Bookmarks

     

    Ένα τραβηγμένο πέρα για πέρα πέναλτι το οποίο σφύριξε ο διαιτητής της αναμέτρησης Απόστολος Σημαιάκης από την Χαλκιδική στο 88΄ και στο μαρκάρισμα του Πάλλα στον Κρανιώτη έμελε να κρίνει την αναμέτρηση της Αναγέννησης Καρδίτσας με τον ΑΟΚ το απόγευμα της Δευτέρας (14/10) και να γείρει τη ζυγαριά προς την πλευρά των γηπεδούχων. Το τελικό αποτέλεσμα (1-0) σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην γενική έκβαση του αγώνα και στο καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν οι παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

     

    Και αυτό γιατί ο ΑΟΚ μετά το πρώτο 20λεπτο έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, κουβάλησε περισσότερο την μπάλα και θα μπορούσε στη χειρότερη περίπτωση να είχε αποσπάσει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. Σε αντίθεση με το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι μέσα στη Ζάκυνθο ο ΑΟΚ κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας ήταν καλός, ποιοτικός κατά διαστήματα χάνοντας ευκαιρίες μπροστά στην εστία της Αναγέννησης Καρδίτσας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη θα πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να δει το παιχνίδι με τον Εθνικό Γαζώρου με μόνο στόχο το νικηφόρο αποτέλεσμα.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Μόλις στο 13΄ του αγώνα και μετά το λάθος το οποίο έγινε από τον τερματοφύλακα της Καβάλας Γιαννίκογλου ο Χλωρός βρέθηκε εκτός περιοχής και πλάγια της Καβάλας, επιχείρησε να τη στείλει στην ανυπεράσπιστη εστία αλλά την τελευταία στιγμή ως «απομηχανής Θεός» ο Γκαρακλίδης απεσώβησε τη βέβαιη παραβίαση. Στο 24΄ είχαμε αυτή τη φορά το λάθος από πλευράς του τερματοφύλακα της Αναγέννησης Καρδίτσας Σιαράβα. Επιχείρησε να το εκμεταλλευτεί ο Καρλόπουλος ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας στην αριστερή πλευρά της μεγάλης περιοχής της Καρδίτσας, έπιασε σουτ αλλά την τελευταία στιγμή ο Σιαράβας έδιωξε σε κόρνερ. Στο 29΄ ο Βαλεριάνος βλέποντας τον τερματοφύλακα Σιαράβα εκτός θέσεως έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ το οποίο εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο γκολκίπερ της Αναγέννησης. Μία ακόμη καλή στιγμή για τον ΑΟΚ είχαμε στο 37΄. Ο Καρλόπουλος από θέση βολής έπιασε δυνατό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας της Καρδίτσας Σιαράβας μπλόκαρε την μπάλα. Στο 40΄ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι. Ο αμυντικός της Καρδίτσας Γκουγκούδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Γιαννίκογλου, έπιασε δυνατό σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των «Αργοναυτών». Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε λιγοστές φάσεις και ειδικότερα η πρώτη της επανάληψης σημειώθηκε στο 69΄. Τότε ο Πάλλας έπιασε δυνατό σουτ αλλά και πάλι σε ετοιμότητα ο Σιαράβας μπλόκαρε την μπάλα. Στο 71΄ είχαμε τριπλή χαμένη ευκαιρία για τους «Αργοναύτες». Αρχικά το σουτ του Πάλλα εξουδετερώθηκε από τον Σιαράβα, στην εξέλιξη της φάσης είχαμε το νέο σουτ του Ντουτσαρίδη που προσέκρουσε στα σώματα των αμυντικών και κατέληξε κόρνερ. Την εκτέλεση του κόρνερ ανέλαβε ο Άρτσε αλλά η δυνατή καρφωτή κεφαλιά του Πάλλα έστειλε την μπάλα να φύγει μόλις άουτ. Στο 82΄ είχαμε νέα ευκαιρία για τον ΑΟΚ προκειμένου να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Άρτσε εκτέλεσε κόρνερ και ο Καρλόπουλος με καρφωτή εξ επαφής κεφαλιά υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Καρδίτσας Σιαράβα να στείλει με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα σε κόρνερ. Στο 88΄ είχαμε μία φάση η οποία θα συζητηθεί με τον διαιτητή της αναμέτρησης Απόστολο Σημαιάκη να δείχνει την άσπρη βούλα. Στο μαρκάρισμα του Πάλλα μέσα στην περιοχή της Καβάλας στον Κρανιώτη ο διαιτητής Απόστολος Σημαιάκης σφύριξε ένα πέρα για πέρα τραβηγμένο πέναλτι προκαλώντας δικαιολογημένα την αντίδραση των Καβαλιωτών. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπουντούρης ο οποίος ήταν εύστοχος διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (1-0).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Ο διαιτητής της αναμέτρησης Απόστολος Σημαιάκης της ΕΠΣ Χαλκιδικής αναμφισβήτητα ελέγχεται για το πέναλτι που σφύριξε σε βάρος της Καβάλας. Βοηθοί του ήταν οι Στυλιανός Γούτας (ΕΠΣ Χαλκιδικής) και Χρήστος Παπαδημητρίου (ΕΠΣ Λάρισας) με τέταρτο διαιτητή αγώνα τον Ηλία Αναστασίου της ΕΠΣ Λάρισας. Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Πόπτσης, Γκαρακλίδης, Γιαννίκογλου, Πάλλας και από την Αναγέννηση Καρδίτσας οι Μπουντούρης, Μίχος, Μπιτέλης και Σιαράβας.

     

    Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω  συνθέσεις:

     

    Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σιαράβας, Γκουγκούδης (75΄ Γεωργακόπουλος), Χατζηρίζος, Κουκούλης, Ρόβας, Καραχάλιος, Μίχος, Γήττας (61΄ Μπιτέλης), Μπουντούρης, Μπουσινάκης (67΄ Κρανιώτης), Χλωρός.

     

    Καβάλα (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιαννίκογλου, Πόπτσης, Βαλεριάνος (66΄ λ.τ. Πάλλας), Γκαρακλίδης, Κονατέ, Ντουτσαρίδης, Πρίττας, Καρλόπουλος (63΄ λ.τ. Ντομί), Ντόσης (20΄ λ.τ. Παπαργυρίου), Άρτσε, Καπνίδης.

     

    Τα αποτελέσματα 3η αγωνιστική

    Πιερικός-Ηρακλής 0-0

    Απόλλων Καλ.-Βατανιακός 2-0

    Αν. Γιαννιτσών-Αιγινιακός 0-3

    Τύρναβος-Δόξα Δράμας 1-0

    Εθνικός Γαζώρου-Ζάκυνθος 3-0

    Κέρκυρα-Νίκη Βόλου 1-0

    Αναγ. Καρδίτσας-Καβάλα 1-0

     

    Η βαθμολογία

    1. Κέρκυρα (7-1) 9

    2. Απόλλων Καλαμαριάς (4-0) 9

    3. Νίκη Βόλου (4-1) 6

    4. Αναγέννηση Καρδίτσας (3-1) 6

    5. Τύρναβος (4-2) 6

    6. Εθνικός Γαζώρου (4-2) 6

    7. Αιγινιακός (3-1) 4

    8. Ηρακλής (4-3) 4

    9. Καβάλα (3-4) 3

    10. Δόξα Δράμας (1-3) 3

    11. Ζάκυνθος (1-5) 3

    12. Πιερικός (0-1) 2

    13. Αναγέννηση Γιαννιτσών (0-5) 0

    14. Βατανιακός (1-10) 0

     

    Η επόμενη 4η αγωνιστική

    Τύρναβος-Αναγ. Καρδίτσας

    Καβάλα-Εθνικός Γαζώρου

    Δόξα Δράμας-Κέρκυρα

    Ζάκυνθος-Πιερικός

    Ηρακλής-Αναγ. Γιαννιτσών

    Βατανιακός-Αιγινιακός

    Νίκη Βόλου-Απόλλων Καλ.

     

    Comments are closed.