Bookmarks

     

    Το πρόβλημα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League «έκλεψε την παράσταση» κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου των 14 προπονητών και αρχηγών ομάδων που θα αγωνίζονται στο νέο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, στην Αίγλη Ζαππείου. Οι περισσότεροι εκ των προπονητών και των παικτών στάθηκαν στα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ, που παρά τις επιτυχίες που φέρνει στην Ελλάδα, δεν τυγχάνει ανάλογης αντιμετώπισης.

     

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του νέου προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Γιώργου Χαλβατζάκη, ο οποίος δήλωσε:

    -«Αγαπητές φίλοι και φίλοι, καλησπέρα σας! Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι ανάμεσά σας, στα πρόσωπά σας βλέπω φίλους που γνωριζόμαστε δεκαετίας. Σήμερα είναι εδώ οι πρωταγωνιστές της Α1, οι παίκτες και οι προπονητές. Τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ είναι πάρα πολλά, προσπαθούμε να τα επιλύσουμε. Θέλω να πιστεύω πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά, παρά το πρόβλημα που υπάρχει στα τηλεοπτικά. Δεν θα επιτρέψω το μπάσκετ να αποτελεί την Ιφιγένεια του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού».

     

    Οι εκπρόσωποι των ομάδων (προπονητές και αρχηγοί) μίλησαν με τη σειρά κατάταξής τους πέρσι στο πρωτάθλημα. Από την πλευρά του αισιόδοξος για το μέλλον της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και για τη νέα προσπάθεια που κάνει με νέα παιδιά, εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου της Α1, ο προπονητής των Αργοναυτών, Κρις Χουγκάζ. Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

    -«Καλησπέρα κι από εμένα. Είναι η τρίτη μου θητεία στην Καβάλα. Είναι κατάλληλο το περιβάλλον για έναν προπονητή να δουλέψει και να κάνει ανταγωνιστική ομάδα. Χαίρομαι που με όλους τους προπονητές έχουμε ξαναβρεθεί στο παρελθόν, με πολλούς ως συμπαίκτες. Πολλοί, όταν κάναμε τις απεργίες πριν από είκοσι χρόνια για να έρθουν τα χρυσά χρόνια του μπάσκετ, ήμασταν παίκτες. Ως Καβάλα κάναμε ανανέωση, ναι μεν στερούμαστε εμπειρίες, αλλά είμαστε πλούσιοι σε διάθεση και κίνητρο, που είναι και το πιο σημαντικό. Ο χρόνος είναι με το μέρος μας, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον», ήταν τα λόγια του.

     

    Από την πλευρά των παικτών της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, ο αρχηγός Χριστόφορος Στεφανίδης παραβρέθηκε στην εκδήλωση και δήλωσε τα εξής:

    -«Καλησπέρα και καλή χρονιά. Μερικές φορές αισθάνομαι σαν πάτερ φαμίλιας, γιατί με μ.ό. 23 τους χαλάω το μ.ό. και τον ανεβάζω αρκετά. Η ομάδα έχει ενθουσιασμό, ενέργεια κι όλα εκείνα τα θετικά στοιχεία ενός νεανικού συνόλου. Πρέπει να εξαλείψουμε τα αρνητικά στοιχεία, όπως η έλλειψη συγκέντρωσης και εμπειρίες. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ. Έχουμε κεκτημένα από πέρυσι, αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά».

    Comments are closed.