Bookmarks

     

    Σημαντική νίκη που της επιτρέπει να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον της στο πρωτάθλημα της Football League, κατέκτησε η Καβάλα με σκορ (1-0) κόντρα στην Καλλονή, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Football League που διεξήχθη στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Εκείνο βέβαια το οποίο προκάλεσε ιδιαίτερα μεγάλη εντύπωση ήταν η απαράδεκτη συμπεριφορά του προπονητή της Καλλονής και πρώην παίκτη της Καβάλας Τιμόθεου Καβακά ο οποίος καταφέρθηκε με τρόπο προκλητικό κατά φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας, τους προκάλεσε με τις χειρονομίες του ενώ μετά το τέλος του αγώνα ο ίδιος επιτέθηκε και κατά του τεχνικού διευθυντή της Καβαλιώτικης ΠΑΕ Κώστα Τσαλίκη, προκαλώντας ταυτόχρονα και ένταση μεταξύ των δύο ομάδων.

     

    Μία συμπεριφορά πέρα για πέρα απαράδεκτη, η οποία αφενός δεν τιμά τον Έλληνα επαγγελματία προπονητή πολύ περισσότερο δε όταν αυτός ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έκανε καριέρα και αναδείχθηκε φορώντας τη φανέλα με το καραβάκι στο στήθος. Μάλιστα η προκλητική συμπεριφορά του προπονητή της Καλλονής Τιμόθεου Καβακά συνεχίστηκε και στο «τρίτο ημίχρονο» με τις δηλώσεις του, στην αίθουσα τύπου του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», οι οποίες προκάλεσαν την οργή και των εκπροσώπων του αθλητικού τύπου του Νομού Καβάλας. Την ίδια ώρα στο στρατόπεδο των «Αργοναυτών» το μυαλό όλων είναι στην αναμέτρηση της Πέμπτης (13/12) για το κύπελλο Ελλάδος κόντρα στην ΑΕΚ Αθηνών. Μία αναμέτρηση η οποία θα διεξαχθεί στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα και στόχος για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου είναι η καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα. Μάλιστα να σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα απουσιάσει ο Μοκάκε ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Καλλονή και πιθανόν να χάσει και το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας.

     

     

    Παλικαρίσια νίκη του Α.Ο.Κ.

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να θεωρήσουμε κάτι περισσότερο από βέβαιο είναι το γεγονός ότι η νίκη των «Αργοναυτών» στην πρώτη παρουσία του προπονητή Νίκου Παπαδόπουλου στον πάγκο της Καβάλας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Οι γηπεδούχοι με όπλο τους το πάθος, τη δύναμη αλλά και την αποφασιστικότητα ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα, δημιούργησαν τις ευκαιρίες στο παιχνίδι που θα έγερναν την πλάστιγγα προς την πλευρά της Καβάλας ενώ δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά ούτε μία φορά απέναντι στην ομάδα της Καλλονής, η οποία το μόνο που έδειξε ήταν μία καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ο Α.Ο.Κ. δικαιολογημένα πήρε το «τρίποντο» γιατί ήταν η ομάδα η οποία έδειξε ότι ήθελε το νικηφόρο αποτέλεσμα περισσότερο από το συγκρότημα της Καλλονής. Τέλος σε όλα τα παραπάνω να σημειωθεί το γεγονός ότι η έντονη βροχόπτωση που διεξήχθη το παιχνίδι ανάμεσα στους «Αργοναύτες» και της Καλλονής, μπορεί να δημιούργησε προβλήματα στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων που αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το 90λεπτο αλλά εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονιστεί ήταν το γεγονός ότι η όλη αναμέτρηση διεξήχθη μέσα σε αθλητικά πλαίσια.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Στο 17′ ο Λεοζίνιο προσπάθησε να νικήσει τον Αποστολίδη, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ενσαλίβα έβγαλε τη σέντρα και ο Μοκακέ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Καβάλα (1-0).

    Στο 29′ οι γηπεδούχοι απείλησαν για το (2-0), όταν ο Μπρατσιάνι σέντραρε και ο Χλωρός με κεφαλιά «ψαράκι» δεν κατάφερε να νικήσει τον Μάππα. Στο 30′ ο Τριποτσέρης επωφελήθηκε από τις κόντρες, όμως και πάλι ο Μάππας είπε «όχι» στο «τακουνάκι» που επιχείρησε. Στην επανάληψη η κούραση των δύο ομάδων και ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν τους επέτρεψε να προσφέρουν καλό θέαμα και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες έλειψαν. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν για την ισοφάριση και μοιραία για αυτόυς το παιχνίδι έληξε (1-0) για την Καβάλα, που αναρριχήθηκε στην 13η θέση, μία πιο κάτω από την Καλλονή.

     

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ισαάκ Τσακαλίδης (Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής) ο οποίος λίγο έλειψε να «κιτρινήσει» όσους παίκτες της Καβάλας αγωνίστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Καλλονή. Συνολικά έδειξε 7 κίτρινες κάρτες, η πλειοψηφία των οποίων είχε «προκλητικό» χαρακτήρα και δικαιολογημένα προκάλεσε την οργή τόσο των ιθυνόντων της ΠΑΕ Καβάλα όσο και της φίλαθλης κοινής γνώμης. Βοηθοί του ήταν οι Αθανάσιος Χαδήμογλου και Ηλίδας Παπαδόπουλος (Ε.Π.Σ. Μακεδονίας) με 4ο διαιτητή αγώνα τον Ανανία Φωτιάδη (Ε.Π.Σ. Σερρών). Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Νίκος Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καλαγκάνης, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Ενσαλίβα, Μοκακέ (60′ Αναστασόπουλος), Ντιέ, Χλωρός, Ντος Σάντος (72′ Πλιάγκας), Πακάλτσης (46′ Παγώνης), Μπρατσιάνι.

     

    Καλλονή (Τίμος Καβακάς): Μάππας, Χωριανόπουλος, Σερφά, Μαϊστόροβιτς, Αναστασιάδης, Μαρσέλο, Σιλιγαρδάκης (64′ Ντάμπος), Λεοζίνιο, Γκονζάλες (84′ Κριπιντίρης), Μανούσος, Καζάκης (55′ Μανουσάκης).

     

    Οι δηλώσεις του Τιμόθεου Καβακά

    Ιδιαίτερα προκλητικός παρουσιάστηκε στην αίθουσα τύπου του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» ο προπονητής της Καλλονής Τιμόθεος Καβακάς ο οποίος με τα λεγόμενά του δικαιολογημένα προκάλεσε την αντίδραση των εκπροσώπων του αθλητικού ρεπορτάζ που έδιναν εκείνη την ώρα το παρόν τους στη συνέντευξη τύπου. Χαρακτηριστικά το Τιμόθεος Καβακάς δήλωσε τα εξής:

    -«Δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Σήμερα όλοι καταλάβαμε ότι η Καβάλα έπρεπε να κερδίσει και κέρδισε. Αυτό θέλω να πω. Καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες».

    Μάλιστα μετά από σχετική ερώτηση συναδέλφου γύρω από τα λεγόμενα του Τιμόθεου Καβακά ο ίδιος απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις για τα υπονοούμενα που άφησε λέγοντας:

    -«Καταλάβαμε είπα, ότι σήμερα έπρεπε να κερδίσει η Καβάλα. Αυτό ακριβώς είπα και δεν έχω να πω τίποτε παραπάνω. Ότι καταλάβατε καταλάβατε. Εγώ απλά είπα τη γνώμη μου. Δε θέλω να πω τίποτε παραπάνω».

    Στο σημείο εκείνο δημιουργήθηκε ακόμη μεγαλύτερη ένταση με τους εκπροσώπους τύπου να ζητάνε περισσότερες διευκρινήσεις. Μάλιστα χαρακτηριστικά αθλητικογράφος σημείωσε απευθυνόμενος προς τον προπονητή της Καλλονής ότι δεν περίμενε ο Τιμόθεος Καβακάς, ένας παλιός παίκτης του Α.Ο.Κ. μετά το τέλος του αγώνα να κάνει χειρονομίες προς τον κόσμο των «Αργοναυτών». Απαντώντας ο προπονητής της Καλλονής Τιμόθεος Καβακάς είπε:

    -«Χειρονομίες δεν έκανα. Απευθύνθηκα σε πέντε οι οποίοι όπως είπατε με εκτιμάν και με αγαπάν επειδή έπαιξα στην Καβάλα. Και η οποία ήταν ομάδα και όχι «ομάδα». Όταν πέρασα δε από τον πάγκο της Καβάλας δεν έβρισα κανέναν αλλά δέχθηκε επίθεση. Όταν μάλιστα σε επιτίθενται δεν μπορείς να κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια. Ότι έβρισα πέντε ναι. Αυτό το ομολογώ. Ναι τους έβρισα».

    Σε σχετική ερώτηση να ονομάσει αυτούς τους πέντε ο Τιμόθεος Καβακάς είπε χαρακτηριστικά:

    -«Που να ξέρω ποιοι ήταν αυτοί»;

    Ακολούθησε νέα ένταση από πλευράς των εκπροσώπων του αθλητικού ρεπορτάζ του Νομού Καβάλας οι οποίοι αναφέρθηκαν στην επίθεση του Τιμόθεου Καβακά προς τον Κώστα Τσαλίκη. Εκεί χαρακτηριστικά ο προπονητής της Καλλονής Τιμόθεος Καβακάς δήλωσε:

    -«Ότι είδατε, είδατε».

    Τέλος ο Τιμόθεος Καβακάς αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι τόνισε ότι η ομάδα του είχε τον περισσότερο χρόνο κατοχής της μπάλας απέναντι στους παίκτες της Καβάλας και σημείωσε ότι:

    -«Ο καθένας τα βλέπει όπως θέλει».

     

    Οι δηλώσεις του Νίκου Παπαδόπουλου

    Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο προπονητής της Καβάλας Νίκος Παπαδόπουλος ο οποίος αναφερόμενος στο παιχνίδι τόνισε μεταξύ των άλλων και τα εξής:

    -«Κατ’ αρχήν θα ήθελα ξεκινώντας να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας οι οποίοι έδωσαν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουμε μία αγχωτική νίκη. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί, δημιουργήσαμε εκτός του γκολ που πετύχαμε δύο με τρεις ακόμα ευκαιρίες ώστε να πετύχουμε και δεύτερο τέρμα και να πάρουμε εύκολα τη νίκη. Δεν το κάναμε και στο δεύτερο ημίχρονο και τα παιδιά αυθόρμητα χωρίς να υπάρχει καμία εντολή γύρισαν από μόνα τους πίσω γιατί ως γνωστών η ομάδα είχε αρκετές αγωνιστικές για να κερδίσει. Δηλαδή για να κρατήσουν το αποτέλεσμα γύρισαν πίσω. Σίγουρα δεν μου αρέσει οι ομάδες που προπονώ και υπερασπίζομαι τα συμφέροντά τους να γυρίζουν πίσω και να αμύνονται αλλά αντίθετα μου αρέσει να παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και με τον τρόπο αυτό να παίρνουμε τις νίκες. Πιστεύω όμως ότι λόγω του άγχους έγινε αυτό που έγινε στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλω και πάλι να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν απέναντι σε μία καλή ομάδα της Football League. Είμαι σίγουρος ότι στη συνέχεια θα πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα σε σχέση με αυτά που είδα εγώ έτσι ώστε να μπορέσουμε, να καταφέρουμε να πάμε καλύτερα στο πρωτάθλημα. Η ψυχολογία των παικτών είναι ανεβασμένη μετά τη συγκεκριμένη νίκη και πιστεύω ότι αυτό θα μας βοηθήσει να δούμε με καλύτερο μάτι τόσο το παιχνίδι για το κύπελλο με την ΑΕΚ όσο και το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι μας για τη Football League με τη Δόξα Δράμας. Τα παιδιά είναι γεγονός πως λόγω του χρόνου δεν έκαναν καλή προετοιμασία και καταλαβαίνετε ότι και ο προηγούμενος προπονητής δεν είχε εκείνα τα απαραίτητα εφόδια για την απαραίτητη προετοιμασία και όλα αυτά οδήγησαν την ομάδα να «μπουχτίσει» γρήγορα. Κατανοώ απόλυτα τον προκάτοχό μου και θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για το ότι παρουσίασε μέχρι τώρα στην ομάδα».

     

    Οι δηλώσεις του Ανέστη Αναστασιάδη

    Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών της Καλλονής δηλώσεις έκανε ο Ανέστης Αναστασιάδης ο οποίος τόνισε:

    -«Ήταν ένα δύσκολο για μας παιχνίδι. Από το οποίο δεν καταφέραμε να πάρουμε τίποτα σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και βλέπουμε τα επόμενα παιχνίδια για να μαζέψουμε τους βαθμούς που πρέπει έτσι ώστε να μαζέψουμε τους βαθμούς που πρέπει».

     

    Οι δηλώσεις του Τάσου Παγώνη

    Δηλώσεις από πλευράς των παικτών της Καβάλας έκανε ο Τάσος Παγώνης ο οποίος δήλωσε τα εξής:

    -«Εκ μέρος όλων των ποδοσφαιριστών θα ήθελα, αφού τους συγχαρώ, να πω ένα μεγάλο ευχαριστών για τη συμπαράσταση των φιλάθλων. Πετύχαμε μία δίκαιη και σημαντική νίκη η οποία θα μας βοηθήσει τόσο για το παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ όσο και για το γειτονικό ντέρμπι με τη Δόξα Δράμας. Σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας ακόμη περισσότερο δίπλα μας για να έρθουμε πιο κοντά στους στόχους που έχουμε βάλει».

     

    Η ανακοίνωση της Λέσχης Φιλάθλων

    Σκληρή ανακοίνωση κατά του πρώην προπονητή της ΑΕΛ Καλλονής Τιμόθεου Καβακά ο οποίος απολύθηκε μετά το τέλος του αγώνα και την ήττα που γνώρισε η πρώην ομάδα του από τον Α.Ο.Κ., εξέδωσε η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας στην οποία μεταξύ των άλλων σημειώνει και τα εξής:

    -«Σήμερα αν υπήρχε καταμετρητής γελοιότητας θα είχε τερματίσει. Η συμπαθής ομάδα της Καλλονής με το μεγάλο budget, τις μεγάλες φιλοδοξίες και τις ακόμα μεγαλύτερες διασυνδέσεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, με θράσος νεόπλουτου, έψαχνε σύμφωνα με δηλώσεις των παραγόντων της στην ανάπαυλα του ημιχρόνου αφορμές για να υποβάλει ένσταση! Αρχικά για τον γιατρό της ομάδας, στη συνέχεια για τη θέση που κάθεται ο γιατρός του αγώνα! Επειδή δεν έγινε δυνατόν να υποβληθεί ουδεμία ένσταση επί ιατρικών θεμάτων όπου η ομάδα μας έχει πληρότητα, το έργο ανετέθη στους διαιτητές. Το ανέκδοτο που κυκλοφορεί σήμερα στην Καβάλα είναι το «σε ποιον άλλον έδειξε σήμερα κίτρινη κάρτα ο Τσακαλίδης;». Από το πρώτο λεπτό μέχρι και μετά τη λήξη έδειξε 9 συνολικά κίτρινες κάρτες στους ποδοσφαιριστές μας ο εκλεκτός λειτουργός της διαιτησίας. Πάντως διαψεύδονται οι φήμες ότι έδειξε κίτρινη στο συντηρητή του γηπέδου διότι είχε νερά και στον πρώτο επόπτη διότι κατανάλωσε όλο το ζεστό νερό του θερμοσίφωνα. Ο αγώνας τελείωσε μετά από 10 λεπτά καθυστερήσεων, όχι για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο λόγω του βαθέως σκότους, αλλιώς θα μπορούσε να συνεχίζει ακόμα! Και τώρα η σειρά του αξιότιμου κυρίου Τιμόθεου Καβακά, ο οποίος απείλησε ότι ο ΑΟΚ δεν πρέπει να τολμήσει να πατήσει στο νησί της Λέσβου στο β γύρο! (δυστυχώς δεν θα είναι εκει να μας υποδεχτεί). Ο Κος Καβακάς έβριζε, προκαλούσε και χειρονομούσε συνεχώς, δείχνοντας αχαριστία και αγνωμοσύνη. Ξεχνά φαίνεται ότι από τις αλάνες της Θεσσαλονίκης ο ΑΟΚ τον μάζεψε το 1996 και τον ανέδειξε σαν παίκτη. Μετά τον ΑΟΚ βολόδερνε στις χαμηλές κατηγορίες. Το άγχος για το αποτέλεσμα δεν δικαιολογεί τέτοιες συμπεριφορές από παλιούς φίλους. Κύριοι, ξέρουμε ότι μας έχετε στην «μπούκα». Το καταλάβαμε και από τον 4ο διαιτητή που σπανίως παρακολουθούσε τον αγώνα αλλά ήταν προσηλωμένος στον πάγκο του ΑΟΚ. Σας πληροφορούμε ότι περάσαμε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις. Εδώ δεν φοβηθήκαμε Γερουλάνους και Μπιτσακτσήδες ! Θα σκιαχτούμε από τον Σφακιανάκη και τον Τίμο;;;»

     

     

     

    Comments are closed.