Bookmarks

     

    Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας πανηγύρισε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, με σκορ (84-79) επί του Περιστερίου το προηγούμενο Σάββατο (8/12) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Με τον Άγγελο Κορωνιό στον πάγκο της η Καβαλιώτικη ΚΑΕ διπλασίασε τις φετινές επιτυχίες της, καθώς μετά το μεγάλο «διπλό» στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Κραχτίδης» επί του ΚΑΟ Δράμας επικράτησε και του συγκροτήματος του Περιστερίου, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

     

    Μία παλικαρίσια νίκη πέρα για πέρα για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας η οποία σίγουρα δημιουργεί δικαιολογημένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας στο στρατόπεδο της Καβαλιώτικης ΚΑΕ εν όψει των περαιτέρω αγωνιστικών υποχρεώσεων στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας. Πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους ήταν οι Γιάννης Γκαγκαλούδης, Χριστόφορος Στεφανίδης, Δημήτρης Καλαμπάκα και Χριστόφορος Στεφανίδης, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Ανδρέας Κανονίδης και  Νώντας Παπαντωνίου.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Αρκετά ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο. Το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού κατάφερε να βρει λύσεις στο σκοράρισμα από τους Γιάννη Γκαγκαλούδη και Στιβ Πάνος, αλλά το Περιστέρι είχε τις απαντήσεις και διά χειρός Ανδρέα Κανονίδη κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ. Σαν μην έγινε η πρώτη περίοδος, το τέλος της βρήκε τους δύο αντιπάλους ισόπαλους, (20-20). Ο γηπεδούχοι ανέβασαν «στροφές» στην απόδοσή τους στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου και με πρωταγωνιστή το Στυλιανού κατάφεραν να προηγηθούν με (28-24). Ωστόσο, το συγκρότημα του Δημήτρη Κουστένη είχε και πάλι εξαιρετική αντίδραση και με πρωταγωνιστή το Δημήτρη Κομποδιέτα πήρε το προβάδισμα με 32-31, τρέχοντας επιμέρους σερί 8-3. Με το Στιβ Πάνος να είναι ασταμάτητος, όμως, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ανέκτησε την πρωτοπορία, με σκορ (39-34) στο φινάλε του πρώτου εικοσαλέπτου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην τρίτη περίοδο και με πρωταγωνιστή τον Άντονι Γκράντι προηγήθηκαν με (43-34). Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας συνέχισε και στα επόμενα λεπτά να είναι η ομάδα που είχε τον έλεγχο και με τους Γκαγκαλούδη και Κόλεμαν να προσφέρουν σημαντικές λύσεις στο σκοράρισμα προηγήθηκε (54-43) στο 27ο λεπτό. Όσο περνούσε η ώρα τόσο το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού βελτίωνε την απόδοσή του και απόλυτα λογικά έκλεισε μπροστά με (60-51) το τρίτο δεκαλέπτου. Εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι αντίπαλοί της η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Σο 37’΄η διαφορά ασφαλείας που είχε χτίσει είχε φθάσει στους 11 πόντους (78-69) και παρότι οι παίκτες του Δημήτρη Κουστένη έκαναν την τελική αντεπίθεσή τους και μείωσαν στο τρίποντο (82-79), 15 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, δεν πανικοβλήθηκε και έφθασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

     

    Διαιτητές: Πηλοΐδης, Παναγιώτου, Τζαφλέρης.
    Δεκάλεπτα: 20-20, 39-34, 60-51, 84-79.
    Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Άγγελος Κορωνιός): Πάνος 17, Καλαμπάκας 12 (2), Στυλιανού 6 (1), Στεφανίδης 10, Γκράντι 7, Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 5 (1), Γκαγκαλούδης 19, Κριστέφσκι 3, Κόλεμαν 5.

    Περιστέρι (Δημήτρης Κουστένης): Παπαντωνίου 14 (2), Κομποδιέτας 9 (1), Θορν 7 (1), Κανονίδης 22 (2), Μάντζαρης 2, Ουίλιαμς, Χάινς 5, Πέτρουλας 7 (1), Μελισσαράτος 9, Ψαρόπουλος 4, Λάκκας.

     

    Οι δηλώσεις του Άγγελου Κορωνιού

    Η δεύτερη διαδοχική νίκη της Καβάλας στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας δεν εφησυχάζει τον προπονητή Άγγελο Κορωνιό.

    Η Καβαλιώτικη ΚΑΕ επιβλήθηκε του Περιστερίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», με τον 43χρονο τεχνικό να προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλούς τους τόνους στη συνέντευξη τύπου. Χαρακτηριστικά ο προπονητής Άγγελος Κορωνιός δήλωσε τα εξής:

    -«Πρόκειται για πολύ σημαντική νίκη. Είναι η δεύτερη διαδοχική. Ξεχνάμε αυτό το αποτέλεσμα, σκύβουμε το κεφάλι και πάμε στο επόμενο παιχνίδι. Δεν ήμασταν καλοί, κάναμε πολλά λάθη και ο εκνευρισμός λίγο έλειψε να μας κοστίσει».

     

    Οι δηλώσεις του Γιάννη Γκαγκαλούδη

    Νίκη του προπονητή χαρακτήρισε τη χθεσινή (8/12) απέναντι στο Περιστέρι, ο γκαρντ της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Γιάννης Γκαγκαλούδης. Ο καλαθοσφαιριστής της Καβαλιώτικης ΚΑΕ Γιάννης Γκαγκαλούδης μεταξύ των άλλων σημείωσε και τα εξής:

    -«Συγχαρητήρια στο Περιστέρι. Είναι ομάδα που αγαπώ πολύ, γιατί αποτελείται από Ελληνόπουλα. Αυτή η νίκη ήταν καθαρά νίκη προπονητή. Αυτό που είδατε σήμερα είναι ό,τι γίνεται καθημερινά στο γήπεδο από τον κύριο Κορωνιό. Είχα έρθει εδώ πριν από ένα μήνα, μετά την ήττα από τον Πανιώνιο και είχα πει ότι αυτή η ομάδα δεν πρόκειται να πέσει. Έχουμε καλούς παίκτες και καλή ομάδα».

    Comments are closed.