Bookmarks

     

    Με ευθείες βολές προς τον Πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργο Τσοκτουρίδη κύλισε σήμερα Τετάρτη (31/7) η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. με τον Α΄ Αντιπρόεδρο Γιώργο Γραμμένο να στρέφει κυριολεκτικά τα πυρά του στον Γιώργο Τσοκτουρίδη. Μάλιστα ο ίδιος όπως υπογράμμισε ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. και ΠΑΕ Καβάλα διαχωρίζουν στο εξής τις θέσεις τους υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι ήδη ο ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να παραχωρήσει το 35% των μετοχών που διατηρεί, στην ΠΑΕ Καβάλα αφού όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος δήλωσε ο ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. δε θέλει να έχει καμία σχέση με τις αποφάσεις που λαμβάνει η Ανώνυμη Εταιρία. Μάλιστα να σημειώσουμε ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. σημείωσαν ότι στο εξής διαχωρίζουν τη θέση τους από την ΠΑΕ Καβάλα και όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του 35%.

     

     Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι από την πλευρά του τα μέλη του Δ.Σ. του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. άσκησαν σφοδρότατη κριτική προς τη Διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλα και ειδικότερα προς το πρόσωπο του Προέδρου και μεγαλομετόχου Γιώργου Τσοκτουρίδη ο οποίος είναι γνωστό ότι διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Διοίκησης του ερασιτέχνη. Ακόμη πιο σίγουρο θα πρέπει να θεωρηθεί το ότι με τα λεγόμενά τους τα μέλη της Διοίκησης του ερασιτέχνη άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» με τη Διοίκηση της Καβαλιώτικης ΠΑΕ πλέον να έχει το δικό της λόγο.


    Οι δηλώσεις του Γιώργου Γραμμένου

    Χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Γιώργος Γραμμένος δήλωσε στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ:

    -««Μετά από το Δ.Σ. που προηγήθηκε την Τρίτη, είμαστε εδώ για να πάρουμε θέση για όσα συμβαίνουν στην ΠΑΕ Καβάλα. Από πέρυσι παρακολουθούμε μια φθίνουσα πορεία κι ένα παιχνίδι του παραλόγου, με τακτικές που δεν ταιριάζουν στον Α.Ο.Κ. και ένα ξεχαρβάλωμα, με αποτέλεσμα να διασύρεται η ιστορία της και τα οποία δυστυχώς παρακολουθούμε από τον τύπο, αφού εμείς ως Ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από το όποιο δ.σ. της ΠΑΕ ούτε γνωρίζουμε τις προθέσεις του. Παρακολουθούμε μια διοίκηση ανίκανη να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει ο σύλλογος. Μια διοίκηση που μετά τον Ιανουάριο του 2013 ρίχνει στάχτες στα μάτια του κόσμου της Καβάλας και είναι ανίκανη να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Βλέπουμε την πορεία της ομάδας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και όλοι γνωρίζουν ότι η περυσινή σεζόν τελείωσε με τις χειρότερες προδιαγραφές. Χρέη έχουν συσσωρευτεί σε βάρος της ΠΑΕ και με επιπλέον χρέη πρόκειται να επιβαρυνθεί στο άμεσο μέλλον από προσφυγές που δεν ανακοινώθηκαν, αλλά εκκρεμούν από παλιούς παίκτες του Α.Ο.Κ., οι οποίοι έχουν φύγει και κάνουν μεγάλη σταδιοδρομία σε άλλες ομάδες της Ελλάδας. Παρακολουθούμε μια διοίκηση, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις της, με αποτέλεσμα εκτός από τα χρέη στους ποδοσφαιριστές, να έχει αφήσει πολλά χρέη στην πόλη της Καβάλας, σε προμηθευτές, πιστωτές και ιδιώτες. Βλέπουμε έναν μεγαλομέτοχο, ο οποίος προσπαθεί χωρίς το παραμικρό έξοδο, να καλύψει τα δικά του ανοίγματα».

     

    Την ίδια ώρα ο Γιώργος Γραμμένος υπογράμμισε ότι:

    -«Μπορεί η μεταβίβαση των μετοχών να έγινε, πρακτικά, χωρίς την παρουσία μας αλλά τυπικά το 35% των μετοχών (το οποίο είναι επιπλέον του 10% που δικαιούται, βάσει του νόμου) ανήκει στον ερασιτέχνη».

     

    Οι δηλώσεις του Ντίνου Κανάκη

    Τον λόγο πήρε, αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Κωνσταντίνος Κανάκης ο οποίος ξεκαθάρισε μεταξύ των άλλων και τα εξής:

    -«Εμείς διαχωρίζουμε την θέση μας σε αυτά που γίνονται σήμερα. Αν αύριο στρώσουν τα πράγματα φυσικά και θα βοηθήσουμε ξανά. Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με την ΠΑΕ ΑΟΚ, αλλά δεν θα αφήσουμε την ΠΑΕ να συνεχίσει την κατηφόρα που πήρε».

     

    Στο θέμα τοποθετήθηκε εκ νέου ο Α΄ Αντιπρόεδρος Γιώργος Γραμμένος, ο οποίος τόνισε ότι «ο ερασιτέχνης ΑΟΚ είναι ο θεματοφύλακας της ομάδας, αλλά δεν μπορεί να είναι απλός θεατής των εξελίξεων. Πολλοί κατηγορούν τον ερασιτέχνη ότι δεν ελέγχουμε τα όσα γίνονται στην ομάδα βάσει του νόμου, παρά το γεγονός ότι προσπαθήσαμε να ασκήσουμε τον νόμιμο έλεγχο. Επειδή, λοιπόν, δεν θέλουμε να κατηγορηθούμε ότι είμαστε συνένοχοι στα όσα πράττει η ΠΑΕ δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε την στάση της. Παρόλα αυτά, στην διοίκηση της ομάδας θα υπάρχει εκπρόσωπος του ερασιτέχνη καθώς έτσι προβλέπει ο νόμος. Το ποιος θα είναι θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ερασιτέχνη». Το ερώτημα, όμως, για τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε η διοίκηση του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. να παραχωρήσει σήμερα την συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου συνέχιζε να παραμένει.

     

    Η τοποθέτηση του Ανδρέα Καραγιώργη

    Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Ανδρέας Καραγιώργης, ο οποίος μεταξύ των άλλων υπογράμμισε και τα εξής:

    -«Θέλαμε να δείξουμε καλή θέληση, παραχωρώντας μάλιστα και τα γραφεία μας στο «Ανθή Καραγιάννη». Εδώ και ένα χρόνο ο ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. ασχολήθηκε με τις ακαδημίες, οι οποίες έπρεπε φέτος να αλλάξουν έδρα. Μετά από πάρα πολλές περιπέτειες η Διοίκηση του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. πήρε το οκ από τον Δήμο Καβάλας για την αξιοποίηση του μεγάλου γηπέδου στην Καλαμίτσα, αλλά για να ετοιμαστεί το γήπεδο αυτό χρειαζόμαστε μια έδρα. Για τον λόγο αυτό συμφωνήσαμε με τον Γιώργο Τσοκτουρίδη να χρησιμοποιήσει η ΠΑΕ Καβάλα το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και το βοηθητικό γήπεδο του Χαλκερού, παραχωρώντας στον ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. το βοηθητικό γήπεδο που βρίσκεται πίσω από το κολυμβητήριο της Καβάλας. Ένα γήπεδο στο οποίο ρίξαμε πολλά χρήματα, δηλαδή περίπου 10 με 15 χιλιάδες ευρώ μιας και ήταν σε τραγική κατάσταση όταν το παραλάβαμε. Όμως τις τελευταίες 3 ημέρες δεχτήκαμε κατηγορίες ότι δεν βοηθάμε την ΠΑΕ με το βοηθητικό γήπεδο».

     

    Στην συνέχεια ο Ανδρέας Καραγιώργης παρουσίασε 3 έγγραφα με τα οποία πιστοποιείται η παραχώρηση του βοηθητικού γηπέδου πίσω από το κολυμβητήριο στον ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., από τον Δήμο Καβάλας. Το ένα έγγραφο είναι μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για την παραχώρηση του «Ανθή Καραγιάννη» και των λοιπών του εγκαταστάσεων στον ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., με τη δυνατότητα περαιτέρω παραχώρησης-χρήσης στην ΠΑΕ Καβάλα, ενώ τα άλλα 2 είναι ιδιωτικά συμφωνητικά που υπογράφτηκαν από την διοίκηση του ερασιτέχνη και την ΠΑΕ, τα οποία πιστοποιούν την παραχώρηση του «Ανθή Καραγιάννη» και του γηπέδου του Χαλκερού στην ΠΑΕ. Πριν από την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου η Διοίκηση του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. ξενάγησε τους εκπροσώπους των εκπροσώπων του αθλητικού ρεπορτάζ στις εγκαταστάσεις του βοηθητικού γηπέδου και στις εργασίες που έχουν γίνει εκεί.

    Comments are closed.