Bookmarks

     

    Οι απουσίες και η κούραση των απανωτών αγώνων εξάντλησαν στην κυριολεξία τους καλαθοσφαιριστές της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και η Καβαλιώτικη ΚΑΕ, γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της, για τη φάση First Six της Βαλκανικής Λίγκας με σκορ (75-94) από την Χάποελ Γκιλμπόα στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι η διαφορά των 19 πόντων που χώρισαν τις δύο ομάδες μετά το τελευταίο σφύριγμα της κόρνας της γραμματείας δεν ανταποκρίνεται στη γενικότερη έκβαση του παιχνιδιού και αυτό γιατί οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν διαρκώς πίσω στο σκορ, κυρίως στην 3η περίοδο ανέβασαν τους ρυθμούς αλλά ωστόσο δεν τα κατάφεραν να φέρουν «τούμπα» το παιχνίδι.

     

    H ομάδα του Άγγελου Κορωνιού ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας με πολιτικά στον πάγκο της τους τραυματίες, Κόλεμαν, Καλαμπάκα, Κρστέφσκι, Στυλιανού, Μιλόσεβιτς και Καραθανάση και σαν να μην έφτανε αυτό στην πρώτη φάση του αγώνα δέχτηκε αγωνιά στο μέτωπο, o Xριστόφορος Στεφανίδης, δίπλα στο μάτι, με αποτέλεσμα να σκιστεί και να χρειαστούν μερικά ράμματα για να κλείσει. Επίσης, κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Πέτρος Βελισσαρίου δεν αισθάνθηκε καλά και προτιμήθηκε να δει το υπόλοιπο παιχνίδι από τον πάγκο, «χτυπημένος» και αυτός από την ίωση που τριγυρνάει εδώ και μέρες τους περισσότερους παίκτες της ομάδας. Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας βρέθηκε από την αρχή πίσω στο σκορ, απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Βαλκανικής Λίγκας και γνώρισε την ήττα που μάλλον δυσκολεύει την παρουσία της στο Final Four του θεσμού. Πρώτος σκόρερ για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ήταν ο Ταϊρού με 19 πόντους ενώ είχε και άλλους τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων ενώ η Γκαλίλ Γκιλμπόα είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πρώτο σκόρερ τον Γκριν με 18 πόντους.

     

    Τα δεκάλεπτα: 16-24, 29-47, 55-64, 75-94

    Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Άγγελος Κορωνιός): Πάνος 11, Αράπης, Αρμπετ 8(1), Μανωλόπουλος 12(4), Στεφανίδης, Πιεβάλιτσα 2, Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 10(2), Ταϊρού 19(1), Ατσάρα 13(2).

    Γκαλίλ Γκιλμπόα (Λούμπιν): Τάγκαρτ 8, Τίσμαν 4, Μπέιρ-Κατζ, Μπετ-Γιόσεφ, Γιβζόρι 15(3), Σίμτσον 12(4), Σάντερς 11(1), Κίκος, Γκριν 18, Σμιθ 15(3), Γουάτ 11.

     

    Ευκαιρία για ξεκούραση

    Η διακοπή του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (9-10/3) λόγω του ότι θα διεξαχθεί το All Star Game δίνει την ευκαιρία στους παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας προκειμένου να ξεκουραστούν κατά κάποιο τρόπο λόγω του βαρύ προγράμματος και των πολλών υποχρεώσεων τόσο για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας όσο και για τη Βαλκανική Λίγκα. Την ίδια ώρα η συγκεκριμένη διακοπή παρέχει τη δυνατότητα στο στρατόπεδο της Καβαλιώτικης ΚΑΕ προκειμένου να αποθεραπευτούν κάποιοι παίκτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

    One Response to “Οι απουσίες και η κούραση επηρέασαν την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας που γνώρισε την ήττα για τη Βαλκανική Λίγκα από την Χάποελ Γκιλμπόα στο κλειστό της Καλαμίτσας με σκορ (75-94)”