Bookmarks

    Ο Γιάννης Χλωρός επέστρεψε ως βασικός στην 11άδα του Α.Ο.Κ. και η επιστροφή του συνοδεύτηκε με το γκολ που ο ίδιος πέτυχε χαρίζοντας στον Α.Ο.Κ. σήμερα Τετάρτη (24/4) τους τρεις βαθμούς της νίκης με σκορ (1-0) σε βάρος του Βύζαντα Μεγάρων. Μία νίκη πέρα για πέρα δίκαιη για τους «Αργοναύτες» απέναντι στην ομάδα του Βύζαντα η οποία έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι παρουσίασε πολλές αδυναμίες κυρίως στο χώρο της επίθεσης και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δεν απείλησε ούτε μία φορά ουσιαστικά την εστία του Σουλογάνη.

     

    Ο Α.Ο.Κ. χρειάζονταν το συγκεκριμένο «τρίποντο», σε βάρος του Βύζαντα προκειμένου να βελτιώσει τη θέση του στον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Football League και τα κατάφερε κυρίως λόγω του ότι ήταν πιο ουσιαστικός, είχε καλύτερη κυκλοφορία των κινήσεων και κυρίως επειδή οι παίκτες του Γιώργου Μαραντά έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τους τρεις βαθμούς της νίκης από τον αντίπαλό τους. Μάλιστα εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι οι παίκτες της Καβάλας πλην του τέρματος που πέτυχαν δημιούργησαν και πολλές άλλες ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία και το σίγουρο είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα (1-0) χαρακτηρίζεται ως «φτωχό», απέναντι σε έναν πολύ αδύναμο αντίπαλο.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Η πρώτη καλή στιγμή για τον Α.Ο.Κ. σημειώθηκε στο όταν ο Καλαγκάνης επιχείρησε πετυχημένη διείσδυση, την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Χλωρό αλλά την τελευταία στιγμή απομάκρυναν οι αμυντικοί του Βύζαντα. Στο 24΄ και μετά τη σέντρα του Καλαγκάνη, ο Πλιάγκας έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το αντίπαλο δοκάρι. Στο 35΄ είχαμε την έξοχη κάθετη πάσα του Κάργα στον Χλωρό ο οποίος ανάμεσα σε δύο αμυντικούς του Βύζαντα και βλέποντας τον τερματοφύλακα Πουρή να πραγματοποιεί έξοδο έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων. Στο 50΄ «καρποφόρησε» η πρωτοβουλία των παικτών της Καβάλας. Τότε ο Παπαδόπουλος με μία έξοχη κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση βολής τον Χλωρό ο οποίος κινήθηκε αστραπιαία και παρά την πίεση αμυντικών του Βύζαντα, πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του γκολκίπερ Πουρή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το (1-0). Στο 67΄ ο Κάργας βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Βύζαντα, έπιασε δυνατό σουτ και ενώ η μπάλα κατευθύνονταν στα αντίπαλα δίχτυα, ως από μηχανής Θεός αμυντικός του Βύζαντα παρενέβη διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Στο 70΄ είχαμε φάση διαρκείας στην εστία των φιλοξενούμενων. Ο Πάτο με σέντρα συρτή βρήκε τον Ντόση, πλάγια στην περιοχή της ομάδας των μεγάλων, έπιασε σουτ και η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού καταλήγοντας σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος και ο Χλωρός που επιχείρησε δυνατό γυριστό σουτ υποχρέωσε τον τερματοφύλακα Πουρή για να μπλοκάρει την μπάλα.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Πολύ καλός ήταν στα σφυρίγματά του ο διαιτητής Αθανάσιος Σέζος της Ε.Π.Σ. Κιλκίς και οι βοηθοί του Αθανάσιος Δηλγεράκης και Ιωάννης Βάντσης της Ε.Π.Σ. Δράμας με τέταρτο διαιτητή τον Παναγιώτη Συμεωνίδη της Ε.Π.Σ. Πιερίας. Κίτρινες κάρτες από πλευράς Καβάλας αντίκρισαν οι Τριποτσέρης, Παπαδόπουλος και Χλωρός ενώ από τον Βύζαντα Μεγάρων «κιτρινίστηκαν» οι Κρολ, Γκεμίσης και Βλάχος.

     

    Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Γιώργος Μαραντάς): Σουλογάνης, Μπρατσιάνι, (33′ Παπαδόπουλος) Παγώνης (46′ Ρεβυθόπουλος), Καλαγκάνης, Μαραγκός, Πλιάγκας, Κάργας, Τριποτσέρης (80’ Τσομπανόπουλος), Πάτο, Χλωρός, Ντόσης.

    Βύζας Μεγάρων (Μίλτος Γκόφας): Πουρής, Γκεμίσης, Γρομητσάρης, Θ. Βλάχος, Αρναρέλης (64′ Πούρνος), Κρολ, Σπαγής (57′ Π. Βλάχος), Νικολόπουλος, Μπιτσάκος, Λιόλιος, Μανδύλης.

     

    Τα παραλειπόμενα του αγώνα

    ***Σε αναγκαστική αλλαγή υποχρεώθηκε ο αμυντικός της Καβάλας Θόδωρος Τριποτσέρης και σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον δικέφαλο. Μάλιστα αύριο Πέμπτη (25/4) θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για

    το μέγεθος του προβλήματος του τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

    ***Στο χώρο των δημοσιογραφικών θεωρείων του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» βρέθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Καβάλας όταν αυτή αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας και νυν παίκτης της ΑΕΚ Μιχάλης Παυλής, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα συνοδευόμενος από τον γνωστό Καβαλιώτη επιχειρηματία και πρώην γενικό αρχηγό του Α.Ο.Κ., στη Δ΄ Εθνική κατηγορία, Αστέριο Ζήκο.

    ***Σχετικά πολύ λίγος ήταν ο κόσμος ο οποίος βρέθηκε σήμερα Τετάρτη (24/4) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Ενδεικτικό της μικρής προσέλευσης ήταν ότι στον αγώνα κόπηκαν μόλις 26 εισιτήρια.

     

    Τα αποτελέσματα 36η αγωνιστική

    Παναχαϊκή-Δόξα Δράμας 0-0

    Καβάλα-Βύζας Μεγάρων 1-0

    Εθνικός Γαζ.-Θρασύβουλος 1-1

    Καλλονή-Φωκικός 3-0

    Παναιτωλικός-Νίκη Βόλου 0-0

    Ηρακλής-Λάρισα

    Πιερικός-Καλλιθέα 1-1

    Αν. Γιαννιτσών-Εργοτέλης 1-2

    Απόλλων Σμ.-Πανσερραϊκός

    Ηρακλής Ψ.-Αν. Επανομής 4-3

    Ρεπό είχε ο Ολυμπιακός Βόλου

     

    Η βαθμολογία

    1. Απόλλων (40-22) 64

    2. Εργοτέλης (33-22) 61

    3. Ολυμπιακός Βόλου (41-19) 60

    4. Παναιτωλικός (47-23) 60

    5. Νίκη Βόλου (39-22) 57

    6. Καλλονή (34-18) 57

    7. ΑΕΠ Ηρακλής (39-20) 56

    8. Λάρισα (37-20) 54

    9. Πανσερραϊκός (28-23) 53

    10. Δόξα Δράμας (28-25) 51

    11. Ηρακλής Ψαχνών (35-30) 50

    12. Καλλιθέα (36-34) 46

    13. Καβάλα (27-28) 45

    14. Πιερικός (30-47) 36

    15. Eθνικός Γαζώρου (23-30) 36

    16. Παναχαϊκή 2005 (29-34) 35

    17. Φωκικός (22-42) 32

    18. Αναγέν. Γιαννιτσών (27-50) 31

    19. Θρασύβουλος (22-39) 26

    20. Βύζας Μεγάρων (16-43) 23

    21. Αναγέν. Επανωμής (21-63) 15

     

    Η επόμενη 37η αγωνιστική

    Δόξα Δράμας-Βύζας Μεγ.

    Θρασύβουλος-Παναχαϊκή

    Φωκικός-Καβάλα

    Νίκη Βόλου-Εθνικός Γαζ.

    Λάρισα-Καλλονή

    Καλλιθέα-Ηρακλής

    Εργοτέλης-Ολυμπιακός Β.

    Πανσερραϊκός-Πιερικός

    Ηρακλής Ψ.-Αν. Γιαννιτσών

    Αν. Επανομής-Απόλλων Σμ.

    Ρεπό έχει ο Παναιτωλικός

    One Response to “Ο Γιάννης Χλωρός επέστρεψε ως βασικός στην 11άδα του Α.Ο.Κ. και η επιστροφή του συνοδεύτηκε με το γκολ που ο ίδιος πέτυχε χαρίζοντας στον Α.Ο.Κ. σήμερα Τετάρτη (24/4) τους τρεις βαθμούς της νίκης με σκορ (1-0) σε βάρος του Βύζαντα Μεγάρων”