Bookmarks

    Δεκτή έγινε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η προσφυγή-αίτηση που κατέθεσε η ΠΑΕ Καβάλα σχετικά με την αποβολή εκείνων των ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League και οι οποίες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με το νόμο του μετοχικού κεφαλαίου που απαιτείται να έχουν καταθέσει. Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού τα μέλη της οποίας συνεδρίασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (19/3) έκαναν δεκτή την αίτηση-προσφυγή της ΠΑΕ Καβάλα και παρά το γεγονός ότι επίσημα δεν υπάρχει από την Ε.Ε.Α. καμία ανακοίνωση ή κανένα δελτίο τύπου ωστόσο οι πληροφορίες που διέρρευσαν και μέσα από κύκλους της Επιτροπής επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

     

    Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες συνέλεξε το www.kavalagoal.gr, από τον 1ο όμιλο της Football League οι ομάδες του Αστέρα Μαγούλας και της Γλυφάδας και από τον 2ο όμιλο ο Βατανιακός αναμένεται να παραπεμφθούν στην Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής διότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όφειλαν μεταξύ των άλλων υποχρεώσεών τους, να έχουν και το ελάχιστο απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο. Κάτι το οποίο δεν ισχύει. Μάλιστα εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι στο σχετικό έγγραφο το οποίο κατέθεσε η ΠΑΕ Καβάλα και το οποίο κοινοποιήθηκε και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, επικαλείται τα άρθρα 64, 68 του νόμου 2527/99 όπως αυτός ισχύει, για να δικαιούνται συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League, Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες (ΠΑΕ), οφείλουν μεταξύ των άλλων υποχρεώσεών τους, να έχουν το ελάχιστο απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο. Σε όλα τα παραπάνω να σημειώσουμε ότι η ΠΑΕ Καβάλα στο συγκεκριμένο έγγραφό της τονίζει ταυτόχρονα ότι η παραβίαση συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου που προαναφέραμε, συνεπάγεται την αποβολή της ομάδας-εταιρίας από το πρωτάθλημα και του υποβιβασμού της στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου από την προκήρυξη του πρωταθλήματος αριθμού των αγωνιζόμενων ομάδων.

    Να υπογραμμιστεί ότι το www.kavalagoal.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα Πέμπτη με τη γραμματεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και όντως επιβεβαιώθηκε από αυτή ότι οι ομάδες του Βατανιακού, του Αστέρα Μαγούλας και της Γλυφάδας θα παραπεμφθούν στην Πειθαρχική Επιτροπή της Football League, με έγγραφο της Ε.Ε.Α. το συντομότερο δυνατό.

     

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Ε.Ε.Α.

    Σε όλα τα παραπάνω να σημειώσουμε ότι η έρευνα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτό γιατί πλην των ομάδων του Βατανιακού, του Αστέρα Μαγούλας και της Γλυφάδας ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλες ΠΑΕ, στον 2ο όμιλο της Football League, που ενδιαφέρει άμεσα τον Α.Ο.Κ. και οι οποίες σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν έχουν τον απαιτούμενο όφειλαν να είχαν καταθέσει το ελάχιστο απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο. Να τονιστεί ότι το όλο θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη, η ΠΑΕ Καβάλα το παρακολουθεί στενά, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά ενδεχόμενα μη εφαρμογής της προβλεπόμενης νομοθεσίας και σίγουρα αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα από τη στιγμή που η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει κάνει δεκτή την προσφυγή της ΠΑΕ Καβάλα αναμένεται πολύ σύντομα να ανακοινώσει την ανάκληση αδειών εκείνων των ΠΑΕ, των δύο ομίλων της Football League οι οποίες δεν έχουν καλύψει το απαιτούμενο μετοχικό τους κεφάλαιο και με γραπτή της εισήγηση θα τις παραπέμψει το συντομότερο δυνατό στην Πειθαρχική Επιτροπή της Football League. Εκτιμάται μάλιστα ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δε θα τραβήξει για μεγάλο χρονικό διάστημα διότι η διοργανώτρια αρχή καίγεται να επικυρώσει τους βαθμολογικούς πίνακες των δύο ομίλων της Football League, εν όψει της έναρξης των πλέι οφ.

    Comments are closed.