Bookmarks

    Στον «βούρκο» του γηπέδου της Δράμας «πνίγηκαν» τα όνειρα των «Αργοναυτών» για την απόσπαση του θετικού αποτελέσματος και στην αναμέτρηση που διεξήχθη κάτω από αντίξοες καιρικές αλλά και γηπεδικές συνθήκες το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής (2/3) ο Α.Ο.Κ. γνώρισε την ήττα από την τοπική Δόξα με σκορ (2-1). Μία ήττα η οποία σε αρκετά μεγάλο βαθμό δυσχεραίνει τις προσπάθειες της ομάδας του Μιχάλη Ιορδανίδη για την παραμονή στην κατηγορία με βάση του ότι η ομάδα της Δόξας βρίσκεται στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα και το συγκρότημα του Πιερικού στο +6.

     

    Αντίξοες οι συνθήκες σε όλα τα επίπεδα

    Η ένταση της βροχής που έπεφτε την προηγούμενη ημέρα καθώς και την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα μεταξύ της Δόξας Δράμας και του Α.Ο.Κ. είχε μετατρέψει το γήπεδο σε έναν τεράστιο «βούρκο» και πολλά ήταν τα ερωτηματικά που υπήρχαν για την μη διεξαγωγή του αγώνα. Μάλιστα κατά την προθέρμανσή του ο διαιτητής της αναμέτρησης Αλέξανδρος Κατσικογιάννης της Ε.Π.Σ. Ηπείρου και οι βοηθοί του είχαν σχηματίσει μία άποψη για το εάν τελικά θα διεξάγονταν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μάλιστα ενημέρωσαν τους επικεφαλής των δύο ομάδων ότι λίγο πριν την προγραμματισμένη έναρξη του παιχνιδιού θα αποφασίζονταν αν θα διεξάγονταν το παιχνίδι ή όχι. Έτσι στις 3 το μεσημέρι η διαιτητική τριάδα αλλά και οι 11άδες των δύο ομάδων προσήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αλλά το παιχνίδι δεν ξεκίνησε κανονικά. Και αυτό γιατί ο διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε να δοθεί 20 λεπτά παράταση προκειμένου στις 3.20 το μεσημέρι ο ίδιος να είχε πάρει την οριστική του απόφαση. Έτσι 20 λεπτά αργότερα ο ρέφερι της αναμέτρησης Αλέξανδρος Κατσικογιάννης, οι βοηθοί του και οι δύο 11άδες προσήλθαν κανονικά στον αγωνιστικό χώρο και εκεί αποφασίστηκε το παιχνίδι να ξεκινήσει κανονικά.

     

    Στον «βούρκο» του γηπέδου της Δράμας «κόλλησαν» τα όνειρα των «Αργοναυτών»

    Η αναμέτρηση της Δόξας Δράμας με τον Α.Ο.Κ. ξεκίνησε κανονικά παρά τις λίμνες που υπήρχαν σε πολλά σημεία του αγωνιστικού χώρου, παρά τη βροχή που έπεφτε και οι παίκτες της Δόξας από την αρχή έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο το παιχνίδι. Με «όπλα» τους το πάθος και τη δύναμη, στοιχεία τα οποία απαιτούνταν σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο και σε μία τόσο κρίσιμη αναμέτρηση για ένα 20λεπτο περίπου κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Στις μονομαχίες οι παίκτες της Δόξας έβγαιναν πρώτοι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έδειξαν περισσότερο πάθος από τους ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Ιορδανίδη και το γεγονός αυτό κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν όταν πριν καλά καλά συμπληρωθεί το 35΄ βρέθηκαν να προηγούνται στο σκορ με (2-0). Από κει και πέρα και ενώ όλα έδειχναν ότι τα πάντα είχαν κριθεί οι παίκτες της Καβάλας σταδιακά ανέβαζαν ρυθμούς στον αγώνα. Μάλιστα στο δεύτερο 45λεπτο ο Α.Ο.Κ. ήταν εμφανώς βελτιωμένος σε όλες τις γραμμές του, οι παίκτες του Μιχάλη Ιορδανίδη έδειξαν μεγαλύτερη ωριμότητα και αποφασιστικότητα, απείλησαν τον αντίπαλό τους περισσότερες φορές, μείωσαν το σκορ αλλά ωστόσο στο τέλος ο Α.Ο.Κ. δεν κατάφερε να αποσπάσει τουλάχιστον τον πολυπόθητο βαθμό της ισοπαλίας.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με περίπου 25 λεπτά καθυστέρηση και στο 28΄ του αγώνα μετά τη σέντρα του Σμίλιανιτς ο Διαμαντόπουλος με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή της Καβάλας έγραψε το (1-0). Στο 32΄ οι Δραμινοί διπλασίασαν τα τέρματά τους όταν σε εκτέλεση φάουλ του Μοσχάκη, ο Κάσσος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόλλησε στη γραμμή της εστίας του Γιαννίκογλου με τον πρώτο βοηθό Ελευθέριο Καραλή να δείχνει γκολ και να τρέχει προς τη σέντρα ενώ με τους παίκτες της Καβάλας να διαμαρτύρονται ότι η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη τη νοητή γραμμή της εστίας. Ο Α.Ο.Κ. στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε ρυθμούς, πίεσε και στο 71΄ κέρδισε πέναλτι στην ανατροπή του Καρλόπουλου από τον Γκουτζίκο. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Καπνίδης, ήταν εύστοχος, έγραψε το (2-1) και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Α.Ο.Κ. από κει και πέρα αναζήτησε το δεύτερο γκολ με σημαντικότερη ευκαιρία τη φάση του 77΄ όταν ο Καζαντζίδης έβγαλε σέντρα αλλά από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση ο Καπνίδης έπιασε καρφωτή κεφαλιά για να φύγει η μπάλα άουτ.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης της Ε.Π.Σ. Ηπείρου ο οποίος μάλλον σφύριξε λίγο περισσότερο έδρα απ’ ότι έπρεπε δίνοντας αρκετά φάουλ κυρίως έξω από τη μεγάλη περιοχή της Καβάλας, στην ομάδα της Δόξας. Βοηθοί του ήταν οι Ελευθέριος Καραλής και Αλέξανδρος Σιαμέτης από την ίδια Ένωση με 4ο διαιτητή αγώνα τον Σταμάτη Μολιχιτούδη της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας. Από την ομάδα της Δόξας Δράμας κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Στόικος, Μπουτζίκος, Γελαδάρης και Θεοδωρέλλης ενώ από τον Α.Ο.Κ. «κιτρινίστηκαν» οι Ρεβυθόπουλος, Γκαρακλίδης, Πόπτσης και Καρλόπουλος. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις εξής συνθέσεις:

     

    Δόξα Δράμας: Δαύκος, Κασσός, Σμίλιανιτς, Στόικος, Ρούτσης, Μπουτζίκος (78′ Γελαδάρης), Διαμαντόπουλος (84′ Ετόφ), Μοσχάκης (88΄ Κίκοφ), Στεργιανός, Νατσούρας, Θεοδωρέλης.

     

    Καβάλα: Γιαννίκογλου, Άρτσε (47′ Παπαργυρίου), Πάλλας (57′ Καζαντζίδης), Γκαρακλίδης, Ντουτσαρίδης, Βαλεριάνος, Καρλόπουλος, Κουρέλλας (84′ Μαυρίδης), Πόπτσης, Καπνίδης, Ρεβυθόπουλος.

     

    Οι δηλώσεις των προπονητών

    Στον πάγκο της Δόξας Δράμας κάθισε ο Γιώργος Κουδούνης, που οδήγησε τους «μαυραετούς» στη νίκη και στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα υποστήριξε τα εξής:

    -«Είχαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Κάναμε το καθήκον μας. Ο αγωνιστικός χώρος δεν ευνόησε καμία ομάδα. Και εμείς θελήσαμε να παίξαμε συνδυαστικά. Στα αγωνιστικά, είχαμε μελετήσει την Καβάλα. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε τα ατού της και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά και αυτό αποδεικνύεται από τα γκολ. Θεωρώ ότι στο πρώτο μέρος ήμασταν αρκετά καλύτεροι. Στο δεύτερο μισό το αίσθημα της αυτοσυντήρησης μας έκανε να οπισθοχωρήσουμε μετά το γκολ της Καβάλας. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Μπήκαμε με πάθος και ήμασταν πρώτοι στις μονομαχίες. Αυτά που λέγαμε όλη την εβδομάδα έγιναν. Όταν είσαι ενωμένος, πετυχαίνεις. Έγινε αυτό που αξίζει στη Δόξα Δράμας», είπε αρχικά. Και μετά ρωτήθηκε πως αισθάνεται πως είναι τεχνικός της ομάδας και πόσοι βαθμοί χρειάζονται για τη παραμονή. «Ήταν τιμή μου και ευθύνη το γεγονός ότι βρέθηκα πρώτος προπονητής στη Δόξα. Τρεις με τέσσερις βαθμοί θα είναι αρκετοί. Μαθηματικά βέβαια χρειάζονται περισσότεροι». Κλείνοντας έκανε ένα σχόλιο για τον κόσμο. «Αν κι άλλες ομάδες έχουν τέτοιο κόσμο μπορούν να πετύχουν πολλά. Δίνω συγχαρητήρια σε όλους για την υποστήριξη αυτή».

     

    Από την πλευρά του ο προπονητής της Καβάλας Μιχάλης Ιορδανίδης στις δηλώσεις που έκανε, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου τόνισε πως πλέον τα πράγματα για την Καβάλα είναι δύσκολα. Χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ιορδανίδης υποστήριξε τα εξής:

    -«Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο ματς, άσχετα αν η Δόξα είχε να κερδίσει σε τόσα ματς. Ξέραμε ότι θα έπαιζε με δύναμη και πάθος. Δεν μπήκαμε καλά και βρεθήκαμε με δύο γκολ πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε, κάναμε το 2-1 και η κυριαρχία ήταν ολοκληρωτική. Η μπάλα δεν μας έκανε το χατίρι. Τα πράγματα πια είναι δύσκολα. Θα δώσουμε και την τελευταία ικμάδα, ώστε να μαζέψουμε βαθμούς. Έμεινε πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθειαν στο δεύτερο ημίχρονο. Η Καβάλα είναι ομάδα που θέλει να παίζει σε καλό γήπεδο. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στη Δόξα», είπε αρχικά. Και μετά ρωτήθηκε αν το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. «Νομίζω ναι, είναι δίκαιο. Φάνηκε ότι το ήθελε περισσότερο. Θεωρώ ότι από ένα ημίχρονο είχε η κάθε ομάδα».

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

     

    ***Τη δική τους μάχη έδωσαν στις κερκίδες του γηπέδου της Δράμας οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων ενώ ιδιαίτερα αισθητή ήταν η παρουσία των Καβαλιωτών φιλάθλων. Στο γήπεδο της Δράμας ταξίδεψαν δύο λεωφορεία, στις εκδρομές που διοργάνωσαν ο Κεντρικός Σύνδεσμος Φιλάθλων του Α.Ο.Κ. «Γαλάζιοι Αργοναύτες» και η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας ενώ την ίδια ώρα δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι Καβαλιώτες φίλαθλοι οι οποίοι ταξίδεψαν στη γειτονική πόλη με τα επιβατικά τους αυτοκίνητα προκειμένου να βοηθήσουν τους παίκτες του Μιχάλη Ιορδανίδη για την κατάκτηση του θετικού αποτελέσματος.

    ***Συνομιλία πριν από την έναρξη του αγώνα είχε ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Καβάλα Βλάσης Τσάκας με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Δόξας Δράμας Σταύρο Δαηλάκη με τους δύο άνδρες να δίνουν ο κάθε ένας τη δική του διάσταση, για την πολύ σπουδαία από πλευράς βαθμολογικής σημασίας αναμέτρηση που ακολούθησε.

     

    4 Responses to “Στον «βούρκο» του γηπέδου της Δράμας «πνίγηκαν» τα όνειρα των «Αργοναυτών» για την απόσπαση του θετικού αποτελέσματος και στην αναμέτρηση που διεξήχθη κάτω από αντίξοες καιρικές αλλά και γηπεδικές συνθήκες το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής (2/3) ο Α.Ο.Κ. γνώρισε την ήττα από την τοπική Δόξα με σκορ (2-1).”