Bookmarks

    Έντεκα (11)  αγωνιστικές περίμενε ο Α.Ο.Κ να «γευτεί» τη χαρά της νίκης και από την πρεμιέρα και το «τρίποντο» σε βάρος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης (3-2), έπρεπε να φτάσουμε στον επίλογο του 1ου γύρου (Kυριακή 22/11) ώστε η Ελαφρά Ταξιαρχία του βορρά να «γευτεί» τη 2η νίκη της στο πρωτάθλημα. Μία νίκη σε βάρος του Αιγινιακού με σκορ 1-0 παλικαρίσια στην κυριολεξία η οποία αν μή τι άλλο θα δώσει δύναμη και κουράγιο κυρίως στους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Μαραντά στη πολύ δύσκολη συνέχεια, το σίγουρο είναι ότι Α.Ο.Κ έπαιζε με τη «πλάτη στον τοίχο» στο παιχνίδι με τον Αιγινιακό, ήθελε πάση θυσία τους 3 βαθμούς της νίκης αλλά άπαντες εντός τον αποδυτηρίων της Καβάλας γνώριζαν πολύ καλά ότι οι δυσκολίες του συγκεκριμένου αγώνα θα ήταν πάρα πολλές.

     

    Άλλωστε κάπως έτσι εξελίχθηκε και το δραματικό 90λεπτο σε ένα παιχνίδι όπου μίλησε η ψυχή των παιχτών της Καβάλας οι οποίοι έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο από τους αντιπάλους τους, τους 3 βαθμούς της νίκης, Επίσης θα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρο ότι ο Α.Ο.Κ εάν γνώριζε, μία ακόμη ήττα αυτή τη φορά από τον Αιγινιακό, όχι μόνο θα «βυθίζονταν» ακόμη περισσότερο αλλά σίγουρα τα πράγματα στο μέλλον θα δυσκόλευαν πιο πολύ. Όμως αν υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι πίστεψαν ότι η ζυγαριά θα έγερνε προς τη πλευρά της Καβάλας, αυτοί ήταν εκείνοι οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στα αποδυτήρια του Α.Ο.Κ. Από τον προπονητή Γιώργο Μαραντά και τους συνεργάτες τους και βέβαια τους ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την κατάκτηση της σπουδαίας νίκης. Και αυτό γιατί παρά τις όσες δυσκολίες σε αγωνιστικό επίπεδο είχαν προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι παίκτες της Καβάλας ήταν αποφασισμένοι για τους 3 βαθμούς της νίκης. Αυτό το πίστεψαν από το 1ο μέχρι το τελευταίο λεπτό και με «όπλα» τους, τη δύναμη, την αποφασιστικότητα, τη πίστη για τη νίκη και το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν οδήγησαν τελικά τον Α.Ο.Κ στο να πάρει αυτό που ήθελε. Και αυτό που ήθελε ήταν μόνο οι 3 βαθμοί της νίκης.

     

    Αισιοδοξία για το μέλλον

    Σε αγωνιστικό επίπεδο αυτό που θα πρέπει να σημειώσουμε το γεγονός ότι η αναμέτρηση του Α.Ο.Κ με τον Αιγινιακό ήταν ένα παιχνίδι απαγορευμένο για «καρδιακούς» λόγω της έκβασης τους αγώνα, του τεράστιου άγχους που υπήρχε και της αγωνίας μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Μάλιστα μπορεί οι φιλοξενούμενοι να διατήρησαν κάποια πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά αυτ;h ήταν «άκαρπη» και όσες φορές χρειάστηκε ο τερματοφύλακας της Καβάλας Γιαννίκογλου ήταν αποτελεσματικός. Οι 2 ομάδες είχαν από μία αποβολή, με τον Α.Ο.Κ μάλιστα στην εκπνοή του παιχνιδιού να χάνει πέναλντι με τον Καρλόπουλο με αποτέλεσμα η αγωνία να παίρνει μεγαλύτερη παράταση. Εκείνο το οποίο θα πρέπει να θεωρηθεί πέρα για πέρα σίγουρο είναι το γεγονός ότι ο Α.Ο.Κ στην αναμέτρηση με τον Αιγινιακό πήρε μία τεράστια νίκη η οποία θα του δώσει δύναμη και κουράγιο προκειμένου να συνεχίσει τη νέα χρονιά με περισσότερα κίνητρα και ταυτόχρονα με μεγαλύτερες φιλοδοξίες με στόχο προκειμένου να υλοποιήσει το στόχο της παραμονής στη κατηγορία. Την ίδια ώρα ο προπονητής της Καβάλας Γιώργος Μαραντάς, στη καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα σημείωσε ότι εκείνο που ενδιαφέρει τον Α.Ο.Κ στη παρούσα χρονική περίοδο είναι το να παίρνει τα αποτελέσματα και τις νίκες και σε 2η μοίρα να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, ενώ έδωσε συγχαρητήρια και στους παίκτες του για σπουδαία νίκη την οποία κατέκτησαν.

     

    Το φιλμ της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκει στους παίκτες της Καβάλας όταν στο 8’ ο Βαλεριάνος εκτέλεσε φάουλ αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας του Αιγινιακού μπλόκαρε την μπάλα. Στο 32’ είχαμε μία ακόμη καλή στιγμή για τον Α.Ο.Κ.. Τότε ο Άρτσε εκτέλεσε φάουλ και στην «καρδιά» της άμυνας του Αιγινιακού πετάχτηκε ο Ντουτσαρίδης ο οποίος έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας του Αιγινιακού, Τόλλιος με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Από εκείνη τη φάση «άρχισε να μυρίζει» γκολ για το Α.Ο.Κ.. Έτσι λοιπόν στο 33’ ο Πάλλας εκτέλεσε καλοτραβηγμένο κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στην περιοχή του Αιγινιακού, δημιουργήθηκε φάουλ στα καρέ των φιλοξενούμενων και σχεδόν εξ’ επαφής ο Γκαρακλίδης με σουτ έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα γράφοντας το (1-0), μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 50’ είχαμε ουσιαστικά την πρώτη καλή στιγμή των παικτών του Αιγινιακού στην εστία της Καβάλας. Τότε ο Γιαζιτζόγλου εκτέλεσε φάουλ, ο Λιόλιος που καραδοκούσε στην περιοχή της Καβάλας έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά και πάλι σε ετοιμότητα ο Γιαννίκογλου εξουδετέρωσε τον κίνδυνο. Από το 63’ και μετά είχαμε αριθμητική διαφορά για τις δύο ομάδες. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ο διαιτητής της αναμέτρησης Αγ. Μπουμαρσόπουλος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Καζαντζίδη αφήνοντας με 10 παίκτες τους «Αργοναύτες». Στο  69’ το μακρινό και ευθύβολο σουτ του Πέντα έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Γιαννίκογλου και στο 86’ είχαμε μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Αιγινιακού. Ο Λιόλιος έβγαλε σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας της Καβάλας με ο Σίκιμιτς από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από τα δοκάρια της Καβάλας. Όμως στο 89’ στην κυριολεξία «έσπασαν οι καρδιές» όσων βρέθηκαν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Σε μία κόντρα της Καβάλας, ο Καρλόπουλος που είχε μπει σαν αλλαγή μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή του Αιγινιακού για να ανατραπεί από τον Ζούρκος. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Αγ. Μπουμαρσόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ζούρκο. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Καρλόπουλος ο οποίος έστειλε προς γενική απογοήτευση την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Τόλιου και το «μαρτύριο» για την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης είχε ακόμη μεγάλο «Γολγοθά».

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Υπερβολική χρήση της κίτρινης κάρτας έκανε ο διαιτητής της αναμέτρησης Αγ. Μπουμαρσόπουλος από την Ε.Π.Σ. Λάρισας. Με καλές υποδείξεις οι βοηθοί Θ. Νταλούκας και Ανδρονίκη Νιώτη της Ε.Π.Σ. Τρικάλων με 4ο διαιτητή αγώνα τον Ε. Κιγιτζή της Ε.Π.Σ. Θράκης.

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Γιώργος Μαραντάς): Γιαννίκογλου, Καζαντζίδης, Βαλεριάνος, Παπαργυρίου (61′ Καρλόπουλος), Πόπτσης, Ντουτσαρίδης, Γκαρακλίδης, Χόρτσας, Καπνίδης, Πάλλας (87′ λ.τρ. Κουρέλλας), Άρτσε (73′ Ντομί).

     

    ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Πετκάκης, Λιόλιος, Δήμου (76′ Ζούρκος), Γιαζιτζόγλου, Χατζής, Πέντα, Φαμπίνιο (46′ Μιτρόφ), Καρακατσάνης, Μιλόσκοβιτς (67′ Δεμηρτζόγλου), Σίκιμιτς.

    Comments are closed.