Bookmarks

     

    H λευκή ισοπαλία (0-0) του Α.Ο.Κ. σήμερα Κυριακή (24/11) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» με τη Δόξα Δράμας για την 9η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Football League, οδήγησε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στην παραίτηση του Απόστολου Χαραλαμπίδη από το πόστο της τεχνικής ηγεσίας των «Αργοναυτών». Μία παραίτηση για την οποία ο Βλάσης Τσάκας λίγο αργότερα όταν πήρε τον λόγο στην αίθουσα τύπου στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», υπογράμμισε ότι θα αποφασίσει αν την κάνει δεκτή ή όχι τη Δευτέρα (25/11).Την ίδια ώρα ο Βλάσης Τσάκας μιλώντας στους δημοσιογράφους, επιτέθηκε με οξύτατους χαρακτηρισμούς κατά της διαιτησίας (τόσο στο σημερινό όσο και στα προηγούμενα 2 παιχνίδια της Καβάλα, Με Νίκη Βόλου και Δόξα Δράμας), δεσμευόμενος ότι θα οδηγήσει την υπόθεση στα άκρα.

     

    Πιο συγκεκριμένα αρχικά ο προπονητής της Καβάλας Απόστολος Χαραλαμπίδης, ανακοίνωσε  την παραίτησή του κατά τη διάρκεια της καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, από την τεχνική ηγεσία της Καβάλας Μάλιστα ο Καστοριανός προπονητής του Α.Ο.Κ. μίλησε για «εγκλήματα» κατά την διάρκεια του σχεδιασμού της ομάδας, τονίζοντας αφενός ότι όταν ήρθε στην Καβάλα βρήκε πάρα πολλούς νεαρούς παίκτες με τους οποίους δεν είχε συνεργαστεί στο παρελθόν (με εξαίρεση τον Σάκη Πρίττα), αφετέρου ότι στους 2 μήνες που εργάστηκε στην Καβάλα προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις Ο ίδιος και οι συνεργάτες του, για να δημιουργήσει ένα όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο και δυνατό σύνολο, ενώ αναφέρθηκε σε στελέχη μέσα από την διοίκηση τα οποία άσκησαν (όπως σημείωσε ο ίδιος) έντονη πίεση σε βάρος του και δεν έδειξαν την απαιτούμενη υπομονή (χωρίς ωστόσο να τα κατονομάσει). Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βλάσης Τσάκας, ο οποίος αφού τόνισε ότι θα εξετάσει αύριο Δευτέρα (25/11)αν θα κάνει δεκτή την παραίτηση του Απόστολου Χαραλαμπίδη, επιτέθηκε με οξύτατους χαρακτηρισμούς κατά της διαιτησίας (τόσο στο σημερινό όσο και στα προηγούμενα 2 παιχνίδια της Καβάλας), δεσμευόμενος ότι θα οδηγήσει την υπόθεση στα άκρα. Όσον αφορά τον αγώνα με την Δόξα Δράμας, ο Βλάσης Τσάκας μίλησε για έναν διαιτητή (το Νίκο Τεβεκέλη) ο οποίος επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να παίξουν πολύ σκληρά -σε συνδυασμό, δε, και με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο αγωνιστικός χώρος λόγω της έντονης βροχής), ενώ ανέφερε ότι ο ποδοσφαιριστής της Καβάλας Ρεβυθόπουλος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω τραυματισμού, σε μια φάση στην οποία ο διαιτητής  Νίκος Τεβεκέλης δεν έδειξε ούτε καν μια κίτρινη κάρτα!!!!

     

    Λευκή ισοπαλία κα μάχη στο «Ανθή Καραγιάννη»

    Σε αγωνιστικό επίπεδο η αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με τη Δόξα Δράμας, λόγω την έντονης βροχόπτωσης και του βαρύ αγωνιστικού χώρου εξελίχθηκε σε μία ατελείωτη μάχη με πολλές προσωπικές μάχες, αλλά ωστόσο με αρκετές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες, οι περισσότερες στην εστία των φιλοξενούμενων. Ο Α.Ο.Κ. στο συγκεκριμένο παιχνίδι το σίγουρο είναι ότι παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος σε σύγκριση με προηγούμενα παιχνίδια, οι παίκτες του έπαιξαν με πάθος και δύναμη και σίγουρα άξιζαν κάτι περισσότερο. Μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο οι Καβαλιώτες ήταν εκείνοι οι οποίοι ήταν ο πρωταγωνιστές στο γήπεδο. Έπαιξαν με ψυχή, ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, δημιούργησαν τουλάχιστον τέσσερις καλές ευκαιρίες στην εστία της Δόξας Δράμας, αλλά δυστυχώς η τύχη και στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν με το μέρος τους. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν και ανέβασαν περισσότερους ρυθμούς, βγήκαν με περισσότερες αξιώσεις στην επίθεση και στο 52’ είχαν δοκάρι. Κάτω από ένα συγκεκριμένο πρίσμα θα μπορεί να θεωρηθεί ότι η ισοπαλία κρίνεται ως ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Ωστόσο θα πρέπει να μείνουμε στην πέρα για πέρα πολύ καλή τακτική που αγωνίστηκε ο Α.Ο.Κ. στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με τους παίκτες του να δείχνουν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη την οποία άξιζαν με βάση τις ευκαιρίες που χάθηκαν στο πρώτο ημίχρονο.

     

    Το φιλμ της αναμέτρησης

    Στο 10′ της αναμέτρησης, ο Άρτσε εκτελεί φάουλ η μπάλα φτάνει στον Γκαρακλίδη που πιάνει κεφαλιά και η μπάλα χτυπά στο στήθος του Δαύκου αλλάδ εν υπάρχει επιθετικός της Καβάλας κοντά για να εκμεταλλευτεί την φάση. Στο 15΄Μακρινό σουτ του Ντουτσαρίδη αποκρούει με δεύτερη προσπάθεια ο τερματοφύλακας Δαύκος. Στο

    19 Βαθιά μπαλιά του Γιαννίκογλου βρήκε μπροστά και αριστερά τον Κουρέλα που έχοντας μπροστά του δύο αμυντικούς της Δόξας πραγματοποίησε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι όπου ο επερχόμενος και αφύλακτος Άρτσε δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά όπως έπρεπε και έχασε μια σημαντική ευκαιρία να πετύχει γκολ. Στο 40′ είχαμε την εκτέλεση του φάουλ από αριστερά με τον Στόικο ο οποίος ανάγκασε τον  τερματοφύλακα της Καβάλας Γιαννίκογλου να διώξει θεαματικά με γροθιές την μπάλα έξω από την περιοχή του. Στο 44′ είχαμε την κεφαλιά του Κάσσου η οποία δεν ανησύχησε τον Γιαννίκογλου που μπλοκάρε εύκολα την μπάλα. Στο 58′ Ο Κάσσος από αριστερά και πλάγια έξω από την περιοχή σουτάρει δυνατά αλλά η μπάλα σταματάει στην ρίζα της δεξιάς δοκού του Γιαννίκογλου και χάνεται ευκαιρία για την Δόξα να ανοίξει το σκορ. Στο 61′ είχαμε το μακρινό σουτ του Ντομί το οποίο δεν αιφνιδίασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και στο 63′ η Δόξα Δράμας κερδίζει το πέμπτο της κόρνερ στο παιχνίδι και μέσα από την περιοχή ο Στόικος πιάνει καλό γυριστό σουτ που φεύγει άουτ. Η τελευταία φάση της αναμέτρησηε σημειώθηκε στο 91’ όταν στη  σέντρα του Μπέκα κάτοχος της μπάλας έγινε ο Μουδούρογλου ο οποίος μέσα στην περιοχή της Καβάλας θα πιάσει την κεφαλιά η οποία θα καταλήξει λίγο άουτ από τα δοκάρια της Καβάλας.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Αρκετά παράπονα έχουν οι Καβαλιώτες από τον διαιτητής της αναμέτρης Νικόλαο Τεβεκέλης της Ε.Π.Σ. Βοηθοί του ήταν οι Ηλίας Παπαδόπουλος και Νικόλαος Περικλείδης της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας με τέταρτο διαιτητή αγώνα τον Άγγελο Αγγελάκη (Ε.Π.Σ. Μακεδονίας) και παρατηρητή διαιτησίας τον Ιωάννη Στρατούδη της Ε.Π.Σ. Έβρου. Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από την Καβάλα οι Ντουντσαρίδης, και Κουρέλλας και από τη Δόξα Δράμας ο Μπέκα.

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Απόσολος Χαραλαμπίδης): Γιαννίκογλου Πόπτσης Ντουτσαρίδης Αρτσε (51’ Ντομί), Ρεβυθόπουλος Γκαρακλίδης Αλεξίου (65’ Μαυρίδης),  Καζαντζίδης Καπνίδης (46’ Πάλλας), Χόρτσας Κουρέλλας

    ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Δαύκος Κίκοφ Κασσός (89’ Μουδούρογλου), Στόικος Ρούτσης Βλασόπουλος Μπουτζίκος Μιλένκοβιτς Χιντασέλι (86’ Κυρακίδης) Μπέκα Ετόφ

     

    19 Responses to “H λευκή ισοπαλία (0-0) του Α.Ο.Κ. σήμερα Κυριακή (24/11) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» με τη Δόξα Δράμας οδήγησε σε παραίτηση τον Απόστολο Χαραλαμπίδη από το πόστο της τεχνικής ηγεσίας των «Αργοναυτών», ο οποίος έκανε λόγο για εγκλήματα» που έγιναν στον σχεδιασμό της ομάδας. – Βλάσης Τσάκας: «Έχουμε φτάσει στα άκρα με τη διαιτησία»”