Bookmarks

     

    Και ενώ ο Α.Ο.Κ. ουσιαστικά έχει υποβιβαστεί στο πρωτάθλημα της Football League 2 σε βαθμολογικό επίπεδο, την Τετάρτη 19 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η πρόταση-αίτηση την οποία κατέθεσε η ΠΑΕ Καβάλα στην Ε.Ε.Α. κοινοποιώντας το σχετικό έγγραφό της και στο Υπουργείο Εμπορίου, μέσα από το οποίο την καλεί, να προχωρήσει στο νόμιμο και υποχρεωτικό έλεγχο του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΠΑΕ που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα της Football League και να αποβάλλει από αυτό, όσες ΠΑΕ δεν έχουν κατά νόμο συμπληρώσει το απαιτούμενο κεφάλαιο.

     

    Μάλιστα στο σχετικό έγγραφό της η ΠΑΕ Καβάλα επικαλείται τα άρθρα 64, 68 του νόμου 2527/99 όπως αυτός ισχύει, για να δικαιούνται συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League, Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες (ΠΑΕ), οφείλουν μεταξύ των άλλων υποχρεώσεών τους, να έχουν το ελάχιστο απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο. Σε όλα τα παραπάνω να σημειώσουμε ότι η ΠΑΕ Καβάλα στο συγκεκριμένο έγγραφό της τονίζει ταυτόχρονα ότι η παραβίαση συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου που προαναφέραμε, συνεπάγεται την αποβολή της ομάδας-εταιρίας από το πρωτάθλημα και του υποβιβασμού της στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου από την προκήρυξη του πρωταθλήματος αριθμού των αγωνιζόμενων ομάδων. Με απλά λόγια εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι η Καβαλιώτικη ΠΑΕ έχοντας στα χέρια της εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται ζητάει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να αποβάλλει εκείνη ή εκείνες τις ομάδες οι οποίες αγωνίζονται στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα του β΄ ομίλου της Football League και οι οποίες έχουν καταστρατηγήσει τους νόμους και κατά συνέπεια να υποβιβαστούν.

    One Response to “Στις 19 Μαρτίου θα συζητηθεί στην Ε.Ε.Α. η προσφυγή-αίτηση της ΠΑΕ Καβάλα για την αποβολή ομάδων που δεν πληρούν το μετοχικό κεφάλαιο”