Bookmarks

     

    Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε ο Α.Ο.Κ. την προηγούμενη Κυριακή (7/7) και για την 32η αγωνιστική της Football League, παραχώρησε την ισοπαλία στην Κατερίνη και στον τοπικό Πιερικό με σκορ (1-1). Ένα αποτέλεσμα το οποίο αδικεί πέρα για πέρα το συγκρότημα του Γιώργου Μαραντά αφού ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κυνήγησε με περισσότερες αξιώσεις τη νίκη αλλά στο τέλος η ομάδα της Καβάλας δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις πολλές κλασσικές ευκαιρίες που δημιούργησε με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω της δύο πολύτιμους βαθμούς. 

     

    «Υποσχέσεις» για το μέλλον

    Όμως εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι οι νεαροί και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές της Καβάλας άφησαν πολλές «υποσχέσεις» για το μέλλον και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην αρχική 11άδα των «Αργοναυτών» δεν υπήρχε ούτε ένας ξένος ποδοσφαιριστής. Οι παίκτες του Γιώργου Μαραντά σίγουρα με την εμφάνισή τους «κέρδισαν τις εντυπώσεις», έπλεξαν το «εγκώμιο» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μάλιστα δύο εξ αυτών, οι Καζαντζίδης και Τσομπανόπουλος πήραν «το βάπτισμα του πυρός» φορώντας για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες τη φανέλα με το καραβάκι στο στήθος. Εκείνο το οποίο θα πρέπει να θεωρήσουμε κάτι περισσότερο από βέβαιο είναι το γεγονός ότι, η νέα φιλοσοφία που περνάει στον Α.Ο.Κ. με την ανανέωση που επιχειρείται, πλέον πήρε «σάρκα και οστά» και το γεγονός αυτό σιγά σιγά θα αρχίσει να αποδίδει «καρπούς». Βέβαια κανένας δεν περιμένει να έρθουν αποτελέσματα από τη μία αγωνιστική στην άλλη αλλά σίγουρα αυτή η ομάδα απέδειξε ότι έχει παρόν, κυρίως απέδειξε ότι έχει μέλλον. Η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το τέλος και σίγουρα πάνω σ’ αυτά τα νεαρά παιδιά όπως είναι οι Κάργας, Μπρατσιάνι, Καζαντζίδης, Ντόσης, Τσομπανόπουλος, Θεοδωρίδης, Παπαδόπουλος αλλά και όλοι οι υπόλοιποι νέοι του Α.Ο.Κ., συνεχίζοντας τη δουλειά σε βάθος, μπορούν να φέρουν τα απαιτούμενα αποτελέσματα. Σίγουρο πάντως θα πρέπει να θεωρήσουμε το γεγονός ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται «πίστωση χρόνου» και το βέβαιο είναι ότι ο κόσμος της Καβάλας θα πρέπει να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που ξεκίνησε και η οποία θα πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Η ομάδα της Καβάλας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξε το σκορ στο 16’ όταν ο Παπαδόπουλος έκανε τη σέντρα, ο Θεοδωρίδης έκανε την προβολή, ο Ιορδανίδης προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα δεν άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Παπατολίκα για να γίνει το (0-1). Στην συνέχεια, ο Πιερικός προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια, μάλιστα πέτυχε γκολ στο 45’ με κεφαλιά του Αποστολίδη, αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε ως οφσάιντ, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις από τους γηπεδούχους. Ότι δεν κατάφερε η ομάδα της Κατερίνης στο τέλος του πρώτου μέρους, το πέτυχε στο 58’ με τον Ντάνι. Συγκεκριμένα, ο Ελευθεριάδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ισπανός επιθετικός με κεφαλιά διαμόρφωσε το (1-1). Στο 71’ οι αριθμητικές ισορροπίες χάλασαν, καθώς ο Ιορδανίδης έκανε το φάουλ στον Ντο Σάντος και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον Πιερικό με παίκτη λιγότερο. Το φάουλ εκτέλεσε απ’ ευθείας ο Ντόσης, με τον Παπατολίκα να διώχνει σε κόρνερ. Δευτερόλεπτα πριν τελειώσει η αναμέτρηση ο Α.Ο.Κ. έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία του αγώνα όταν σε μία αντεπίθεση 3 παίκτες της Καβάλας βρέθηκαν μέσα στη μεγάλη περιοχή του Πιερικού και από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση ο Θεοδωρίδης έχασε μοναδική ευκαιρία για να γίνει ο «ήρωας» του αγώνα με αποτέλεσμα το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μπεκερτζή να βρει ισόπαλες τις δύο ομάδες με σκορ (1-1).

     

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    Ρέφερι της αναμέτρησης ήταν ο Ρούσσος-Μπεκερζής (Ε.Π.Σ. Πρέβεζας), ο οποίος απέβαλε τον Ιορδανίδη στο 71’ και έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ελευθεριάδη, Φαμπίνιο, Θεοδωρίδη, Ντουτσαρίδη, Ντόικιτς, Μπρατσιάνι, Γιαζιτζόγλου, Αποστολίδη, Καθάριο.

     

    Πιερικός (Γιώργος Φοιρός): Παπατολίκας, Γιαζιτζόγλου, Ιορδανίδης, Ντόικιτς, Αποστολίδης, Μπελόσεβιτς (55’ Καθάριος), Φαμπίνιο, Ντάνι, Μανίκας, Ελευθεριάδης (74’ Παπατόλιος), Λαζαρίδης.

     

    Καβάλα (Γιώργος Μαραντάς): Αποστολίδης, Κοτίτσας, Παγώνης, Μαραγκός, Κάργας, Ντουτσαρίδης, Μπρατσιάνι (86’ Καζαντζίδης), Πλιάγκας (25’ λ.τρ. Ντος Σάντος, 84’ Τσομπανόπουλος), Ντόσης, Θεοδωρίδης, Παπαδόπουλος.

     

    Τα αποτελέσματα 32η αγωνιστική

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα τα οποία σημειώθηκαν στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Football League ήταν τα εξής:

    Παναιτωλικός-Δόξα Δράμας 2-0

    Ηρακλής-Καλλονή 0-1

    Ολυμπιακός Β.-Εθνικός Γαζ. 2-0

    Πιερικός-Καβάλα 1-1

    Αν. Γιαννιτσών-Παναχαϊκή 0-1

    Απόλλων Σμ.-Βύζας Μεγ. 1-0

    Αν. Επανομής-Θρασύβουλος 2-5

    Ηρακλής Ψαχνών-Φωκικός 1-1

    Πανσερραϊκός-Νίκη Βόλου 0-1

    Εργοτέλης-Λάρισα 0-0

    Ρεπό είχε η Καλλιθέα

     

    Η βαθμολογία

    1. Απόλλων (33-17) 58

    2. Ολυμπιακός Βόλου (36-16) 55

    3. Εργοτέλης (28-19) 54

    4. Παναιτωλικός (40-19) 52

    5. Νίκη Βόλου (33-19) 51

    6. Καλλονή 30 (29-16) 50

    7. ΑΕΠ Ηρακλής (35-20) 49

    8. Πανσερραϊκός (27-23) 49

    9. Λάρισα (30-14) 48

    10. Ηρακλής Ψαχνών (31-25) 46

    11. Δόξα Δράμας (25-24) 44

    12. Καβάλα (25-24) 41

    13. Καλλιθέα (31-31) 38

    14. Φωκικός (20-33) 32

    15. Πιερικός (23-40) 31

    16. Eθνικός Γαζώρου (21-27) 31

    17. Παναχαϊκή 2005 (23-29) 30

    18. Αναγέν. Γιαννιτσών (24-43) 30

    19. Θρασύβουλος (15-31) 25

    20. Βύζας Μεγάρων (15-38) 21

    21. Αναγέν. Επανωμής (17-53) 15

     

    Η ερχόμενη 33η αγωνιστική

    Με τις αναμετρήσεις που διεξάγονται την Τετάρτη (10/4) για την 33η αγωνιστική-εμβόλιμη, δίνεται συνέχεια στο πρωτάθλημα της Football League. Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια τα οποία θα συναντηθούν είναι τα εξής:

    Δόξα Δράμας-Καλλονή

    Εθνικός Γαζ.-Παναιτωλικός

    Καβάλα-Ηρακλής

    Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Β.

    Βύζας Μεγάρων-Πιερικός

    Θρασύβουλος-Αν. Γιαννιτσών

    Φωκικός-Απόλλων Σμύρνης

    Νίκη Βόλου-Αν. Επανομής

    Λάρισα-Ηρακλής Ψαχνών

    Καλλιθέα-Εργοτέλης

    Ρεπό έχει ο Πανσερραϊκός

     

    One Response to “Μπορεί να μην κέρδισε ο Α.Ο.Κ. στην Κατερίνη την προηγούμενη Κυριακή (7/7) για την 32η αγωνιστική της Football League παραχωρώντας (1-1) στον Πιερικό αλλά οι νεαροί και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές του κέρδισαν τις εντυπώσεις”