Bookmarks

     

    Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καβάλας Δήμου Παγγαίου για πρώτη φορά στην ιστορία του συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αριστοτέλη «Αριστοτέλεια 2013», «Αθλητική Κατασκήνωση Ιστιοπλοΐας». Η αποστολή του Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου ξεκίνησε την Κυριακή 21 Ιουλίου με προορισμό τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Στρατωνίου στις εγκαταστάσεις του οποίου φιλοξενήθηκαν τα σκάφη και ο εξοπλισμός του Ομίλου. Οι αθλητές, ο προπονητής Άγγελος Ανάσογλου και ο συνοδός Νίκος Μισιρλής της αποστολής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καβάλας Δήμου Παγγαίου φιλοξενήθηκαν στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας του Περιβαλλοντικού Ελέγχου του Δήμου Αριστοτέλη οι οποίες βρίσκονται στην Αρναία. Στην αποστολή του Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου παραχωρήθηκε λεωφορείο για την καθημερινή μεταφορά της από την Αρναία στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Στρατωνίου.

     

    Σκοπός της συμμετοχής του Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας επιτεύχθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού στην Ιστιοπλοϊκή ακαδημία συμμετείχαν 130 παιδιά από την περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη. Ο Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου διένειμε σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν φυλλάδια με την ονοματολογία του εξοπλισμού των σκάφων και τις αρχές ενός Ιστιοπλόου. Ο προπονητής και οι αθλητές του Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου μετέδωσαν τις αρχικές γνώσεις του αθλήματος της Ιστιοπλοΐας. Μέσα από την διοργάνωση αυτή αναπτύχτηκαν σχέσεις φιλίας μεταξύ των παιδιών. Παράλληλα οι αθλητές μας  κατά την παραμονή τους ξεναγήθηκαν στο Άλσος Αριστοτέλη, στο Λαογραφικό Πολιτιστικό Μουσείο της Αρναίας και παραβρέθηκαν στις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις των «Αριστοτελείων 2013». Την προηγούμενη Παρασκευή (26/7) έγινε η τελετή λήξης  της «Αθλητικής Κατασκήνωσης Ιστιοπλοΐας» στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Στρατωνίου.

     

    Πλήθος επωνύμων στην τελετή λήξης

    Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δήμου Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης , ο Δήμαρχος Δήμου Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, η Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πολιτιστικού Κέντρου Κασσάνδρα Κατσαρού η Αντιπρόεδρος Ευαγγελία Χαμαϊδου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κώστας Παπάζογλου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Στρατωνίου, ο Αντιπρόεδρος του Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου Δημήτρης Μωισίδης , η Έφορος Τριγώνου Σταυρούλα Κεκροπούλου και ο Έφορος Υλικού Νίκος Μισιρλής. Ο Δήμαρχος του Δήμου Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη για την φιλοξενία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καβάλας Δήμου Παγγαίου, αναφέρθηκε και ευχήθηκε την  σύσφιξη των  σχέσεων μεταξύ των  παιδιών  , των δυο Ομίλων και των δύο Δήμων και συνεχάρη τον Ι.Ο.Κ. Δήμο Παγγαίου για το έργο του και ευχήθηκε στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Στρατωνίου την ανάπτυξη του αθλήματος της Ιστιοπλοΐας. Ο Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας ευχαρίστησε τον Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου για το πρώτο λιθαράκι που έβαλε στην ανάπτυξη του αθλήματος της Ιστιοπλοΐας στον Δήμο του. Οι δύο Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στον μεγάλο Έλληνα Φιλόσοφο Αριστοτέλη και στα παιδιά που είναι το μέλλον της χώρας μας. Ο Δήμαρχος Χρήστος Πάχτας δώρισε στον Δήμαρχο Παγγαίου Βασίλειο Ξουλόγη έναν πίνακα που φιλοτέχνησε ένας τοπικός  καλλιτέχνης με το σχεδιάγραμμα  της Χαλκιδικής φτιαγμένο από ψήγματα των μεταλλείων  του Στρατωνίου και στον Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου δώρισε πίνακα της ίδιας τεχνοτροπίας  με τον ήλιο. Σε όλα τα παιδιά που μυήθηκαν στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας  απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής από τον  Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου. Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  του Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου ευχαριστούν τον Δήμαρχο Χρήστο Πάχτα, την Πρόεδρο Κασσάνδρα Κατσαρού και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Στρατωνίου, τον Διευθυντή και τους εργαζόμενους  της μαθητικής εστίας, καθώς επίσης και όλους τους αφανείς βοηθούς της φιλοξενίας του Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου, επίσης ευχαριστεί τον Δήμαρχο του Δήμου Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη που παρά το φορτωμένο πρόγραμμα του για μια ακόμη φορά τίμησε τον Όμιλο  μας με την παρουσία του στην τελετή λήξης.

     

    Οι αθλητές που συμμετείχαν στην Αθλητική Κατασκήνωση Ιστιοπλοΐας «Αριστοτέλεια 2013» είναι οι εξής: Χρύσα Χατζηφραντζή, Χρυσάνθη Πρανδέκου, Αντωνία Φιωτάκη, Ραφαηλία Μωυσίδου, Μαρία Μωυσίδου, Νικόλας Δεληγιαννίδης, Μανώλης Τζεβελέκος, Ηλίας Φιωτάκης, Κωνσταντίνος Βουχάρας, Στάθης Μισιρλής.  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου συγχαίρουν  τους αθλητές και τον προπονητή τους Άγγελο Ανάσογλου για τον ζήλο που επέδειξαν και για την άψογη συμπεριφορά τους στην αποστολή και ελπίζει η προσπάθεια αυτή να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Comments are closed.