Bookmarks

    Μπορεί να είναι σε ηλικία 35 ετών, γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου του 1978 στο Σβάμπαχ της Γερμανίας από γονείς Έλληνες μετανάστες, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής της Καβάλας Γιάννης Χλωρός, ωστόσο ο ίδιος παρά τα «χρονάκια» του, στο πρωτάθλημα της Football League που τελείωσε έτρεχε σαν έφηβος, παραβίαζε τις αντίπαλες εστίες όποτε ήθελε, έκανε πάρα πολύ καλές εμφανίσεις και δικαιολογημένα αποσπούσε κάθε Κυριακή το αυθόρμητο χειροκρότημα των Καβαλιωτών φιλάθλων αλλά και των αντιπάλων της ομάδας. Το ήθος του Γιάννη Χλωρού ξεχωριστό. Όπως και μοναδική η αξιοπρέπεια την οποία επέδειξε μέχρι και το τελευταίο λεπτό του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι έμπειροι ποδοσφαιριστές των «Αργοναυτών» να προστατεύσουν τα συμφέροντα της ομάδας και να κρατήσουν όσο πιο ψηλά γίνονταν την αξιοπρέπεια της ΠΑΕ Καβάλα.

     

    Πολύτιμη ήταν η εμπειρία του

    Σίγουρα η πολύτιμη εμπειρία του Γιάννη Χλωρού μέχρι τώρα αποδείχθηκε το «βάλσαμο» προκειμένου να «γιατρευτούν κάποιες πληγές» της ομάδας στην προσπάθεια που κατέβαλλε για το καλύτερο. Ο Γιάννης Χλωρός ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Νυρεμβέργης και μπήκε στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου το 1996 με τον Παναργειακό. Το 1997 μεταπήδησε στον Αθηναϊκό και στη συνέχεια αγωνίστηκε για μία διετία στον Α.Ο. Τρίκαλα πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Α’ Εθνική στην οποία πραγματοποίησε τις πρώτες του συμμετοχές κατά την αγωνιστική περίοδο 1999/2000. Με την φανέλα των Θεσσαλών σημείωσε 11 γκολ σε 55 συμμετοχές. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν το Αιγάλεω στο οποίο παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2006 αποτελώντας όλα αυτά τα χρόνια βασικό στέλεχος της ομάδας και πανηγυρίζοντας αρκετές επιτυχίες όπως την άνοδο το 2001 στην Α’ Εθνική,την πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος το 2003 καθώς και την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ χάρη στην κατάκτηση της 5ης θέσης την περίοδο 2003/04. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2006 που αποχώρησε από την ομάδα των Δυτικών Προαστίων, είχε συνολικά 139 εμφανίσεις στο πλαίσιο της Α’ και Β’ Εθνικής έχοντας πετύχει 18 τέρματα. Από τον Ιανουάριο του 2006 μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους αγωνίστηκε στην Λάρισα μετρώντας 2 γκολ σε 17 εμφανίσεις. Έπειτα αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο στον Ηρακλή (24 συμμετοχές/3 τέρματα) και για μία σεζόν στον Θρασύβουλο (2 γκολ σε 23 αγώνες). Το καλοκαίρι του 2009 υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Δόξα Δράμας, επιστρέφοντας έπειτα από 9 περιόδους στην Β’ Εθνική. Την αγωνιστική περίοδο 2009/10 κατέγραψε 27 συμμετοχές και 5 γκολ.Την αγωνιστική περίοδο 2010/11 κατέγραψε 35 συμμετοχές και 9 γκολ βοηθόντας την Δόξα Δράμας να πετυχεί την άνοδο της στην Σούπερ Λίγκα.Το καλοκαίρι του 2011 υπέγραψε στην Παναχαϊκή από την έμεινε ελεύθερος το Ιανουάριο του 2012 και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ως το τέλος της σεζόν με τον Πανθρακικό όπυ πέτυχε μαζί με την ομάδα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών 2011-12 και την άνοδο στην Σούπερ λιγκα.

     

    Ο Γιάννης Χλωρός στην αποκλειστική συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο www.kavalagoal.gr αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα, κατέθεσε τα σχόλια και τις εκτιμήσεις του για τη χρονιά που έφυγε και την πορεία του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα της Football League, ενώ μας εκμυστηρεύτηκε ότι επιθυμία του είναι να αγωνιστεί για έναν ακόμη χρόνο στην ΠΑΕ Καβάλα «κρεμώντας τα παπούτσια» και φορώντας τη φανέλα με το καραβάκι στο στήθος.

     

    Η συνέντευξη του Γιάννη Χλωρού στο www.kavalagoal.gr

    Αναλυτικά το περιεχόμενο της συνέντευξης του Γιάννη Χλωρού στο www.kavalagoal.gr έχει ως εξής:

     

    -Γιάννη, ως πρώτο ερώτημα θα θέλαμε το σχόλιό σου για τη φετινή χρονιά του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα της Football League.

    -«Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας. Η ομάδα ξεκίνησε με πάρα πολλές φιλοδοξίες στο πρωτάθλημα της Football League και σίγουρα τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που ακούστηκαν στην αρχή της περιόδου και ήρθαν στον Α.Ο.Κ., ενθουσίασαν το φίλαθλο κόσμο. Με το υλικό μάλιστα που υπήρχε, στόχος όλων μας ήταν να μπει στα play-off για να διεκδικήσει την άνοδό της στη Superleague. Δυστυχώς όμως στην εξέλιξη του πρωταθλήματος τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να πετύχουμε στο στόχο μας. Μάλιστα θεωρώ σημαντικό το ότι η ομάδα προσπάθησε να κλείσει τις υποχρεώσεις της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κυρίως, να τις ολοκληρώσει με ήθος και αξιοπρέπεια, κάτι το οποίο και έγινε πιστεύω».

     

    -Ήταν μία χρονιά για τον Γιάννη Χλωρό ο οποίος αλλιώς τα περίμενε και αυτή αλλιώς εξελίχθηκε;

    -«Ναι ακριβώς έτσι είναι. Εγώ είχα ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο με την ομάδα του Πανθρακικού αλλά μετά από συνομιλία την οποία είχα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Κώστα Τσαλίκη με έπεισε στο να έρθω στην Καβάλα για να βοηθήσω στην προσπάθεια που ξεκινούσε πέρσι το καλοκαίρι, γιατί στόχος της ομάδας ήταν το κάτι παραπάνω. Δυστυχώς όμως όπως σας είπα και πριν τα προβλήματα δε μας άφησαν για να πετύχουμε τους στόχους τους οποίους εξ αρχής είχαμε θέσει».

     

    -Θεωρείς Γιάννη ότι η διάθεση σε αγωνιστικό επίπεδο υπήρχε από τους ποδοσφαιριστές αλλά και από εκείνους οι οποίοι ήταν μέσα στα αποδυτήρια της ΠΑΕ Καβάλα;

    -«Πιστεύω ότι αυτό ήταν οφθαλμοφανές και κυρίως θεωρώ ότι ο φίλαθλος κόσμος της Καβάλας το κατάλαβε. Είναι γνωστό ότι η προετοιμασία μας ήταν ελλιπής αλλά όλοι οι ποδοσφαιριστές έδιναν το κάτι παραπάνω και πιστεύω ακράδαντα ότι μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι δώσαμε το κάτι περισσότερο. Ο κάθε ένας δηλαδή έδωσε το επιπλέον που μπορούσε για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με τον πλέον αξιοπρεπέστατο τρόπο».

     

    -Αν ζητούσαμε από τον Γιάννη Χλωρό να βάλει έναν τίτλο στη φετινή πορεία του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα της Football League, με τέσσερις λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

    -«Σκαλοπάτι για του χρόνου. Αυτό τον τίτλο θα έβαζα, με βάση την όλη εξέλιξη στο πρωτάθλημα και την πορεία του Α.Ο.Κ.».

     

    -Φέτος Γιάννη είδαμε και αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι προέρχονταν από την ομάδα νέων της ΠΑΕ Καβάλα και οι οποίοι πήραν την ευκαιρία, χρησιμοποιήθηκαν και έκαναν και αρκετά παιχνίδια. Θεωρείς ότι πήραν κάποια εφόδια εν όψει του νέου πρωταθλήματος;

    -«Παρ’ όλα τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν εκείνο το οποίο πιστεύω ακράδαντα, είναι το ότι, το μόνο θετικό ήταν ότι χρησιμοποιήθηκαν πολλά νεαρά παιδιά και μάλιστα κάποια από αυτά «άρπαξαν από τα μαλλιά την ευκαιρία». Έκαναν αρκετά παιχνίδια έτσι ώστε τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο να είναι πιο έτοιμοι και να προσφέρουν περισσότερα στον Α.Ο.Κ.».

     

    -Γιάννη τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, είδαμε έναν Χλωρό πολύ διαφορετικό και κυρίως πολύ ανανεωμένο. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις απέσπασες το αυθόρμητο χειροκρότημα των Καβαλιωτών φιλάθλων οι οποίοι βρέθηκαν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Που οφείλεται αυτό;

    -«Σε κάθε αγώνα, τόσα χρόνια εγώ προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Στα τελευταία μάλιστα παιχνίδια του πρωταθλήματος λόγω του ότι εκ των πραγμάτων έπρεπε να αγωνιστούν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές και μείναμε 3-4 μεγάλοι στο ρόστερ έπρεπε εμείς να δείξουμε μεγαλύτερο πάθος από το κανονικό, ώστε να τραβήξουμε και τα νεαρά παιδιά στο να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Έτσι λογικό ήταν και εμένα αυτό να με παρασύρει και να δώσω κάτι παραπάνω από αυτό που θα μπορούσα να δώσω».

     

    -Δηλαδή χρησιμοποιώντας μια λαϊκή ρήση να πούμε αναφερόμενοι σε σένα Γιάννη: «Μια στα νιάτα και μια στα γεράματα» για τον Γιάννη Χλωρό;

    -«Ναι… Έτσι ακριβώς είναι».

     

    -Το πρωτάθλημα τελείωσε, ήδη έχεις ξεκινήσει τις καλοκαιρινές σου διακοπές παραμένοντας ωστόσο στην Καβάλα και εκείνο το οποίο θέλουμε να σε ρωτήσουμε είναι το τι σκέφτεσαι να κάνεις τη νέα περίοδο;

    -«Εκείνο το οποίο θέλω να σας πω με βεβαιότητα είναι το ότι ακόμη δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Είναι γνωστό από την κουβέντα την οποία κάναμε με τη Διοίκηση και τον Πρόεδρο Γιώργο Τσοκτουρίδη ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 20 Ιουνίου. Μέχρι τότε πιστεύω ότι θα δρομολογηθούν κάποια πράγματα και το σίγουρο είναι ότι πριν κάνω οτιδήποτε πρώτα απ’ όλα θα μιλήσω με την Καβάλα. Να δω ποιοι θα είναι οι στόχοι της και τι οι ιθύνοντες έχουν κατά νου να πράξουν. Από κει και πέρα βλέποντας και κάνοντας».

     

    -Υπάρχει δηλαδή στο μυαλό του Γιάννη Χλωρού η σκέψη του να μείνει ένα χρόνο ακόμα στον Α.Ο.Κ.;

    -«Εγώ θα ήθελα να σας πω ότι ήδη έχω μιλήσει με τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Καβάλα Κώστα Τσαλίκη και του είπα πως αν αλλάξουν κάποια πράγματα και βελτιωθούν πρόθεσή μου είναι να παραμείνω έναν ακόμα χρόνο στον Α.Ο.Κ. και να κλείσω την καριέρα μου με τη φανέλα με το καραβάκι στο στήθος. Θέλω δηλαδή να κλείσω την καριέρα μου στην Καβάλα».

     

    -Κλείνοντας τη συζήτησή μας ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της Καβάλας;

    -«Κατ’ αρχήν μου δίνεται η ευκαιρία μέσα από το διάλογό μας να ευχαριστήσω τον κόσμο της Καβάλας γιατί βρέθηκε στο πλευρό μας. Κατάλαβε τις δυσκολίες που περάσαμε φέτος και θέλω να τον καλέσω να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον Α.Ο.Κ.. Προκειμένου να δει μία καλύτερη Καβάλα και την ομάδα να επιστρέφει στη Superleague. Να επιστρέψει δηλαδή εκεί που της αξίζει κάτι το οποίο εύχομαι ολόψυχα».

    Comments are closed.