρνουν και με την Ελαφρά Ταξιαρχία του Βορρά να βρίσκεται εν μέσω υποβιβασμού στη Γ΄ Εθνική κατηγορία και παραμονής στη Football League.

    Comments are closed.