Bookmarks

    Με την «ψυχή στο στόμα» αλλά μετά από κατάθεση ψυχής των παικτών της, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας το απόγευμα του προηγούμενου Σαββάτου (2/3) ξεπέρασε με επιτυχία το εμπόδιο του ΟΦΗ τον οποίο και νίκησε τελικά με σκορ (65-60) στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Μία νίκη δύσκολη αλλά υπερπολύτιμη για την ομάδα του Γιάννη Τζήμα η οποία παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, στην 4η κυρίως περίοδο οι παίκτες του, ανέβασαν ρυθμούς, παρουσιάστηκαν εύστοχοι σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και στο τέλος δίκαια η ομάδα της Καβάλας πανηγύρισε την κατάκτηση ενός πολυπόθητου ροζ φύλλου αγώνα, απέναντι σε ένα σκληροτράχηλο αντίπαλο.

     

    Σπουδαία νίκη για την Ένωση

    μετά από κατάθεση ψυχής

    Η νίκη της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας απέναντι στον ΟΦΗ τον οποίο και κέρδισε τελικά με (65-60) στο κλειστό της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» ήρθε πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα το εμπόδιο μιας ομάδας η οποία ήξερε τι ζητούσε πραγματικά στο παρκέ. Το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα είναι γεγονός ότι «ζορίστηκε» για 3 δεκάλεπτα περίπου αλλά στο τέλος οι παίκτες του, αντιμετωπίζοντας τον αντίπαλο με ωριμότητα, σοβαρότητα και πειθαρχία κατάφεραν να πανηγυρίσουν μία σπουδαία νίκη. Μία νίκη η οποία κρατάει ζωντανή την ομάδα της Καβάλας στο «κυνήγι» της ανόδου στην Α1 κατηγορία.

     

    Νίκη η Ένωση μετά από

    κατάθεση ψυχής των παικτών της

    Από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα οι παίκτες του ΟΦΗ έδειξαν τις αρετές τους και κυρίως απέδειξαν ότι θα είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος αντίπαλος για την ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Και αυτό γιατί η ομάδα του Φώτη Τακιανού έκλεισε την 1η περίοδο προηγούμενη στο σκορ με (11-14). Το ίδιο σκηνικό είχαμε και στη 2η περίοδο, ωστόσο με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν τους ρυθμούς τους, να παρουσιάζονται πιο εύστοχοι και να κλείνουν το 2ο δεκάλεπτο, εκμεταλλευόμενοι και τα αμυντικά λάθη της Καβάλας με (24-36). Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μπήκε δυναμικά στο παρκέ και κατάφερε σιγά σιγά να μειώνει την διαφορά η οποία έφτασε ακόμα και στους 5 πόντους (33-38 στο 23′), ωστόσο παρά τα λάθη και την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης ο ΟΦΗ κατάφερε να διατηρήσει αυτό το μικρό προβάδισμα σε ολόκληρη την περίοδο. Ωστόσο στο τελευταίο λεπτό 4 συνεχόμενοι πόντοι από τον Κατσαρέ (με ένα τρίποντο και μια βολή από κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ) έφεραν την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας σε απόσταση αναπνοής από τον ΟΦΗ, ο οποίος έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 3 πόντους διαφορά (43-46). Η ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μπήκε αρκετά δυνατά και στην τέταρτη περίοδο δείχνοντας ότι το παιχνίδι γι’ αυτή δεν είχε χαθεί. Αντίθετα οι παίκτες της έδειξαν ωριμότητα και αυτοσυγκέντρωση και μέσα σε ένα λεπτό κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και να περάσουν μπροστά με 48-46 (με ένα δίποντο του Αγγελακόπουλου και ένα τρίποντο του Καραποστόλου). Ο ΟΦΗ ωστόσο δεν κατέθεσε τα όπλα του και προσπάθησε να παραμείνει κοντά στο σκορ. Όμως η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας είχε αρχίσει να πιστεύει στη νίκη, άρχισε να δείχνει σημάδια βελτίωσης τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 8 πόντους (57-49 στο 35′), ωστόσο ο ΟΦΗ συνέχιζε να αντιστέκεται, καταφέρνοντας να μειώσει την διαφορά στους 2 πόντους 2 λεπτά πριν την λήξη (59-57). Ένα τρίποντο του Σωτήρη Καραποστόλου, 1:40 πριν την λήξη, έδωσε «αέρα» 5 πόντων στην Καβάλα, ωστόσο ο ΟΦΗ συνέχισε να διεκδικεί την νίκη ως το τέλος. Όμως οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα, διατήρησαν την ψυχραιμία τους μέχρι το τέλος και έφτασαν έστω και με την «ψυχή στο στόμα» στην πολυπόθητη νίκη. Μία νίκη που κρατάει ζωντανή την ομάδα του Γιάννη Τζήμα στο «κυνήγι» της ανόδου.
    Διαιτητές: Κ. Πουρανίδης, Ευφραιμίδης, Τσιρτσιμάλης.

    Δεκάλεπτα: 11-14, 24-36, 43-46, 65-60.

     

    Καβάλα (Γιάννης Τζήμας): Κριστέβσκι 6, Μαρμαρινός, Τότσιος 12, Καλαμπάκας 4, Κατσαρές 13 (3), Καραποστόλου 16 (2), Αγγελακόπουλος 14 (2),

    Καραθανάσης, Βελισσαρίου, Καλαϊτζίδης.

     

    Ο.Φ.Η. (Φώτης Τακιανός): Βαγενάς, Μάρτζος 9 (3), Ραζής 14, Τραϊανός 5, Δεληγιώργης, Τζόρτζεβιτς 18, Πλιούκας 14 (2), Γρύλλης.

     

    17η Αγωνιστική-Τα αποτελέσματα

    Ένωση Καβάλας-Ο.Φ.Η. 65-60

    Ίκαροι Σερρών-Φιλαθλητικός 70-71

    Αρκαδικός-Ηρακλής 86-70

    Ερμής Λαγκαδά-Φίλιππος Βέροιας 82-86

    Κ.Α.Π.-Α.Ε.Κ. 72-95

    Ψυχικό-Παγκράτι 80-82

    Λαύριο-Κόροιβος Αμαλιάδας 65-78

     

    Η βαθμολογία

    1. ΑΕΚ 32

    2. Κόροιβος 30

    3. Καβάλα 29

    4. Ψυχικό 29

    5. Ηρακλής 26

    6. Παγκράτι 26

    7. Λαύριο 25

    8. Αρκαδικός 25

    9. Φίλιππος 25

    10. Ο.Φ.Η. 24

    11. Φιλαθλητικός 24

    12. Ίκαροι 22

    13. Ερμής Λ. 21

    14. Κ.ΑΠ. 19

     

    Η επόμενη 18η αγωνιστική (18η, 08/03)

    Ηρακλής–Ίκαροι Σ.

    Φίλιππος Β.–Αρκαδικός

    ΑΕΚ– Ερμής Λ.

    ΟΦΗ– Κ.Α.Π.

    Παγκράτι– Ένωση Καβάλας

    Κόροιβος Αμαλ. –Ψυχικό

    Φιλαθλητικός–Λαύριο

     

    6 Responses to “Με την «ψυχή στο στόμα» αλλά μετά από κατάθεση ψυχής των παικτών της, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης το απόγευμα του προηγούμενου Σαββάτου (2/3) ξεπέρασε με επιτυχία το εμπόδιο του ΟΦΗ τον οποίο και νίκησε τελικά με (65-60) στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου»”