Bookmarks

     

    Σε επιτυχημένη επέμβαση αποκατάστασης του τραυματισμού που υπέστη στο αριστερό γόνατο, στη διάρκεια του αγώνα Κυπέλλου με το Ρέθυμνο, υποβλήθηκε ο καλαθοσφαιριστής Γιάννης Καραθανάσης. Ο 21χρονος φόργουορντ της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Γιάννης Καραθανάσης πήρε νωρίς σήμερα Τρίτη (9/10), το μεσημέρι εξιτήριο από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη και ξεκινάει πλέον το δύσκολο και μακρύ δρόμο της αποθεραπείας του. Ο Γιάννης Καραθανάσης στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, καθώς εκτός από το μηνίσκο πειράχθηκε και ο χιαστός, κάτι που σημαίνει πως θα επιστρέψει στο παρκέ ύστερα από τέσσερις μήνες κι όχι δύο όπως αρχικά υπολογιζόταν.

     

    Στο μεταξύ, αύριο Τετάρτη (10/10) στις 7.30 το απόγευμα σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Lucy» στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί από την ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας η επίσημη παρουσίαση της ομάδας για τη σεζόν 2012-2013, καθώς οι καινούριες φανέλες της Καβαλιώτικης ΚΑΕ.

     

    Οι δηλώσεις του Χριστόφορου Στεφανίδη

    Στην μέχρι τώρα πορεία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και στο μέλλον και τους στόχους που έχουν τεθεί αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Χριστόφορος Στεφανίδης. Ο Έλληνας παίκτης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ και αναφέρθηκε στις προκρίσεις της ομάδας του στο Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και τη συνέχεια του θεσμού. Αναλυτικά η συνέντευξη του Χριστόφορου Στεφανίδη είναι η εξής:

     

    -Χριστόφορε, καταφέρατε να πάρετε την πρόκριση για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου κόντρα στο Ρέθυμνο. Πόσο θετικό είναι αυτό για την ομάδα σας εν όψει της συνέχειας;
    -«Ήταν ένα παιχνίδι νοκ άουτ στο γήπεδο μας με μια πιο έμπειρη ομάδα και εμείς έπρεπε σε κάποια σημεία να είμαστε πάρα πού συγκεντρωμένοι καθώς είχαμε τρία παιδιά εκτός. Παράλληλα χάσαμε και τον Καραθανάση ο οποίος είναι σημαντικός για την ομάδα μας με τον τρόπο που έχει δομηθεί φέτος. Με τα προβλήματα που προέκυψαν λοιπόν πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα καταφέραμε να κερδίσουμε έστω και δύσκολα ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Είναι από μόνο του πολύ σημαντικό και περισσότερο θετικό για την ψυχολογία της ομάδας καθώς έχουμε μικρό μέσο όρο ηλικίας και χρειαζόμαστε τέτοια παιχνίδια και τέτοιες νίκες για να πιστέψουμε στον εαυτό της. Αυτό το παιχνίδι είναι παρελθόν όμως και τώρα θα επικεντρωθούμε στα επόμενα βήματα και θα ασχοληθούμε ξανά με το Κύπελλο όταν έρθει η ώρα».

     

    -Παράλληλα βέβαια είδατε και το πρωτάθλημα να αναβάλλεται…
    -«Τα τελευταία χρόνια είναι παράδοση να μην ξεκινάει το πρωτάθλημα στην προκαθορισμένη ημερομηνία για διάφορους λόγους. Θα θέλαμε να είμαστε σε μια κοινωνία που να λειτουργούσαν τα πάντα στην ώρα τους και να είναι σωστά δομημένα. Κατανοώ ότι υπάρχουν προβλήματα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και αυτά διοχετεύονται και στον αθλητισμό και στο μπάσκετ., Η ευχή μου θα ήταν κάποια στιγμή να μην πούμε κάθε πέρσι και καλύτερα. Ελπίζω να τα βρούνε με τα τηλεοπτικά και να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα το συντομότερο δυνατόν».

     

    -Ας επιστρέψουμε στο Κύπελλο όπου η ομάδα σου η Καβάλα μαζί με τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΚΑΟΔ είναι στους φιναλίστ. Εσύ αν μπορούσε ποιο αντίπαλο θα διάλεγες;
    -«Είναι φανερό και ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως και η Δράμα και η Καβάλα έχουνε αμφίδρομα συναισθήματα να παίξουν μαζί ημιτελικό για να δούμε και ένα διαφορετικό τελικό φέτος. Το ιδεατό θα ήταν να παίξουμε με την Δράμα στο γήπεδο μας. Βέβαια δεν είναι στο χέρι μας. Εγώ απλά περιμένω την κλήρωση και να δω τον αντίπαλο της ομάδας. Ειδικά αν είναι στην Καλαμίτσα είμαι σίγουρος πως θα παλέψουμε οποιοδήποτε αντίπαλο».

     

    -Θα ήθελες να μας πεις ποιοι είναι τελικά οι στόχοι της Καβάλας αυτή τη χρονιά;
    -«Η ομάδα φέτος βρίσκεται μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα καθώς λαμβάνει μέρος σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις (Πρωτάθλημα-Κύπελλο-Βαλκανική Λίγκα). Είναι δύσκολο όταν μια ομάδα αλλάζει σ’ αυτό το βαθμό να ζητάμε καλή θέση πορείες και εμφανίσεις όπως τα τελευταία χρόνια. Ο πρωταρχικός στόχος αυτής της ομάδας είναι να εξασφαλίσει την παραμονή όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην κατηγορία και να χτίσει κάτι για τα επόμενα χρόνια. Να αναδείξει παίκτες. Θέλω να πιστεύω ότι η Βαλκανική λίγκα θα μας δώσει ρυθμό και δεν θα την αποπροσανατολίσει και επηρεάσει σε αρνητικά αποτελέσματα αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία και κανείς δεν μπορεί να το προεξοφλήσει από τώρα. Σε ότι αφορά το Κύπελλο έχουμε φτάσει αρκετά μακριά και με λίγη τύχη μπορούμε να πάμε πιο μακριά. Στην Βαλκανική Λίγκα σίγουρα θα κυνηγήσουμε θετικά αποτελέσματα αλλά θα πρέπει να δούμε και το επίπεδο που είναι η διοργάνωση για να οριοθετηθούν και οι στόχοι».

     

    -Τέλος θα ήθελες να κάνεις μια ευχή για την φετινή αγωνιστική περίοδο;
    -«Μια καλή μπασκετική χρονιά μακριά από τραυματισμούς, μακριά από διαφωνίες και έριδες εκτός γηπέδων και μακριά από επεισόδια».

     

    Αρχίζει το πρωτάθλημα!

    Θα έχουμε τζάμπολ αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως αποφάσισαν οι 14 ομάδες της Basket League ΟΠΑΠ στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ! Οι 14 ομάδες της Basket League ΟΠΑΠ αποφάσισαν σήμερα (9/10) στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ την έναρξη του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που το λοκ-άουτ συνεχιζόταν θα υπήρχε πρόβλημα και με τις ημερομηνίες, στις οποίες θα διεξάγονταν τα ματς, αφού το πρόγραμμα είναι ήδη επιβαρυμένο από τις αναμετρήσεις της Ευρωλίγκας (περισσότεροι αγώνες φέτος στο Top-16). Έτσι, οι 14 σύλλογοι της Basket League ΟΠΑΠ πήραν στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ την απόφαση να έχουμε τζάμπολ αυτό το Σαββατοκύριακο (13-14/10).

    Σε περίπτωση που το λοκ-άουτ συνεχιζόταν θα υπήρχε πρόβλημα και με τις ημερομηνίες, στις οποίες θα διεξάγονταν τα ματς, αφού το πρόγραμμα είναι ήδη επιβαρυμένο από τις αναμετρήσεις της Ευρωλίγκας (περισσότεροι αγώνες φέτος στο Top-16).

    Έτσι, οι 14 σύλλογοι της Basket League ΟΠΑΠ πήραν στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ την απόφαση να έχουμε τζάμπολ αυτό το Σαββατοκύριακο (13-14/10).

    Να θυμίσουμε ότι στις 3 Οκτωβρίου το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ είχε αποφασίσει την αναβολή του πρωταθλήματος, καθώς οι ομάδες δεν είχαν μείνει ικανοποιημένες από την πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Με ψήφους, λοιπόν 10 υπέρ, ένα λευκό του Παναθηναϊκού και δύο κατά (Ολυμπιακός, Καβάλα) είχε αναβληθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στη σημερινή (9/10), όμως σύσκεψη οι ομάδες έριξαν νερό στο κρασί τους κι έτσι θα έχουμε τζάμπολ το προσεχές Σαββατοκύριακο.

    Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

    “Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, έχοντας ως βασική επιδίωξη την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού του Πρωταθλήματος, αποφάσισε την έναρξη της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 το Σάββατο 13/10/2012. Η απόφαση αυτή δεν αναιρεί την αδιάλειπτη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του επαγγελματικού μπάσκετ, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα”.

    Comments are closed.