Bookmarks

     

    Με πολύ καλή ψυχολογία και χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας θα ταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να αγωνιστεί το ερχόμενο Σάββατο (15/3) στη έδρα του Ψυχικού, στο μεγάλο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας. Είναι ένα παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» με την ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να θέλει πάση θυσία το ροζ φύλλο αγώνα προκειμένου να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για την επιστροφή στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

     

    Η νίκη για το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα, αποτελεί μονόδρομο σε ένα παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, σε μία αναμέτρηση όπου η κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα από την Καβαλιώτικη ΚΑΕ να σημαίνει το πλέον σημαντικό βήμα για άνοδο στην Α1 κατηγορία. Σε αγωνιστικό επίπεδο η προετοιμασία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας κύλισε ομαλότατα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με τον Γιάννη Τζήμα να προβληματίζεται όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια για τον τραυματισμό του Νίκου Κατσαρέ. Κατά τα άλλα ο Έλληνας τεχνικός της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υπολογίζοντας, στο σχεδιασμό των πλάνων του σε όλους τους παίκτες που ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό της Ένωσης.

     

    Ηλίας Μωσαΐδης: «Ξέρουμε ότι θα παίξουμε κόντρα σε μία πεισμωμένη ομάδα»

    Την πεποίθηση του πως εάν η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας αγωνιστεί με την ίδια ενέργεια και πάθος και στο παιχνίδι με το Ψυχικό, όπως στο Παγκράτι μπορεί να πάρει τη νίκη, τόνισε με συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της Καβαλιώτικης ΑΕ, «Kavalabc.gr» ο βοηθός του Γιάννη Τζήμα, Ηλίας Μωσαΐδης, λέγοντας που το γεγονός ότι το Ψυχικό διαθέτει την πρώτη επίθεση του πρωταθλήματος, λέει πολλά από μόνο του. Χαρακτηριστικά η συνέντευξη του Ηλία Μωσαΐδη έχει ως εξής:

     

    -Που πιστεύετε κ. Μωσαΐδη κρίθηκε το παιχνίδι στο Παγκράτι;
    -«Το ματς στο Παγκράτι ήταν ένα από τα δυσκολότερα στο πρόγραμμα που είχαμε. Ένα παιχνίδι που είχε και απαιτούσε ενέργεια και πάθος. Αυτό που είπαμε είναι να έχουμε εμείς το ρυθμό του αγώνα και να το διατηρήσουμε, όπως και έγινε και στο τέλος αυτό ήταν που μας οδήγησε στη νίκη. Δεν παρασυρθήκαμε στο ρυθμό που ήθελε να επιβάλει το Παγκράτι στα κρίσιμα σημεία του αγώνα».

     

    -Μετά το Παγκράτι αυξήθηκαν πιστεύετε οι πιθανότητες για την άνοδο;
    -«Κοιτάξτε, κάθε μάτς είναι διαφορετικό, κερδίσαμε στο Παγκράτι, αλλά είμαστε ακόμη στην 3η θέση. Βέβαια, επειδή ζούμε στην Ελλάδα, συνηθίζεται να βγαίνουν μετά από κάθε μάτς τα μπλοκάκια και να γίνονται προσθέσεις. Εμείς κοιτάμε πάντα το επόμενο παιχνίδι. Πολυτέλειες για ήττες δεν έχουμε. Πρέπει να ήμαστε σοβαροί και στο Ψυχικό. Πρέπει να κερδίσουμε εάν θέλουμε και μαθηματικά να μπορούμε την τελευταία αγωνιστική στην Αμαλιάδα να διεκδικούμε την άνοδο μας».

     

    -Πόσο… πληγωμένο θα είναι το Ψυχικό μετά την ήττα από το Κόροϊβο;
    -«Το Ψυχικό φάνταζε ως το μεγάλο φαβορί για την 2η θέση, όμως έκανε κάποιες ήττες και βρέθηκε στην 4η θέση. Δε μας γελούν αυτές οι ήττες, ξέρουμε πως θα παίξουμε με μία ομάδα πεισμωμένη που διαθέτει την πρώτη επίθεση στο πρωτάθλημα. Δεν έχει απλά ένα, δύο καλούς παίκτες που εάν τους εξουδετερώσεις έχεις ησυχάσει. Ως σύνολο έχει μία πολύ καλή ομάδα».

    Η 19η αγωνιστική για την Α2 κατηγορία και οι διαιτητές

    Αναλυτικά όλες οι αναμετρήσεις οι οποίες θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής ημέρας της Α2 κατηγορίας, οι διαιτητές που ορίστηκαν να διευθύνουν τους αγώνες και οι κομισάριοι έχουν ως εξής:

     

    Ομόνοια Σερρών 17:00 Ίκαροι Σερρών-Φίλιππος Βέροιας: Γεωργιάδης, Πανταζής, Σιμητόπουλος (Δραγκιογλου)
    Τρίπολης 17:00 Αρκαδικός-ΑΕΚ: Βαρδάλος, Μπούσιας, Κωνσταντινόπουλος (Πολιτόπουλος)
    Λαγκαδά 17:00 Ερμής Λαγκαδά-ΟΦΗ: Δεσλής, Ταρενίδης Στ., Γερακίνης (Παπαγεωργίου)
    Κοντοπευκου 17:00 ΚΑΠ-Παγκράτι: Θεονάς, Καραβίτης, Καλογερόπουλος Λ. (Κορασίδης)
    Ψυχικού 17:00 Ψυχικό-Καβάλα: Παπαπέτρου, Διαμαντης, Παντελίδης (Μαύρος)
    Λαυρίου 17:00 Λαύριο-Ηρακλής: Κατραχούρας, Μάλαμας, Μακρής (Παλάτος)
    Αμαλιάδας 17:00 Κόροιβος Αμαλιάδας-Φιλαθλητικός: Τσώνος Μ., Νικολούλης, Αναστόπουλος (Γιοχαλής)

     

    5 Responses to “Όλα για όλα θα τα παίξει η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας το Σάββατο (15/3) στο Ψυχικό με στόχο το πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνα – Ηλίας Μωσαΐδης: «Ξέρουμε ότι θα παίξουμε κόντρα σε μία πεισμωμένη ομάδα»”