Bookmarks

     

    Παίζοντας απλό και ταυτόχρονα καλό ποδόσφαιρο τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Νέστος Χρυσούπολης πήρε το νικηφόρο αποτέλεσμα και ταυτόχρονα τους τρεις βαθμούς της νίκης μέσα στο γήπεδό του στην αναμέτρηση που έδωσε σήμερα Τετάρτη (22/5) με αντίπαλο τον Ορφέα Ξάνθης με σκορ (2-1). Μία νίκη δίκαιη πέρα για πέρα για το συγκρότημα του Θανάση Χατζηαθανασίου που πλέον κρατάει «στα χέρια του» την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Για το Νέστο Χρυσούπολης το συγκεκριμένο 90λεπτο της αναμέτρησης με τον Ορφέα Ξάνθης ήταν ιδιαίτερα καθοριστικό με τους παίκτες του να δείχνουν σοβαρότητα, αγωνιστική πειθαρχία και ταυτόχρονα αποφασιστικότητα για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

     

    Βέβαια στην προσπάθεια την οποία κατέβαλλαν να σημειώσουμε ότι οι παίκτες του Νέστου είχαν τη συμπαράσταση εκατοντάδων φιλάθλων από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Νέστου αλλά και όχι μόνο των οποίων η συμπαράσταση ήταν τεράστια στην επίτευξη του νικηφόρου αποτελέσματος. Πιο συγκεκριμένα περισσότεροι από 500 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Χρυσούπολης και έδωσαν ορμή και εντυπωσίασαν πραγματικά με τη συμπεριφορά τους στις κερκίδες του γηπέδου. Πλέον όλα για την ομάδα της Χρυσούπολης έχουν πάρει το δρόμο τους και με τους 7 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει το συγκρότημα του Θανάση Χατζηαθανασίου δικαιολογημένα έχει κάθε λόγο για να αισιοδοξεί, στις αγωνιστικές που έχουν απομείνει μέχρι που να ολοκληρωθούν οι αγώνες μπαράζ, στον 1ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Η ομάδα του Νέστου Χρυσούπολης ξεκίνησε το παιχνίδι με τις καλύτερες προϋποθέσεις όταν ο Σαλαπάτας με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Ορφέα Ξάνθης. Στο 14΄ όμως ο ίδιος παίκτης πλασαρίστηκε έξυπνα στο ύψος της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δημητρίου για να γράψει το (1-0). Στο 37΄ οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν απειλητικοί όταν ο Χουσεΐν Ογλού έπιασε δυνατό σουτ από τη μεγάλη περιοχή του Νέστου, απόκρουσε ενστικτωδώς ο τερματοφύλακας Αϊβαζίδης και η μπάλα αφού βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Νέστου κατέληξε κόρνερ. Λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 45΄ η ομάδα του Θανάση Χατζηαθανασίου κέρδισε πέναλτι στην ανατροπή του Νάνου από τον Πεχλιβάνη. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Δεσύλλας γράφοντας το (2-0) και βάζοντας ταυτόχρονα τις βάσεις της πολυπόθητης νίκης για το συγκρότημα του Νέστου Χρυσούπολης. Στο 69΄ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι όταν ο Γ. Καραγκιόζης από ο ύψος της περιοχής με σουτ έγραψε το (2-1).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Καλός σε γενικές γραμμές στα σφυρίγματά του ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Ιωάννης Πουλάφης της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας με βοηθούς του τους Δημήτριο Παπακίπη και Γεώργιο Παπαναστασίου από την ίδια Ένωση και Πέτρο Δροσινό της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Νέστος Χρυσούπολης: Αϊβαζίδης, Μπουτακίδης, Αϊβάζογλου, Μανούκος, Παυλακάκης, Τσάκωνας (75’ Εμμανουηλίδης), Δεσύλας, Σαλαπάτας, Τσοσκούν, Ντενίζ (62’ Κοκοτόλης), Νάνος.

     

    Ορφέας Ξάνθης: Δημητρίου, Σοκρίογλου, Μαυρόπουλος, Μουμίν (10’ Πεχλιβάνης), Μαλαδένης, Τσεμενίδης, Β. Καραγκιόζης, Χουσεΐν Ογλού (65’ Μπαμπαΐτης), Ξανθόπουλος, Γ. Καραγκιόζης, Τουγιάλ.

     

    Τα αποτελέσματα 4η αγωνιστική

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα για την 4η αγωνιστική στον 1ο όμιλο για τα μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ Εθνική κατηγορία είναι τα εξής:

    Μ.Α. Ιάσμου-Ορέστης Ορ. 1-1

    Νέστος Χρ.-Ορφέας Ξαν. 2-1

     

    Η βαθμολογία

    1. Μ.Α. Ιάσμου (7-1) 8

    2. Νέστος Χρυσούπολης (5-4) 7

    3. Ορέστης Ορεστιάδας (5-7) 4

    4. Ορφέας Ξάνθης (4-9) 3

     

    Η επόμενη 5η αγωνιστική

    Ορέστης Ορ.-Νέστος Χρ.

    Ορφέας Ξ.-Μ.Α. Ιάσμου

    One Response to “Παλικαρίσια νίκη του Νέστου Χρυσούπολης σήμερα Τετάρτη (22/5) σε βάρος του Ορφέα Ξάνθης με (2-1) και αυξάνονται οι πιθανότητες για άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία”