Bookmarks

     

    Για όλους και για όλα μίλησε στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε στο www.kavalagoal.gr ο προπονητής του Νέστου Χρυσούπολης Θάνος Χατζηαθανασίου. Μας υπογράμμισε ότι άλλοι ήταν οι στόχοι του Νέστου στο ξεκίνημα της περιόδου και άλλοι στην εξέλιξη του πρωταθλήματος της League της Ε.Π.Σ. Καβάλας. Ανοίγοντας την «καρδιά» του ο Θάνος Χατζηαθανασίου μας είπε ότι: «Οι ποδοσφαιρική χρονιά που διανύουμε για το Νέστο, μόνο ως όνειρο μπορεί να χαρακτηριστεί, και κανένας από την ποδοσφαιρική οικογένεια της ομάδας της Χρυσούπολης δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τι έχει συμβεί».

     

    Παράλληλα μας υπογράμμισε ότι αυτό που πέτυχε η ομάδα του Νέστου ήταν τεράστιο, και μεγάλη συμβολή είχε και ο κόσμος της ευρύτερης περιοχής. Τέλος ο Θάνος Χατζηαθανασίου μας υπογράμμισε ότι ο ίδιος και ο Νέστος Χρυσούπολης κατά πάσα πιθανότητα θα συνεργαστούν και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

     

    Η συνέντευξη του Θάνου Χατζηαθανασίου στο www.kavalagoal.gr

    Αναλυτικά ο διάλογος τον οποίο είχαμε με τον προπονητή του Νέστου Χρυσούπολης Θάνου Χατζηαθανασίου είναι ο εξής:

     

    -Όταν ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα της League της Ε.Π.Σ. Καβάλας είχατε κατά νου ότι ο Νέστος Χρυσούπολης θα φτάσει τόσο ψηλά και θα κατακτήσει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία;

    -«Δε σας κρύβω πως όταν ξεκινήσαμε, βλέποντας το ρόστερ της ομάδας και αναφέρομαι στους ποδοσφαιριστές τους οποίους έχουν έναν μέσο όρο ηλικίας 18 με 19 έτη, κύριος στόχος μας τον οποίο εξ αρχής είχαμε θέσει ήταν το να παραμείνουμε στην κατηγορία. Να τερματίσουμε δηλαδή στην πρώτη 5άδα παραμένοντας στη League και τερματίζοντας όσο πιο ψηλά γίνεται. Εμάς αυτός ήταν απλά ο στόχος μας, να τερματίσουμε δηλαδή στην πρώτη 5άδα-στο γκρουπ ανόδου και όχι βέβαια τόσο για την άνοδο όσο για το να έχουμε μία αξιοπρεπή παρουσία. Από κει και πέρα και ενώ έτρεχαν οι αγωνιστικές διαπιστώσαμε όλοι ποιες ήταν οι δυνατότητές μας και εκ των πραγμάτων οι στόχοι μας αναπροσαρμόστηκαν. Πιο συγκεκριμένα μετά τον Γενάρη και με βάση τη δουλειά η οποία γίνονταν άρχισαν να διαφαίνονται τα καλά στοιχεία μέσα στο γήπεδο και από εκείνο το χρονικό σημείο αλλάξαμε τους στόχους μας. Έτσι είπαμε να τερματίσουμε στην 1η θέση της βαθμολογίας».

     

    -Δηλαδή κύριε Χατζηαθανασίου «τρώγοντας ήρθε η όρεξη» για τον Νέστο Χρυσούπολης.

    -«Ακριβώς έτσι. Θέλω να σας πω ότι ήταν μία ποδοσφαιρική περίοδος στην οποία, ανά 3 μήνες κάναμε αναπροσαρμογή των στόχων μας. Σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση ανόδου στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, δεν πρόκειται να σας πω ψέματα. Αυτό δεν το φανταζόταν κανένας, τουλάχιστον μέχρι και τη μέση της χρονιάς που προηγήθηκε».

     

    -Ο πρωταθλητισμός και ο στόχος για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία πως προέκυψε;

    -«Διαπιστώσαμε στην εξέλιξη του πρωταθλήματος ότι ο Νέστος διέθετε την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα της League και μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος αφού είδαμε τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στους αγώνες μπαράζ της Περιφέρειας διαπιστώσαμε ότι είχαμε τις δυνατότητες για το κάτι παραπάνω».

     

    -Η επόμενη μέρα του μεγάλου αγώνα του Νέστου με τον Μ.Α. Ιάσμου σας βρήκε να ξυπνάτε με ένα γλυκό όνειρο, αυτό της ανόδου στη Γ΄ Εθνική;

    -«Η ποδοσφαιρική χρονιά που διανύουμε, στον Νέστο Χρυσούπολης μόνο ως όνειρο μπορεί να την χαρακτηρίσει κάποιος. Και αυτό γιατί στο πρωτάθλημα δεν ξεκινήσαμε καλά, είχαμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα στο ξεκίνημα και μέσα από τα παιχνίδια βλέπαμε ότι δυσκολευόμασταν να πάρουμε θετικά αποτελέσματα. Ήμασταν μία ομάδα η οποία διαθέτει πολλά και νεαρά παιδιά, μία ομάδα η οποία ήθελε πάρα πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο και μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις και αυτό φαίνονταν από την αρχή του πρωταθλήματος. Ειλικρινά πάντως θέλω να σας πω με το χέρι στην καρδιά ότι κανένας μας δεν πίστευε ότι θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Πιστεύω πάντως ότι μας βγήκε στο τέλος και καταφέραμε αυτά που καταφέραμε».

     

    -Θεωρείτε ότι η άνοδος είναι μία συλλογική δικαίωση, της Διοίκησης του Γιώργου Κωνσταντινίδη, δική σας αλλά και των ποδοσφαιριστών;

    -«Θεωρώ ακράδαντα ότι ήταν μία δικαίωση για τη Διοίκηση σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή του προσώπου μου και αυτό γιατί άπαντες μου έδειξαν τεράστια εμπιστοσύνη. Ανάλογη βέβαια εμπιστοσύνη έδειξαν και στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Εγώ από την πλευρά μου γνώριζα το τι μπορούσα να προσφέρω σ’ αυτή την ομάδα σε επίπεδο γνώσεων αλλά και δουλειάς, η Διοίκηση με εμπιστεύθηκε και βέβαια τεράστια είναι και η δικαίωση για τους παίκτες του Νέστου οι οποίοι τράβηξαν αυτά που τράβηξαν, έδωσαν τα πάντα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και στο τέλος δικαιώθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γενικά πιστεύω ότι ο κάθε ένας από την πλευρά του έχει το δικό του μερίδιο ικανοποίησης».

     

    -Και επειδή κανένας δεν κρατάει μαγικό ραβδάκι, κύριε Χατζηαθανασίου ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας του Νέστου;

    -«Σ’ αυτή την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει ένα μυστικό αλλά πολλά. Κυρίως θα σταθώ στην πολύ καλή «χημεία» μεταξύ των ποδοσφαιριστών και του προπονητή, ένα άλλο «μυστικό» ήταν η αγωνιστική πειθαρχία που υπήρξε και ήταν κάτι το οποίο έδωσα μεγαλύτερη έμφαση, από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβα το πόστο της τεχνικής ηγεσίας του Νέστου. Ειδικά τον πρώτο καιρό το θέμα της πειθαρχίας οι ποδοσφαιριστές μου το βίωσαν στο πετσί τους. Επίσης θεωρώ πολύ σημαντικό, την υπομονή την οποία έδειξε η Διοίκηση όταν ακόμη δεν έρχονταν τα καλά αποτελέσματα για την ομάδα και σ’ αυτές τις περιπτώσεις πάντοτε, «τη νύφη την πληρώνει» ο προπονητής. Παρ’ όλα αυτά τα μέλη της Διοίκησης έδειξαν υπομονή, με επιστεύτηκαν πλήρως και γι’ αυτό δικαιώθηκαν απόλυτα. Γενικότερα πάντως θα ήθελα να σταθώ στην πολύ καλή δουλειά η οποία έγινε φέτος με αποτέλεσμα αυτή να φέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα.

     

    -Κατά την άποψή σας ο φίλαθλος κόσμος ποιο ρόλο έπαιξε;

    -«Αν κατάφερε κάτι αυτή η ομάδα φέτος μεταξύ των άλλων, το σημαντικότερο ήταν το να φέρει το φίλαθλο κόσμο της στο γήπεδο. Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα τα εισιτήρια που κόβαμε δεν ήταν περισσότερα από 15 με 20 αλλά όσο κυλούσε το πρωτάθλημα ο κόσμος όλο και περισσότερο έρχονταν στο γήπεδο. Αποκορύφωμα ήταν οι αγώνες μπαράζ και βέβαια το τελευταίο παιχνίδι μας με τον Μ.Α. Ιάσμου όπου στο γήπεδο βρίσκονταν περισσότεροι από 2000 φίλαθλοι. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο μέσω των επιτυχιών της ομάδας, ο κόσμος έρχεται όταν βλέπει κάτι καλό να γίνεται και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο έγινε φέτος γι’ αυτό είχαμε και τη μεγάλη ανταπόκριση των φιλάθλων μας. Δηλαδή αναγνώρισαν την τεράστια προσπάθεια που κάναμε φέτος και ειδικά στα τελευταία παιχνίδια έπαιξαν ένα ρόλο συγκλονιστικό και μας βοήθησαν σε πολύ μεγάλο μέγεθος δίνοντάς μας δύναμη για να πετύχουμε στο στόχο μας. Όταν έχει τον κόσμο δίπλα σου, αυτός θα συμβάλλει οικονομικά, θα συμβάλλει ηθικά και αν μη τι άλλο πιο εύκολα θα πετύχεις το στόχο σου».

     

    -Κύριε Χατζηαθανασίου τα πανηγύρια τέλειωσαν στο Νέστο Χρυσούπολης;

    -«Για μένα προσωπικά τα πανηγύρια τελείωσαν, αλλά για τους ποδοσφαιριστές μου και δικαιολογημένα, δεν έχουν τελειώσει ακόμη. Τα παιδιά καλά κάνουν και πανηγυρίζουν τη μεγάλη άνοδο της ομάδας, έχουν όλο το ελεύθερο να πανηγυρίσουν από μένα γιατί δεν κατάφεραν και κάτι μικρό. Αυτό που πέτυχαν ήταν τεράστιο και θα πρέπει όλοι να το αναγνωρίσουμε. Ξεπέρασαν τα όρια τα δικά τους και γενικότερα της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί και πέτυχαν πολλά πράγματα. Ωστόσο εγώ από την πλευρά μου οφείλω να είμαι προσγειωμένος, πρέπει να μπω στη διαδικασία από κοινού με τη Διοίκηση να δούμε πως θα ανταπεξέλθουμε στο καινούριο πρωτάθλημα, προχωρώντας στο σχεδιασμό που απαιτείται και γενικότερα θα πρέπει να επιταχύνουμε τα πλάνα μας για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις μας. Βέβαια θα ήθελα να σας πω ότι ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι έχουμε καταφέρει αλλά παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι, μαζεμένοι γιατί ως γνωστών το νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και εμείς οφείλουμε από τώρα να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα».

     

    -Δηλαδή με όσα είπατε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι θα συνεχίσετε και την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο στο «τιμόνι» του Νέστου Χρυσούπολης; Δηλαδή να θεωρήσουμε δεδομένη την παραμονή σας στο Νέστο;

    -«Πριν μπούμε στα μπαράζ είχα μία συζήτηση με τα μέλη της Διοίκησης, κάτι το οποίο θεωρώ ότι ήταν προς τιμήν τους και μέσα από την οποία μου έδειξαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία μας. Μάλιστα εκεί μου είπαν ότι ανεξαρτήτου αποτελέσματος θέλουν να συνεργαστούμε και την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Τώρα καταλαβαίνετε πως ένα παραπάνω και μετά από όσα έγιναν και την επιτυχία μας πως μπορούν τα πράγματα να εξελιχθούν. Ακόμη βέβαια θέλω να σας πω ότι δεν έχουμε συμφωνήσει, περιμένουμε την εκλογή της νέας Διοίκησης αλλά νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να συνεργαστούμε και τη νέα περίοδο. Θεωρώ μάλιστα πως και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο εκτός απροόπτου θα καθίσω στο Νέστο. Αυτή άλλωστε είναι και η δική μου πρόθεση, αυτό είναι και το βασικό μου μέλημα και κυρίως γιατί θέλω να συνεχίσω τη δουλειά που ξεκίνησα και είναι κρίμα αυτή η δουλειά η οποία έγινε, όλο αυτό που «χτίστηκε», εντός αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων να πάει χαμένη. Από κει και πέρα ποδόσφαιρο είναι και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα αλλά καλό θα ήταν να συνεργαστούμε και τη νέα περίοδο».

     

     

    Comments are closed.