Bookmarks

     

    Μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας πέτυχε σήμερα Σάββατο (12/10) το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας που ξεπέρασε με επιτυχία το εμπόδιο του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με σκορ (61-49), «γκρεμίζοντας» τα όνειρα της ομάδας της συμπρωτεύουσας για την κατάκτηση της νίκης. Μάλιστα το ροζ φύλλο αγώνα δικαιολογημένα ήρθε προς την πλευρά της Καβαλιώτικης ΚΑΕ αφού η ομάδα του Θωμά Νίκου ήταν καλύτερη και στις 4 περιόδου και δικαιολογημένα στο τέλος πανηγύρισε μαζί με του φιλάθλους που έπαιξαν ρόλο πρωταγωνιστικό την κατάκτηση του πρώτου ροζ φύλλου αγώνα της Α2 κατηγορίας.

     

    Το σίγουρο πάντως είναι ότι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, έκανε το ιδανικότερο ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών με την άνετη νίκη της σε βάρος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι σε κάποια σημεία του αγώνα οι παίκτες του Θωμά Νίκου, με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Καραποστόλου, είχαν το άγχος της πρεμιέρας. Πάντως από τη νίκη της η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας σε βάρος εμπόδιο του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με σκορ (61-49), συσπείρωσε ακόμη περισσότερο τον κόσμο δίπλα στην ομάδα και σίγουρα αυτή θα βοηθήσει και αρκετά μάλιστα στον ψυχολογικό τομέα για την συνέχεια του νέου πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας.

    Το φιλμ της αναμέτρησης

    H Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι με σκοπό να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και στα μισά της πρώτης περιόδου δημιούργησε μία διαφορά οκτώ πόντων και προηγήθηκε στο σκορ με (11-3), με 6 πόντους του Σωτήρη Καραποστόλου και 5 του Καλαμπάκα. Ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι τα πολλά λάθη, η νευρικότητα και κυρίως η αστοχία και από τις δύο ομάδων με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με (21-8) δείγμα της μεγαλύτερης αυτοσυγκέντρωσης που είχε η ομάδα του Θωμά Νίκου. Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με την έναρξη της 2ης περιόδου έδειξε να πιστεύει περισσότερο, κράτησε την διαφορά σε επίπεδο ασφαλείας τω 12 πόντων και έκλεισε την δεύτερη περίοδο με σκορ (37-25). Μάλλον από κει και πέρα τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους για την κατάκτηση του πρώτου ροζ φύλλου αγώνα για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Όμως με την έναρξη της επανάληψης οι παίκτες του Ηρακλή κάνοντας ένα σερί (2-9), προσπάθησαν να «πιάσουν στον ύπνο» τους παίκτες της Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μειώνοντας στο σκορ σε (39-34). Στο σημείο εκείνο όμως μίλησε η καρδιά και η ευστοχία του Σωτήρη Καραποστόλου ο οποίος κράτησε την διαφορά των πόντων μεταξύ των δύο ομάδων σε διψήφιο αριθμό. Έτσι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας άνοιξε εκ νέου τη διαφορά με τον Ηρακλή Καβάλας αφού προηγήθηκε με (49-36). Μ’ αυτό το σκορ ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για την 3η περίοδο οι δύο ομάδες. Στην 4η και τελευταία περίοδο οι παίκτες του Θωμά Νίκου έδειξαν ότι κρατάνε την τύχη το αγώνας στα χέρια τους. Έπαιξαν κοντρόλ μπάσκετ και 5’ 34’’ πριν ακουστεί για τελευταία φορά η κόρνα από την Γραμματεία διατήρησαν την διαφορά και προηγηθήκαν με (53-38). Όλα έδειχναν ότι το ροζ φύλλο αγώνα έρχονταν όλο και πιο κοντά προς την πλευρά της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και 2’ 17’’ πριν τη λήξη το σκορ έγινε (56-44). Όλα πλέον είχαν κριθεί και η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ήταν «αγκαλιά» με την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας. Στα τελευταία μάλιστα 2 λεπτά οι παίκτες του Θωμά Νίκου ανέβασαν περισσότερο τη απόδοση τους και στο τέλος πήραν μία άνετη νίκη με (61-49), «γκρεμίζοντας» τα όνειρα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση της νίκης.

     

    Τα δεκάλεπτα: (21-8), (37-25), (49-36), (61-49).


    EΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (Θωμάς Νίκου):  Κριστέφσκι 12, Μαρμαρινός 2, Τότσιος 2, Καλαμπάκας 10, Κατσαρές 2, Αγγελακόπουλος 7, Καραποστόλου 20(4), Βελισσαρίου 4, Καλαϊτζίδης 2.

     

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Πέρκος-Κωστόπουλος): Τσότσος 10(1), Μπεχλιβάνης 7(2), Αποστολίδης 1, Καζάκος 2, Παπαδόπουλος, Χρυσόπουλος 9(3), Θεοδωράκος 12(2), Τσουμπρίλο 4, Κοθράς, Σιόλογκας 2, Μαλτέσιος 2, Μήτσιαλος.

     

    Α2 κατηγορία 1η αγωνιστική

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των αγώνων στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας ήταν τα εξής:

     

    Ίκαροι Σερρών-Ψυχικό 62-86

    Αρκαδικός-Λαύριο 63-73

    Ερμής Λαγκαδά-Κόροιβος Αμ. 62-64

    ΚΑΠ-Φιλαθλητικός 86-77

    Ένωση Καβ.-Ηρακλής 61-49

    Παγκράτι-Φίλιππος Βέροιας 73-67

    ΟΦΗ-ΑΕΚ 56-78

    One Response to “Μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας πέτυχε σήμερα Σάββατο (12/10) το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας που ξεπέρασε με επιτυχία το εμπόδιο του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με σκορ (61-49), «γκρεμίζοντας» τα όνειρα της ομάδας της συμπρωτεύουσας για την κατάκτηση της νίκης”