Bookmarks

    Σε μία «κλωστή» φαίνεται ότι εξαρτάται το μέλλον του Α.Ο.Κ., μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες παρατηρήθηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων στο «στρατόπεδο» της ΠΑΕ Καβάλα και όλα ακολούθησαν δείχνουν ότι «βυθίζουν» το καραβάκι του Α.Ο.Κ., οδηγώντας το, ακόμα και στη καταστροφή.  Μάλιστα δεν είναι υπερβολή εάν αναφέρουμε ότι η όλη κατάσταση έχει φτάσει απροχώρητο. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι εκφράζουν απόψεις δημόσια αριστερά ή δεξιά και εκτός «χορού» «πολλά τραγούδια λένε». Ο Α.Ο.Κ. αυτή τη στιγμή χρειάζεται ηρεμία και για να έρθει αυτή η ηρεμία απαιτείται, συστράτευση όλων τον δυνάμεων και κυρίως χρειάζεται «ζεστό χρήμα» προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν τα αποδυτήρια της ομάδας.

     

    Λύσεις υπάρχουν, αρκεί αυτές να βρεθούν

    Και ενώ το μέλλον για τον Α.Ο.Κ. είναι αβέβαιο με την όλη κατάσταση να δείχνει ότι είναι μη αναστρέψιμη το σίγουρό είναι εάν και εφόσον υπάρχει διάθεση από κάποιους για να στηρίξουν την ομάδα στο δύσκολο χρονικό σημείο που βρίσκεται σήμερα, αυτό θα πρέπει να γίνει το σημαντικότερο δυνατό. Τα περιθώρια που υπήρξαν έχουν εξαντληθεί, τα αποδυτήρια της ΠΑΕ Καβάλα βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές είναι στο «έλεος του Θεού» και από ‘κει και πέρα, ο κάθε ένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος Γιώργος Τσοκτουρίδης προς το παρών δεν δείχνει ο ίδιος να είναι διατεθειμένος να βάλει κι άλλα χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ Καβάλα προκειμένου η ομάδα να τρέξει όπως ακριβώς θα πρέπει να τρέξει για να παραμείνει στη κατηγορία.

     

    Οι δημόσιοι διάλογοι, δίνουν και παίρνουν με τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Τσοκτουρίδη, μέσα από το Facebook να προτείνει συγκεκριμένη λύση. Ο ίδιος μάλιστα έγραψε τα εξής: «Πιστεύω ότι ο πιο άξιος πρόεδρος που πέρασε απο τον ΑΟΚ ήταν ο Σταύρος Ψωμιαδης με πολλές ποδοσφαιρικές επιτυχίες . Πρέπει όλοι μαζί να τον καλέσουμε να ξανά αναλάβει την θέση για να σώσει την ομάδα μας !!!». Αν μάλιστα θεωρήσουμε δεδομένη την πρόθεση του Γιώργου Τσοκτουρίδη να μην εμπλακεί εκ νέου βάζοντας τα χρήματα που απαιτούνται στο ταμείο της Καβάλας τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο αβέβαια. Σε o,τι έχει να κάνει τώρα με τη περίπτωση του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. ο οποίος διατηρεί το 45% των μετοχών της ΠΑΕ Καβάλα, ερωτηματικό υπάρχει για το εάν μπορεί και σε ποιο μέτρο να σηκώσει το βάρος της όλης κατάστασης. Δεδομένης μάλιστα της οικονομικής κρίσης που υπάρχει, από μόνος του ο ερασιτέχνης Α.Ο.Κ δε μπορεί να πράξει κάτι τέτοιο. Το ίδιο φαίνεται ότι ισχύει για τη περίπτωση του μετόχου της ομάδας Χαράλαμπου Κουφαντζή ο οποίος μέσα από το Facebook πρότεινε διοίκηση Πρωτοδικείου.

    Χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Κουφαντζής έγραψε τα εξής: «Η μόνη λύση αυτή τη στιγμή για την ομάδα είναι Διοίκηση Πρωτοδικείου για να διαχειριστεί τα χρήματα των επιδοτήσεων, να προχωρήσει σε μεταγραφές ντόπιων ποδοσφαιριστών να προσπαθήσει (πράγμα διόλου εύκολο) να σωθεί η ομάδα αγωνιστικά, να τελειώσει τη χρονιά αξιοπρεπώς. Ερασιτέχνης – Λ.Φ.Κ. – Σ.Φ.Α.Ο.Κ. ας βοηθήσουν ώστε να βρεθούν άτομα να στελεχώσουν την Διοίκηση Πρωτοδικείου».

    Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω η εξεύρεση λύσης να βρεθεί από τη σημερινή σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Καβάλα δείχνει να είναι από αδύνατη έως ακατόρθωτη, παρά την όποια διάθεση υπάρχει είτε από τον Γιώργο Τσοκτουρίδη είτε από τον  Χαράλαμπο Κουφαντζή είτε και από τον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ.. Και αυτό γιατί ο Α.Ο.Κ. στο χρονικό σημείο που βρίσκεται σήμερα χρειάζεται λύση οικονομικά βιώσιμη. Χρειάζεται πρόσωπο ή πρόσωπα οι οποίοι θα βάλουν το χέρι στη τσέπη και δε θα οδηγήσουν τον Α.Ο.Κ στη Γ’ εθνική, στον υποβιβασμό δηλαδή, αλλά θα κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν στη κατηγορία. Αυτό θα πρέπει να το χωνέψουν όλοι και προς όλες τις κατεύθυνσης. Έτσι λοιπόν και ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα του 2014 γενική απαίτηση είναι να παραμεριστούν όσες διαφορές υπάρχουν από όποιους και προς όποιους και όλοι να κοιτάξουν πιο είναι το πραγματικό συμφέρον της ομάδας. Βέβαια σ’ όλα τα παραπάνω να τονίσουμε ότι οι Καβαλιώτες, οι επώνυμοι δηλαδή που διακρίνονται για την οικονομική τους επιφάνεια κατά το παρελθόν αλλά και πρόσφατα έχουν «γυρίσει την πλάτη» στον Α.Ο.Κ. και τώρα που τους χρειάζεται όχι μόνο θα πράξουν το ίδιο αλλά το γεγονός αυτό τους αφήνει μάλλον και πάλι αδιάφορους.

     

    Aπαιτείται να βρεθεί λύση «εδώ και τώρα»

    Τα πράγματα δυστυχώς για τον Α.Ο.Κ. σε καμία περίπτωση δεν εξελίσσονται με θετικά. Η ομάδα σήμερα βρίσκεται «χείλος του γκρεμού». Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αριστερά ή δεξιά, στα καφενεία και όπου σταθούνε εκφέρουν άποψη, γίνονται «οι σωτήρες» του Α.Ο.Κ. αλλά όταν χρειαστεί να βάλουν το χέρι στη τσέπη, ο ένας τη κοπανάει από ‘δω και ο άλλος από ‘κει. Εδώ και τώρα η ομάδα χρειάζεται έναν «τιτάνιο αγώνα» προκειμένου να βγει από τις «συμπληγάδες» που βρίσκεται. Τους Καβαλιώτες φιλάθλους που αγαπάνε πραγματικά την ομάδα και τη βλέπουν σήμερα να «μαραζώνει» απαιτούν την εξεύρεση λύσης εδώ και τώρα.

     

    Επέστρεψαν στις προπονήσεις

    Σ’ όλα τα παραπάνω να τονίσουμε ότι οι παίκτες της Καβάλας επέστρεψαν σήμερα Κυριακή (29/12) στις προπονήσεις, μετά την απόφαση τους να μην προπονηθούν μία ημέρα πριν. Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και από πλευράς του Γιώργου Μαραντά το βάρος έπεσε κυρίως στη φυσική κατάσταση.

    Comments are closed.