Bookmarks

     

    Έκλεψε την παράσταση ο ΑΣΕΑ Καβάλας τη μεταγραφική περίοδο 2012. Η ομάδα της Καβάλας που την περσυνή σεζόν έχασε στις λεπτομέρειες την άνοδο στην Α1 γυναικών ενισχύθηκε με 2 αθλήτριες μεγάλης δυναμικής. Η πρώτη μεταγραφή της ομάδας μπορούμε να πούμε ότι είχε κλείσει μήνες πριν αρχίσει η μεταγραφική περίοδος και είναι αυτή της πρωταθλήτριας Ελλάδος στο απλό κορασίδων και διεθνής παίκτριας Γεωργίας Χατζηλυγερούδη. Η 15χρονη Χατζηλυγερούδη κατάγεται απο την Πάτρα και ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα με τον νυν προπονητή της Καβάλας Γιάννη Σταύρου. Έχει αναδειχτεί 2 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος στο ομαδικό κορασίδων,1 στο διπλό παγκορασίδων και 1 στο απλό κορασίδων, καθώς επίσης μετρά και 3 πρωταθλήματα Α2 γυναικών. Επίσης έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες καθώς επίσης έλαβε μέρος και στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την εθνική κορασίδων του 2012.

     

    Η μεγαλύτερη μεταγραφή του ΑΣΕΑ Καβάλας έγινε με τη πρώην διεθνή αθλήτρια της εθνικής γυναικών Μαρίας Κρουστάλλη. Η 26χρονη Κρουστάλλη έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γερμανίας (Budesliga) και έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα Ελλάδος σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Κατάγεται από την Αθήνα και ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στον Άρη Βούλας. Εργάζεται ως δικηγώρος και σήμερα βρίσκεται στη 1η 16αδα του πίνακα αξιολόγησης γυναικών. Έτσι με τη «φυγή» της Σοφιανού λόγω πανελλάδικών και την επιστροφή της Χριστοφοράκη στα Χανιά, ο ΑΣΕΑ Καβάλας αποκτά 2 από τις πιο ποιοτικές παίκτριες στην Ελλάδα που σε συνδυασμό με τη 2 φορές δευτεραθλήτρια Ελλάδας στο απλό κορασίδων Χριστιάνας Κανάρη θα δημιουργήσουν μια δυνατή ομάδα για τη διεκδίκηση της ανόδου στην Α1 γυναικών.
    Στους άνδρες η ομάδα της Καβάλας κάθε χρόνο αποδυναμώνεται, από εμπειρία κυρίως αλλά όχι από ταλέντο. Μετά τη φυγή των, Κανάρη και Αγοραστού, λόγω σπουδών, στην Κύπρο και τα Γιάννενα αντίστοιχα, ήρθε και η μεταγραφή του Κώτση στον Αία Ευόσμου, αλλά και τον ερχομό του Γιώργου Σαράντη (φοιτητής στο πολυτεχνείο της Ξάνθης με καταγωγή από τη Ρόδο) από τον Ροδιακό. Ο Κώτσης μετά την περσυνή 5η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων και τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα, ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σταύρου μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισαν να παραχώρηθεί ο αθλητής σε ομάδα που έχει καλύτερους αθλητές απο την Καβάλα στην κατηγορία των εφήβων έτσι ώστε να διεκδικηθεί ότι καλύτερο. Με το δανεισμό του Κώτση ναι μεν αποδυναμώνεται η ομάδα αλλά δίνεται η δυνατότητα σε μικρότερους σε ηλικία αθλητές να αποκτήσουν εμπειρίες.

    Comments are closed.