Bookmarks

     

    Με το «τρίποντο της νίκης στις αποσκευές του επιστρέφει στις Σέρρες σήμερα Κυριακή (20/10) ο Εθνικός Γαζώρου αφού η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη, επιβλήθηκε της Καβάλας με σκορ (1-2) στο «Ανθή Καραγιάννη» αν και έπαιζαν από το 65΄με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κοσμίδη, για την 4η αγωνιστική ημέρα στον 2ο όμιλο της Football League. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα για τους “αργοναύτες” μετά από αυτήν στην Ζάκυνθο αλλά στη Καρδίτσα από την τοπική Αναγέννηση.

     

    Το σίγουρο είναι ότι ο Α.Ο.Κ. δεν κατάφερε όχι μόνο να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή αλλά ούτε και τον παράγοντα έδρα με αποτέλεσμα να γνωρίσει την Τρίτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα. Μία ήττα η οποία τον φέρνει πολύ χαμηλά στον πίνακα της βαθμολογίας.

     

    Παιδαριώδη λάθη και πολλά προβλήματα

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι ο ΑΟΚ υπέπεσε σε παιδαριώδη λάθη κυρίως στον χώρο της αμυντικής του γραμμής και η ομάδα του Εθνικού Γαζώρου χωρίς επί της ουσίας να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες στην εστία του Γιαννίκογλου στην κυριολεξία «έκλεψε» από τους «Αργοναύτες» τους τρεις βαθμούς της νίκης. Βέβαια το συγκρότημα του Απόστολου Χαραλαμπίδη για να «χάσει» το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του δεν έφταιγε μόνο αυτό. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής πολύ δύσκολα η μπάλα κυκλοφορούσε στα πόδια των επιθετικών με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες οι οποίες δημιουργήθηκαν μπροστά στην εστία του Μέλκα να μην ήταν τόσες πολλές. Ωστόσο εκείνο το οποίο δε θα πρέπει να λησμονήσουμε είναι το γεγονός ότι ο Εθνικός Γαζώρου ήταν μία ομάδα «διαβασμένη», οι παίκτες του είχαν αλληλοκάλυψη, ήξεραν περισσότερο από τους «Αργοναύτες» τι ζητούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και χωρίς τα μεγάλα ονόματα οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη…. Έτσι απλά!!! Πάντως εκείνο το οποίο αποτελεί γενική διαπίστωση είναι το γεγονός ότι ο ΑΟΚ δεν έχει βάθος στον πάγκο του και αυτό αποδείχθηκε ότι οι απουσίες των Καρλόπουλου, Βαλεριάνου και ακολούθως του Ντόση έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα με τον Εθνικό Γαζώρου. Έτσι λοιπόν μετά την 3η συνεχόμενη ήττα ο προβληματισμός ο οποίος υπάρχει στις τάξεις των ιθυνόντων της ΠΑΕ Καβάλα είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένος. Μάλιστα δεν είναι υπερβολή αν αναφέρουμε ότι ο ΑΟΚ που μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης με τον Εθνικό Γαζώρου, θα είχε κάθε λόγο να αισιοδοξεί περισσότερο σήμερα, για τις δύσκολες μάχες που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Όσο δε για τον προβληματισμό που υπάρχει και από πλευράς του προπονητή Απόστολου Χαραλαμπίδη χαρακτηρίζεται πέρα για πέρα δικαιολογημένος.

    Toφιλμ του αγώνα

    Στο 7’ από την πάσα του Καπνίδη στον Πάλλα ο τελευταίος έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ αλλά ο Νταβόρ Σκέριαντς έδωσε στο 33′ το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους όταν εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη στην άμυνα της Καβάλας και έγραψε το (0-1) . Πριν κοπάσουν όμως οι πανηγυρισμοί του Εθνικού Γαζώρου ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό, το γκολ της ισοφάρισης από τον Καπνίδη ο οποίος με προβολή διαμόρφωσε το (1-1). Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα έφευγαν από το γήπεδο με το ισόπαλο αποτέλεσμα, “χτύπησε” στο 85′ ο Ναστέφσκι διαμορφώνοντας το τελικό (1-2), «πιάνοντας στην κυριολεξία «στον ύπνο» την άμυνα της Καβάλας. Στο 89’ ο Γρ. Παπαδόπουλος έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Ντομί με καρφωτή κεφαλιά υποχρέωσε τον αντιπαλο τερματοφύλακα σε εντυπωσιακή επέμβαση στην φάση του αγώνα.


    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Μπροστά στον διαιτητή Αθανάσιο Σέζο από το Κιλκίς και τους βοηθούς του Χρήστο Πεζαρεντζή από την ίδια Ένωση με 4ο διαιτητή τον Κων/νο Κότσανη από την Ε.Π.Σ. Δράμας οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωννίστηκαν με τις παρακάνω συνθέσεις:

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιαννίκογλου, Παπαργυρίου (88′ Ντομί), Πόπτσης, Ντουτσαρίδης (72′ Γρ. Παπαδόπουλος), Άρτσε, Πάλλας (46′ Αλεξίου), Κονάτε, Καπνίδης, Πρίττας, Κουρέλλας, Γκαρακλίδης.
    ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης): Μέλκας, Κοσμίδης, Κουκόλης, Δέντσας, Τζούριτς, Χατζηδημητρίου, Παναγιωτίδης (58′ Παπαβασιλείου), Παπαδόπουλος (81′ Κωφοκώτσιος), Σκέριαντς, Ναστέφσκι, Σρντιτς (46′ Γαϊδαρτζής).

     

    Τα λόγια του πάγκου

    Ο προπονητής του Εθνικού Γαζώρου Μάκης Κατσαβάκης δήλωσε για το παιχνίδι:

    -«Είχαμε απόσταση από το τελευταίο παιχνίδι που δώσαμε για την απόδοσή μας τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Θεωρώ ότι δε δικαιούμασταν τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στην Καβάλα και θα έλεγα ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία. Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε να κάνουμε λάθη και όταν ήρθε η αποβολή η ομάδα μου άρχισε να λειτουργεί περισσότερο».

     

    Από την πλευρά του ο προπονητής της Καβάλας Απόστολος Χαραλαμπίδης δήλωσε τα εξής:

    -«Είναι από τα παιχνίδια τα οποία δε χάνονται όπως λέγεται στην ποδοσφαιρική διάλεκτο αλλά αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Σήμερα επιβάλλαμε το ρυθμό μας από το πρώτο ημίχρονο, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε μία ομάδα η οποία είναι επικίνδυνη αλλά δυστυχώς με δύο λάθη χάσαμε το παιχνίδι και δεν πήραμε ούτε βαθμό. Σίγουρα υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα κάτι το οποίο γνωρίζουμε όλοι. Η ομάδα ξεκίνησε χωρίς προετοιμασία και χωρίς σωστό προγραμματισμό και κληθήκαμε όλοι μας μέσα σε δύο μέρες να παρατάξουμε μία ομάδα για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα”.

     

     

     

    Τα αποτελέσματα 4η αγωνιστική

    Τύρναβος – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

    Καβάλα – Εθνικός Γαζώρου 1-0

    Δόξα Δράμας – Κασσιόπη 1-3

    Ζάκυνθος – Πιερικός 1-3

    Νίκη Βόλου – Απόλλων Καλαμαριάς 4-0

    Ηρακλής – Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-1

    Βατανιακός – Αιγινιακός 0-0

     

    Η βαθμολογία

    1. Κέρκυρα 4 4-0-0 10-2 12

    2. Νίκη Βόλου 4 3-0-1 8-1 9

    3. Eθνικός Γαζώρου 4 3-0-1 6-3 9

    4. Τύρναβος 4 3-0-1 5-2 9

    5. Απόλλων Καλαμαριάς 4 3-0-1 4-4 9

    6. ΑΕΠ Ηρακλής 4 2-1-1 6-4 7

    7. Αναγέν. Καρδίτσας 4 2-0-2 3-2 6

    8. Ζάκυνθος 4 2-0-2 3-6 6

    9. Αιγινιακός 4 1-2-1 3-1 5

    10. Καβάλα 4 1-0-3 4-6 3

    11. Δόξα Δράμας 4 1-0-3 2-6 3

    12. Πιερικός 4 0-2-2 1-3 2

    13. Βατανιακός 4 0-1-3 1-10 1

    14. Αναγέν. Γιαννιτσών 4 0-0-4 1-7 0

     

    Η επόμενη 5η αγωνιστική

    Αν. Καρδίτσας – Εθνικός Γαζ.

    Κασσιόπη – Τύρναβος

    Πιερικός – Καβάλα

    Απ. Καλαμαριάς – Δόξα Δρ.

    Αν. Γιαννιτσών – Ζάκυνθος

    Αιγινιακός – Νίκη Βόλου

    Βατανιακός – Ηρακλής

     

    One Response to “Τα παιδαριώδη λάθη οδήγησαν σε ήττα τον Α.Ο.Κ. σήμερα Κυριακή (20/10) μέσα στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» από τον Εθνικό Γαζώρου με σκορ (1-2) – Οι δηλώσεις των δύο προπονητών”