Bookmarks

     

    Ο Μάκης Ψωμιάδης δήλωσε σήμερα Πέμπτη (5/12) μετά την απόφαση του Τριμέλους Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών: «Είμαι αθώος από όλα και φάνηκε. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί κατέπεσε η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Ο εγκληματίας Μάκης φάνηκε πως δεν είναι. Δικαιώθηκα. Το σημαντικό είναι πως αθωώθηκε και ο γιος μου. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστώ τους συνηγόρους μου».

     

    Την τελική του απόφαση ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (5/12) το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τον Μάκη Ψωμιάδη και τέσσερις ακόμα ενόχους για τα στημένα παιχνίδια, με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Καβάλας να καταδικάζεται σε 4,5 χρόνια φυλάκισης με αναστολή, όπως ανασταλτικό χαρακτήρα έχουν και οι ποινές των Μητρόπουλου, Ριαβόγλου, Κωτούλα και Αμανατίδη.

     

    Eξάλλου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την απόφασή του για την υπόθεση των στημένων αγώνων, κρίνοντας ως ενόχους τους Μάκη Ψωμιάδη, Κωνσταντίνο Ριαβόγλου, Θωμά Μητρόπουλο, Διονύση Κωτούλα και Περικλή Αμανατίδη, ωστόσο, οι ποινές που επέβαλε δεν προβλέπουν την κράτηση κανενός εκ των πέντε καταδικασθέντων οι οποίοι διατηρούν και το δικαίωμα της έφεσης. Ο μοναδικός που θα παραμείνει προφυλακιστέος είναι ο Μάκης Ψωμιάδης, όχι όμως για τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά για αυτή των χρεών της ΑΕΚ! Η τελική ποινή που επιβλήθηκε στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Ένωσης και της Καβάλας είναι φυλάκιση 4,5 ετών και 35.000 ευρώ πρόστιμο, ωστόσο αναστέλλεται η εκτέλεσή της μέχρι να ασκηθεί από πλευράς του η έφεση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν και ο μοναδικός που κρίθηκε ένοχος για κακουργηματική πράξη, καθώς όλοι οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν για πλημμελήματα.

    Στον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου επιβλήθηκε ποινή 4,5 ετών, πρόστιμο 40.000 ευρώ με την ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Ποινή με αναστολή επιβλήθηκε και στον Θωμά Μητρόπουλο, ο οποίος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκισης και 30.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ σε 2 χρόνια με αναστολή καταδικάστηκαν οι Διονύσης Κωτούλας και Περικλής Αμανατίδης. Για τους δυο τελευταίους η αναστολή είναι τριετής, κάτι που σημαίνει ότι μένουν ελεύθεροι έτσι κι αλλιώς, ενώ για τους υπόλοιπους ο ανασταλτικός χαρακτήρας ισχύει ως την έφεση. Σε περίπτωση που καταδικαστούν και στο εφετείο, τότε θα ισχύει η εξαγορά της τελικής ποινής που θα τους επιβληθεί, έναντι 5 ευρώ ημερησίως…

    Τέλος, όπως ανακοινώθηκε δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Εισαγγελέως, Βιργινίας Σακελλαροπούλου, να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών το ακριβές αντίγραφο της δικογραφίας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες που τυχόν υπάρχουν σε ποδοσφαιριστές που εμπλέκονται στους αγώνες οι οποίοι κρίθηκαν στημένοι από το δικαστήριο!

    Συνεπώς, άπαντες οι καταδικασθέντες – πλην του Μάκη Ψωμιάδη – παραμένουν ελεύθεροι μέχρι να ασκηθούν οι εφέσεις και να υπάρξει τελική ετυμηγορία. Ελεύθερος θα ήταν και ο Μάκης Ψωμιάδης, αφού ο χρόνος που παραμένει προφυλακισμένος και τα «μεροκάματα» στη φυλακή αρκούσαν για να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε, αλλά κρατείται όπως αναφέραμε για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των χρημάτων από την ΠΑΕ ΑΕΚ, στην οποία είναι κατηγορούμενος.

     

    One Response to “Ο Μάκης Ψωμιάδης μετά την απόφαση του Τριμέλους Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών: «Είμαι αθώος από όλα και φάνηκε. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί κατέπεσε η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Ο εγκληματίας Μάκης φάνηκε πως δεν είναι. Δικαιώθηκα. Το σημαντικό είναι πως αθωώθηκε και ο γιος μου. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστώ τους συνηγόρους μου».”