Bookmarks

     

    Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα Tρίτη (2/4) στην αίθουσα συνεντεύξεων τύπου του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Καβάλα Κώστας Τσαλίκης, στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, παρουσία των εμπλεκομένων φορέων με τον Α.Ο.Κ.. Ο Κώστας Τσαλίκης αναφέρθηκε, στο χθες, στο σήμερα αλλά και στο αύριο του Α.Ο.Κ. τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι εκ των πραγμάτων η ομάδα αλλάζει φιλοσοφία και στο εξής θα στηριχθεί σε νέους παίκτες που κατάγονται από το Νομό αλλά και γενικότερα από την Περιφέρεια. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου το παρών τους έδωσαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Καβάλας Χαράλαμπος Ευσταθιάδης, ο Πρόεδρος του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Κωνσταντίνος Κανάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων του Α.Ο.Κ. Σίμος Ανθουλάκης και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Μάκης Παπαδόπουλος και εκπρόσωποι τόσο του Κεντρικού Συνδέσμου Φιλάθλων του Α.Ο.Κ. «Γαλάζιοι Αργοναύτες» όσο και της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας.

     

    Το καλωσόρισμα

    Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με το καλωσόρισμα το οποίο έγινε σε όλους τους παρευρισκόμενους, εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ και μη από τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου της ΠΑΕ Καβάλα Πέτρο Πετρόπουλο ενώ αμέσως μετά το λόγο πήρε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Καβάλα Κώστας Τσαλίκης.

     

    Η συνέντευξη του Κώστα Τσαλίκη

    Ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου ο Κώστας Τσαλίκης έκανε μία αναδρομή στο καλοκαίρι που μας πέρασε, και στον τρόπο με τον οποίο στήθηκε η ομάδα. Αναλυτικά ο Κώστας Τσαλίκης δήλωσε τα εξής:

    -«Σας κάλεσα εδώ σήμερα για να σας κάνω μία ενημέρωση, προς όλους όσους βρίσκονται σήμερα στην αίθουσα αυτή κυρίως προς τον κόσμο της Καβάλας ο οποίος ενδιαφέρεται γι’ αυτή την ομάδα. Ξεκινήσαμε τη φετινή χρονιά, όπως όλοι γνωρίζετε με δυσκολίες, λίγες μόλις ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League. Ουσιαστικά οι κινήσεις οι οποίες έγιναν, έγιναν στην παράταση της μεταγραφικής περιόδου παρά κατά την κανονική διάρκειά της. Μπορείτε μάλιστα να αντιληφθείτε πόσο δύσκολο είναι να «χτιστεί» μία ομάδα, οποιαδήποτε μάλιστα ομάδα, με οποιοδήποτε στόχο και σίγουρα για να γίνει αυτό χρειάζονται μήνες και όχι ημέρες όπως είχαμε στη διάθεσή μας εμείς».

     

    «Κάναμε λάθη και ευθύνομαι εγώ»

    -«Η πίεση χρόνου που είχαμε εκείνη την περίοδο μας οδήγησε στο να κάνουμε λάθη, είτε λάθη επιλογών ποδοσφαιριστών αν μπορούμε βέβαια να τις χαρακτηρίσουμε επιλογές, το λέω αυτό γιατί ουσιαστικά επιλέξαμε μεταξύ εκείνων οι οποίοι είχαν μείνει στη ποδοσφαιρική «αγορά» γιατί τα περιθώρια είχαν στενέψει. Μάλιστα δεν ξέρουμε αν χαρακτηρίζονται ως επιλογές εκείνη την περίοδο ή ως εξαναγκασμός, το να πάρουμε δηλαδή κάποιους από τους ελάχιστους οι οποίοι είχαν απομείνει ελεύθεροι. Αναπόφευκτα όπως αντιλαμβάνεστε κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες που λειτουργήσαμε έγιναν λάθη. Λάθη για τα οποία υπεύθυνος είμαι εγώ. Γιατί δικές μου ήταν οι επιλογές, όπως και εάν αυτές έγιναν. Μάλιστα το γεγονός ότι φέτος το πρωτάθλημα της Football League είχε την ιδιομορφία να δίνει το δικαίωμα σε αρκετά μεγάλο αριθμό ομάδων να διεκδικούν την άνοδό τους στη Superleague, συμμετέχοντας στα play-off. Μας έδωσε το δικαίωμα να το διεκδικήσουμε αυτό έτσι ώστε να επιστρέψουμε εκεί από όπου κάποιοι κύριοι αποφάσισαν να μας διαγράψουν μέσα σε μία νύχτα. Και ταυτόχρονα να διαγράψουν μία προσπάθεια η οποία έγινε όλα αυτά τα χρόνια, από κάποιους ανθρώπους οι οποίοι ακόμη και σήμερα είναι κατηγορούμενοι, χωρίς κατηγορίες. Αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε λοιπόν επιβαλλόταν να έχεις ένα ρόστερ, αφού επιλέξαμε να διεκδικήσουμε αυτό το στόχο, γιατί φέτος ήταν μοναδική ευκαιρία μιας και του χρόνου θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο. Έτσι λοιπόν οδηγηθήκαμε στον Ιανουάριο εκεί όπου είχαμε την απομάκρυνση κάποιων παιδιών από το έμψυχο δυναμικό της ομάδας χωρίς να επιβαρυνθεί περαιτέρω η ΠΑΕ Καβάλα ούτε ένα ευρώ. Δηλαδή εν ολίγοις θα ήθελα να σας πω ότι εκείνη την περίοδο, διόρθωσα το λάθος επιλογών κάποιων ποδοσφαιριστών που έγιναν κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, χωρίς επαναλαμβάνω η ΠΑΕ Καβάλα να επιβαρυνθεί επιπλέον. Και επειδή αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστές αλλά και σε συμβόλαια θέλω να ανοίξω μία παρένθεση και να σας πω ότι η μοναδική προσφυγή που υπάρχει σε βάρος της ΠΑΕ Καβάλα είναι αυτή του ποδοσφαιριστή Μάριους Νικουλάε και κανενός άλλου παίκτη. Υπάρχει ένα μικρό ποσό προς τον ποδοσφαιριστή Ενσαλίβα με τον οποίο είμαστε σε επικοινωνία προκειμένου να το αποφύγουμε και να κλείσει το θέμα εδώ. Ωστόσο παραμένει ένα ποσό το οποίο η ΠΑΕ θα πρέπει να το αποφύγει. Έχουμε κάποιες οφειλές θα ήθελα να σας πω σε επιχειρηματίες της πόλης και μπορεί το οικονομικό μέγεθος να είναι μικρό για μας που ασχολούμαστε με την ομάδα, αλλά το σίγουρο είναι ότι για τους ίδιους αλλά και για κάθε επαγγελματία το ποσό αυτό δε θεωρείται μικρό μιας και όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν».

     

    «Έδωσε πολλά ο Γιώργος Τσοκτουρίδης»

    -«Μία κατάσταση η οποία θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και να βρεθεί άμεση λύση, κάτι το οποίο πιστεύω ότι θα γίνει, σε ανθρώπους οι οποίοι είτε μας έχουν εξυπηρετήσει σε θέματα στέγασης ή σίτισης ποδοσφαιριστών. Αυτή την προσπάθεια λοιπόν από το καλοκαίρι και μετά ανέλαβε να ηγηθεί ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Τσοκτουρίδης. Καλώς ή κακώς ήταν ο μοναδικός άνθρωπος εκείνη την περίοδο που μπορούσε να πάρει πάνω του την ομάδα και προς τιμήν του το έκανε. Και όταν λέω μπορούσε εννοώ ότι και την οικονομική στήριξη που χρειάζονταν η ομάδα άμεσα για να ξεκινήσει έδωσε αλλά και γενικότερα συνέβαλλε σε γραφειοκρατικό επίπεδο για τη συλλογή εγγράφων που απαιτούνταν για να απλοποιηθούν τα πράγματα. Δηλαδή για να πάρουμε την άδεια συμμετοχής μας στο πρωτάθλημα της Football League. Και επειδή θα ήθελα να σας πω ότι από το καλοκαίρι και μετά οι άνθρωποι που ασχολούμαστε και τρέχουμε για την ομάδα είμαστε κοντά σ’ αυτόν τον άνθρωπο γιατί είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Τσοκτουρίδης προϋπήρξε ως γιατρός της ομάδας, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως ότι έκανε το έκανε και με οικογενειακό αλλά και με επαγγελματικό κόστος, για όσο καιρό χρειάστηκε να το κάνει και το χρονικό διάστημα ήταν αρκετό. Αυτό μάλιστα οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε στον Γιώργο Τσοκτουρίδη. Πέραν όλων των άλλων ο ίδιος διέθεσε ένα πολύ μεγάλο ποσό για να ξεκινήσει η ομάδα το οποίο πιστεύω ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάποιος άλλος για να το διαθέσει ή τουλάχιστον δε γνωρίζουμε εμείς αν υπήρχε κάποιος άλλος. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε η προσπάθεια το προηγούμενο καλοκαίρι».

     

    «Ευχαριστώ κάποιους που θέλουν να μείνουν ανώνυμοι»

    -«Όταν λοιπόν από πλευράς του Γιώργου Τσοκτουρίδη προέκυψε οικονομική στασιμότητα και για τους λόγους αυτούς μόνος υπεύθυνος για να απαντήσει είναι μόνο ο ίδιος, βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι λόγω της αγάπης τους για την ομάδα έκαναν μία υπερπροσπάθεια, ώστε αυτή η ομάδα να μπορέσει να τρέξει. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ακόμη μαζί μας, σ’ αυτή την προσπάθεια και σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα βρίσκονται κοντά μας μέχρι το τέλος. Μάλιστα λόγω του ότι σήμερα μου δίνεται αυτή η δυνατότητα για να μιλήσω εκ μέρους της ΠΑΕ Καβάλα, θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για το ότι έχουν κάνει γι’ αυτή την ομάδα. Θα ήθελα πάρα πολύ να αναφέρω τα ονόματά τους αλλά επειδή δεν το θέλουν οι ίδιοι δε θα προχωρήσω σε κάτι τέτοιο. Όμως είμαι σίγουρος ότι ο φίλαθλος κόσμος της Καβάλας γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε ποιους αναφέρομαι. Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σήμερα με τη γνωστή πορεία της ομάδας την οποία όλοι παρακολουθείτε και όλοι γνωρίζετε. Και πλέον μπαίνουμε σε μία νέα φιλοσοφία. Την οποία μάλιστα είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε».

     

    «Αλλάζουμε πλέον φιλοσοφία»

    -«Και που σε φυσιολογικά επίπεδα θα μπορούσε να ήταν το μοναδικό μέλημα όλων εκείνων οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα, αν δεν υπήρχαν όλα εκείνα τα οποία σας προανέφερα. Η φιλοσοφία αυτή είναι οι νεαροί ποδοσφαιριστές από την περιοχή μας πρωτίστως και γενικότερα από όλη την Περιφέρεια. Γίνεται μάλιστα μία αξιολόγηση των δανεικών ποδοσφαιριστών που έχουν δοθεί σε κάποιες ομάδες όπως ταυτόχρονα και η αξιολόγηση των ακαδημιών που έχει η δική μας ομάδα αλλά και όλων των υπολοίπων ακαδημιών που υπάρχουν σε επίπεδο Νομού. Η αξιολόγηση θα συνεχίσει να γίνεται ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει ενδιαφέρον για Καβαλιώτες οι οποίοι αγωνίζονται εκτός των ορίων του Νομού Καβάλας. Αυτές θα είναι οι κινήσεις μας με τη σειρά που τις ανέφερα. Βέβαια θα ήθελα να σας πω πως εάν υπάρχει η δυνατότητα για ελάχιστους έμπειρους ποδοσφαιριστές με μικρό κόστος οι οποίοι στην ουσία θα προστατεύσουν αυτά τα παιδιά που στελεχώνουν την ομάδα, αυτό θεωρώ ότι θα είναι ότι καλύτερο. Αυτή τη στιγμή θέλω να σας πω ότι στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας υπάρχουν 12 ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανήκουν στο Νομό μας. Δεν ξέρω πότε, άλλοτε και πριν πόσα χρόνια συνέβαινε κάτι παρόμοιο. Εγώ τουλάχιστον τα τελευταία 7-8 χρόνια που βρίσκομαι εδώ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Μάλιστα είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι από τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές έχουν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε επίσημους αγώνες του πρωταθλήματος και σας εγγυώμαι ότι θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και τα υπόλοιπα παιδιά που ανήκουν στο δυναμικό μας».

     

    «Στήριξη στον Γιώργο Μαραντά»

    -«Με αυτό το σκεπτικό και με την ίδια φιλοσοφία έχουμε και για το προπονητικό τιμ. Δηλαδή πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με αυτά τα παιδιά. Ο Γιώργος Μαραντάς είναι ένας τέτοιος προπονητής τον οποίο και απόλυτα εμπιστευόμαστε. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το βοηθό του Νίκο Καραμπετάκη τον οποίο εντάξαμε πρόσφατα στην ομάδα. πρόκειται για δύο παιδιά τα οποία βρίσκονται στο ξεκίνημά τους με τον Γιώργο Μαραντά, σαφώς να έχει μεγαλύτερες εμπειρίες. Είναι δύο άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζω πολύ καλά ότι τους αρέσει να εργάζονται μεθοδικά με νεαρούς παίκτες της περιοχής και αυτό είναι κάτι το οποίο άμεσα με ενδιαφέρει. Κοντά σ’ αυτούς θα ήθελα να σας πω ότι έχουμε και τον γυμναστή Γιάννη Γκιόκα ο οποίος για μένα είναι ένας από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Έτσι θα βαδίσουμε από σήμερα και στο μέλλον. Και βέβαια με τις πολύτιμες υπηρεσίες των προπονητών στην ομάδα νέων, Σάκη Τσιρονίδη και Ηλία Δερβεντζή τους οποίους και ευχαριστώ πολύ. Με αυτό το σκεπτικό και αυτή τη φιλοσοφία. Και θέλω να σας τονίσω ότι όλα αυτά στα οποία αναφέρθηκα, εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά αφού δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί στις επόμενες ημέρες ή τους επόμενους μήνες στην ομάδα, όλα όσα σας αναφέρω έχουν να κάνουν με τις υπάρχουσες συνθήκες αυτή τη στιγμή».

     

    «Ένα ευχαριστώ προς όλους»

    -«Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό της ΠΑΕ Καβάλα, αφενός για την υπομονή τους αφετέρου δε για την αφοσίωσή τους στην ομάδα όλο αυτό τον καιρό. Παράλληλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας και οι οποίοι έδωσαν πολλά και προσπάθησαν για το καλύτερο. Παράλληλα θα ήθελα να πω ένα ευχαριστών στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας και στον Πρόεδρό της Χαράλαμπο Ευσταθιάδη ο οποίος ότι του ζητήθηκε από μας ήταν δίπλα μας και προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τη νέα Διοίκηση του Συλλόγου Παλαιμάχων του Α.Ο.Κ., τον Πρόεδρό του Σίμου Ανθουλάκη αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης και βέβαια τους «Γαλάζιους Αργοναύτες» και τη Λέσχη Φιλάθλων Καβάλα για την παρουσία τους τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια όπως και σε όλο τον κόσμο μας. Παράλληλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους ήταν διαρκώς δίπλα μας σ’ αυτήν την προσπάθεια και σε όλους εκείνους οι οποίοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό μας, όπως για παράδειγμα είναι ο ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. και όλοι οι υπόλοιποι. Μπορεί κάποιοι να μην αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικές είναι οι βοήθειες όλων αυτών αλλά εμείς που είμαστε κοντά στην ομάδα το καταλαβαίνουμε απόλυτα. Τελειώνοντας θα ήθελα να σας πω ότι θα πορευτούμε με υπομονή, θέλουμε όλους δίπλα μας και οι φίλαθλοί μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τελειώσουμε το υπό εξέλιξη πρωτάθλημα με τον πλέον αξιοκρατικό τρόπο για το συμφέρον αυτής της ομάδας».

     

    Για τον Νίκο Παπαδόπουλο

    Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Καβάλα Κώστας Τσαλίκης αναφέρθηκε και στον πρώην προπονητή Νίκο Παπαδόπουλο τονίζοντας τα εξής:

    -«Ήταν δική μου η επιλογή να έρθει ο Νίκος Παπαδόπουλος στην Καβάλα και γι’ αυτό δε μετάνιωσα. Έδωσε πολλά στον Α.Ο.Κ. δεδομένων των προβλημάτων που υπήρχαν σε καθημερινή βάση. Όλοι κάνουμε λάθη όπως λάθη έκανε και ο Νίκος Παπαδόπουλος. Απλά πιστεύω ότι στο χρονικό σημείο που λύθηκε η συνεργασία μας θεωρώ ότι ο ίδιος δεν είχε να δώσει τίποτα με βάση όλα όσα έδωσε μέχρι εκείνη τη μέρα».

     

    Για τον Γιάννη Χλωρό

    Μετά από σχετική ερώτηση αναφορά έγινε από τον Κώστα Τσαλίκη και στον ποδοσφαιριστή Γιάννη Χλωρό ο οποίος να μεν ήταν βασικός στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη αλλά στο επόμενο ήταν εκτός αποστολής λόγω του ότι συμμετείχε σε σεμινάριο προπονητών. Για το θέμα αυτό ο Κώστας Τσαλίκης είπε ότι ο Γιάννης Χλωρός πήρε άδεια από τον προπονητή του και ήταν ένα θέμα στο οποίο ο ίδιος διαφώνησε με τον Νίκο Παπαδόπουλο. Μάλιστα ο Κώστας Τσαλίκης τόνισε ότι:

    -«Ο Γιάννης Χλωρός παραμένει στην ομάδα».

     

    Για τους ξένους ποδοσφαιριστές

    Αναφερόμενος στα κρούσματα απειθαρχίας αλλά και στους ξένους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν ο ίδιος τόνισε τα εξής:

    -«Έχουμε ένα θέμα στα τελευταία παιχνίδια με κρούσματα απειθαρχίας που παρατηρήθηκαν από κάποιους ποδοσφαιριστές είτε εντός είτε εκτός αγωνιστικών χώρων. Θα ήθελα να σας πω ότι την εβδομάδα που διανύουμε θα αποφασιστεί ποιοι θα είναι εκείνοι οι ξένοι παίκτες που θα μείνουν στην ομάδα ή θα φύγουν».

    One Response to “Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου σήμερα Tρίτη (2/4) του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ Καβάλα Κώστα Τσαλίκη για το χθες, το σήμερα και το αύριο του Α.Ο.Κ. τονίζοντας ότι ο Α.Ο.Κ. πλέον αλλάζει φιλοσοφία”