Bookmarks

     

    Ενάμισι μήνα μετά το σεμινάριο που φιλοξενήθηκε στην Κομοτηνή, συνολικά 21 προπονητές – υποψήφιοι κάτοχοι διπλώματος UEFA Pro- και δύο εκπαιδευτές, με επικεφαλής τον διευθυντή των σχολών προπονητών ΕΠΟ Τέλη Μπατάκη, μετέβησαν στη Νιόν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της UEFA «UEFA Pro exchange students», που στοχεύει στην εξέλιξη της εκπαίδευσης των προπονητών βάσει εξειδικευμένων θεμάτων. Οι προπονητές, μεταξύ των οποίων αρκετοί διακεκριμένοι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, φιλοξενήθηκαν στο σπίτι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας από τις 13 έως τις 16 Μαΐου 2013 και είχαν τη ευκαιρία να επιμορφωθούν σε θέματα που αφορούν στο ηγετικό προφίλ του προπονητή, στην κατοχή μπάλας, στις στατικές φάσεις, στη σχέση του προπονητή με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στη φυσική κατάσταση και την τακτική.

     

    Επίσης, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το τελικό του Europa League Μπενφίκα-Τσέλσι και στη συνέχεια προχώρησαν σε μία εξειδικευμένη ανάλυση του αγώνα. Από πλευράς UEFA, στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι Howard Wilkinson (Αγγλία), Jacques Crevoisier (Γαλλία), Nico Romeijin (Ολλανδία), Peter Rudbaek (Δανία), Frank Ludolph (Γερμανία) και ο αξιωματούχος σε θέματα τεχνικής εκπαίδευσης Ioan Lupescu (Ρουμανία).

     

    Μεταξύ των 21 προπονητών που συμμετείχαν στο σεμινάριο της UEFA είναι η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στο σεμινάριο της Κομοτηνής στις αρχές Απριλίου, ανάμεσά τους οι: Στέλιος Γιαννακόπουλος, Τάκης Γκώνιας, Νίκος Νταμπίζας και Στέλιος Μανωλάς, Αναλυτικά, από ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΟ, ταξίδεψαν στην Νιόν και έλαβαν μέρος στι σεμινάριο οι Ανδρέου Νίκος, Βελιτζέλος Κωνσταντίνος, Γιαννακόπουλος Στέλιος, Γκώνιας Τάκης, Δήμος Μάρκος, Διαμαντόπουλος Σταύρος, Δρακόπουλος Αντώνης, Ζιώγας Μιχάλης, Θεοδωρίδης Θαλής, Κάκογλου Νικηφόρος, Μανωλάς Στέλιος, Μαραντας Γιώργος, Νταμπίζας Νίκος, Οφρυδόπουλος Σωκράτης, Παναγιωταράς Νίκος, Παπαπαναγής Περικλής, Σεροπιάν Μουράτ, Στράτος Θωμάς, Ταράσης Γιώργος, Τερεζόπουλος Δημήτρης, Τσιγαρίδας Λεωνίδας.

     

    One Response to “Ενάμισι μήνα μετά το σεμινάριο που φιλοξενήθηκε στην Κομοτηνή συνολικά 21 προπονητές – υποψήφιοι κάτοχοι διπλώματος UEFA Pro – και δύο εκπαιδευτές, με επικεφαλής τον διευθυντή των σχολών προπονητών ΕΠΟ Τέλη Μπατάκη, μετέβησαν στη Νιόν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της UEFA «UEFA Pro exchange students» Μεταξύ αυτών και ο προπονητής του Α.Ο.Κ. Γιώργος Μαραντάς”