Bookmarks

    Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε η καθιερωμένη γιορτή του τμήματος ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας (ΝΟΚ) την Τετάρτη (17/7). Μία εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια των μικρών αθλητών ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, αυτή τη φορά στις εγκαταστάσεις της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας του Ομίλου, στην περιοχή της Καλαμίτσας στην Καβάλα. Η ετήσια αυτή συνάντηση διοργανώθηκε με σκοπό την απονομή των επάθλων του Κυπέλου Άνοιξης του ΝΟΚ καθώς και των διπλωμάτων των νέων Κυβερνητών Σκαφών Ανοικτής Θάλασσας που αποφοίτησαν επιτυχώς από τις σχολές Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας.

     

    Πολλοί επώνυμοι παραβρέθηκαν στη γιορτή

    Με την παρουσία τους στη γιορτή μας τίμησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, οι Αντιδήμαρχοι Τάσος Χατζηαναστασίου, Θεόδωρος Μουριάδης και Χριστόδουλος Μιχαλάκης, εκπρόσωπος του Λιμενάρχη, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ο πρόεδρος του οργανισμού «Δημωφέλεια» του Δήμου Καβάλας Στέλιος Σχοινάκης καθώς και περισσότερα από 150 παλαιά και νέα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, που αντιπροσωπεύουν την δύναμη και το μέλλον του ΝΟΚ.

     

    Βραβεύτηκαν τα πληρώματα

    Η γιορτή, για όλους όσους συμμετείχαν από την «οικογένεια» του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας είχε σαν σκοπό την βράβευση των πληρωμάτων που συμμετείχαν στο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας που διοργανώνει ανελλιπώς από το 1991 ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας. Πρώτο σκάφος στο Κύπελλο άνοιξης ήταν το σκάφος “Υψιπύλη- Aegeas Yachting” του Ι.Ο.Κ.Δ.Π. με κυβερνήτη τον αθλητή του Ν.Ο.Κ. Σοφίτση Στάθη. Την δεύτερη θέση κατέλαβε το σκάφος “Χίμαιρα” του ΝΟΚ με κυβερνήτη τον Καραβά Ιωάννη και την τρίτη θέση το σκάφος “Καλυψώ” του ΝΟΚ με κυβερνήτη τον Γκριτζελάκη Χριστόφορο. Βραβεία για την συμμετοχή τους απονεμήθηκαν στα σκάφη, «Αίολος», «Assante», «Δανάη», «Καλλιστώ», «Αίγλη», «Ναυτίλος», «Αιθρία ΙΙΙ», «Ηλιάνα», «Νέλα», «Κασσιόπη», «Ιτανός» και «Stranger P.» Η γιορτή όμως έγινε στον απόηχο της ανάληψης του παγκόσμιου πρωταθλήματος FINN MASTERS 2015 και επισκιάστηκε από την ολοκλήρωση της δημοπρασίας του χώρου που ενοικίαζε ο ΝΟΚ, από τα δημόσια κτήματα, η οποία κατακυρώθηκε στον κ. Μιτζάλη ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Lucy. Και στα δύο αυτά θέματα αναφέρθηκαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς και ο Δήμαρχος Κωστής Σημιτσής οι οποίοι εξήραν τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας για την προσπάθεια του, που στέφθηκε με επιτυχία, και βεβαιώνοντάς μας ότι θα προσπαθήσουν να σταθούν δίπλα στη διοργάνωση. Ταυτόχρονα συγχάρηκαν τα πληρώματα των σκαφών για τις επιτυχίες του στο κύπελλο και τους ευχήθηκαν για ακόμη μεγαλύτερες. Σε όλα τα παραπάνω να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής αναφέρθηκε και στην δημοπράτηση του χώρου, και διαβεβαίωσε σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και τον κ. Μιτζάλη, ότι δεν θα τεθεί θέμα παραμονής του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας στο χώρο που φιλοξενείται τώρα.

     

     Απονομές διπλωμάτων

    Η γιορτή συνεχίστηκε με τις απονομές των διπλωμάτων “Κυβερνήτη Σκάφους Ανοικτής Θάλασσας” στους 40 νέους κυβερνήτες που αποφοίτησαν από τις σχολές ιστιοπλοΐας του ΝΟΚ, με εκπαιδευτή τον Λευτέρη Τζούμα, και έκλεισε με φαγητό και ποτό κάτω από το φως του φεγγαριού, με συζήτηση μεταξύ των μελών του ΝΟΚ. Το Δ.Σ. του ΝΟΚ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους παρευρισκόμενους, στη χθεσινή γιορτή, μέλη και φίλους του ΝΟΚ, που σε κάθε κάλεσμα του ομίλου δηλώνουν παρόντες αποδεικνύοντας την δύναμη και την συνοχή του ομίλου.

    One Response to “Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη (17/7) η καθιερωμένη γιορτή του τμήματος ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας”