Bookmarks

     

    Με τους Μπόγιαν Κριστέφσκι και Γιάννη Καραθανάση να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και η συμμετοχή τους στο εκτός έδρας παιχνίδι στην Αγία Παρασκευή να προκαλεί ερωτηματικά συνεχίζεται το πρόγραμμα της προετοιμασίας της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας για τη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση στην Αθήνα για την 7η αγωνιστική ημέρα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας. Η αναμέτρηση του Σαββάτου (30/11) είναι μία δύσκολη έξοδος της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στην έδρα της Αγίας Παρασκευής αλλά το σίγουρο είναι ότι με βάση την εικόνα την οποία παρουσίασαν οι παίκτες της στο εντός έδρας παιχνίδι με την Α.Ε. Ψυχικού, το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

     

    Ο ίδιος μάλιστα δε δείχνει να φοβάται απολύτως τίποτα, έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του και εκείνο το οποίο τον «πονοκεφαλιάζει» είναι οι τραυματισμού των Κριστέφσκι και Καραθανάση τους οποίους και περιμένει προκειμένου να αποθεραπευτούν έτσι ώστε να δώσουν το παρών τους στο εκτός έδρας δύσκολο παιχνίδι στην έδρα της Αγίας Παρασκευής.

    Οι δηλώσεις του Γιάννη Τζήμα στο www.kavalagoal.gr

    Από την πλευρά του ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Γιάννης Τζήμας χαρακτηρίζει ως σημαντική τη νίκη επί της Α.Ε. Ψυχικού τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή θα βοηθήσει για τις περαιτέρω υποχρεώσεις της ομάδας του στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας. Για το θέμα αυτό χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τζήμας δήλωσε τα εξής:

    -«Θεωρώ ότι η αναμέτρηση με την Α.Ε. Ψυχικού ήταν ένα παιχνίδι αρκετά οριακό για μας με την έννοια ότι μία ομάδα η οποία κάνει 3 νίκες συνεχόμενες, ψάχνει ένα παιχνίδι για να επιβραβεύσει τις προσπάθειές της. Ήταν γενικότερα ένα παιχνίδι το οποίο θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε και πιστεύω ότι βρήκαμε εκείνες τις λύσεις που έπρεπε και γι’ αυτό το λόγο πήραμε το ροζ φύλλο αγώνα. Θεωρώ ότι η συμπαράσταση του κόσμου στην προσπάθεια που καταβλήθηκε ήταν πολύ σημαντική αλλά από κει και πέρα το αν κερδίζαμε το Ψυχικό με 2, 10 ή 12 πόντους σίγουρα δεν ήταν αυτό το οποίο θα άλλαζε την ψυχολογία των παικτών μας. Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο απλά έπρεπε να το κερδίσεις όπως και έγινε και το σίγουρο είναι ότι όταν κερδίζεις τον πρώτο τότε μπορείς να κερδίσεις και τον επόμενο αντίπαλό του. εγώ προσωπικά έχω την αίσθηση ότι το αγωνιστικό στυλ που ακολουθήσαμε στο παιχνίδι με την Α.Ε. Ψυχικού θα μας βοηθήσει και για τις επόμενες εντός έδρας αναμετρήσεις και θα είμαστε πολύ δυνατοί για τη συνέχεια αλλά το ίδιο αγωνιστικό στυλ δεν μπορούμε να το συνεχίσουμε και στα εκτός έδρας παιχνίδια που θα δώσουμε. Το σίγουρο είναι ότι κάθε παιχνίδι στην Α2 κατηγορία είναι και ένας τελικός. Απόδειξη ότι η τελευταία ομάδα που είναι ο Φιλαθλητικός κερδίζει την ομάδα του Κοροίβου, η Αγία Παρασκευή είναι μία ομάδα που χάνει 4 παιχνίδια στον πόντο και με λίγο τύχη θα μπορούσε να ήταν 2η στη βαθμολογία και θεωρώ ότι είναι μία ομάδα η οποία δεν αξίζει να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας αλλά στην 4η ή στην 5η. Θεωρώ πάντως ότι τα εκτός έδρας παιχνίδια έχουν διαφορετική νοοτροπία. Θέλω επίσης να επισημάνω ότι η εικόνα την οποία παρουσιάσαμε και στον ΟΦΗ και στη Βέροια δε μου άρεσε καθόλου και είναι μία εικόνα που θα πρέπει να βρούμε λύσεις και να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Μακάρι στο εκτός έδρας παιχνίδι μας με την Αγία Παρασκευή να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί, να μην επιτρέψουμε τον αντίπαλό μας να δημιουργήσει μεγάλες διαφορές στο σκορ γιατί αν συμβεί αυτό στα εκτός έδρας παιχνίδια τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα».

     

    -Κύριε Τζήμα θεωρείτε ότι η ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μπορεί να τα καταφέρει και να επιστρέψει στη βάση της με το ροζ φύλλο αγώνα με το εκτός έδρας παιχνίδι που θα δώσει στην Αγία Παρασκευή;

    -«Πιστεύω ότι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλα μπορεί να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα σε οποιοδήποτε γήπεδο αλλά την ίδια ώρα θέλω να επισημάνω ότι μπορεί να χάσεις κάποιο παιχνίδι από κει που δεν το περιμένεις. Η διάθεση της ομάδας μας θα είναι το να παλέψει δυνατά στην άμυνα, να περιορίσει τις επιθετικές δραστηριότητες των αντιπάλων γιατί δεν έχουμε πολλές λύσεις στο σκοράρισμα. Με βάση μάλιστα τις απουσίες των Κριστέφσκι και Καραθανάση πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουν άμεσα τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν έτσι ώστε να έχουμε στο παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή τους συγκεκριμένους δύο παίκτες στη διάθεσή μας».

     

     

    Η 7η αγωνιστική για την Α2 κατηγορία

    Αναλυτικά τα ζευγάρια τα οποία θα συναντηθούν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας είναι τα εξής:

    7η Αγωνιστική (30/11/13)

    Ίκαροι Σερρών – ΑΕΚ

     

    Αρκαδικός – ΟΦΗ

     

    Ερμής Λαγκαδά – Παγκράτι

     

    ΚΑΠ – Καβάλα

     

    Ψυχικό – Φιλαθλητικός

     

    Λαύριο – Φίλιππος Βέροιας

     

    Κόροιβος Αμαλιάδας – Ηρακλής

     

     

    Η βαθμολογία

    1. ΑΕΚ 12

    2. Ψυχικό 11

    3. ΟΦΗ 10

    4. Φίλιππος Βέροιας 10

    5. Κόροιβος Αμαλιάδας 10

    6. Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας 9

    7. Ηρακλής 9

    8. Λαύριο 9

    9. Παγκράτι 8

    10. Ίκαροι Σερρών 8

    11. Φιλαθλητικός 8

    12. Αρκαδικός 8

    13. ΚΑΠ 7

    14. Ερμής Λαγκαδά 7

    21 Responses to “Με τους Μπόγιαν Κριστέφσκι και Γιάννη Καραθανάση να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και η συμμετοχή τους στο εκτός έδρας παιχνίδι στην Αγία Παρασκευή να προκαλεί ερωτηματικά συνεχίζεται το πρόγραμμα της προετοιμασίας της Ένωσης – Γιάννης Τζήμας: «Πιστεύω ότι η Ένωση μπορεί να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα σε οποιοδήποτε γήπεδο αλλά μπορεί και να χάσει εκεί που δεν το περιμένεις»”