Bookmarks

     

    Η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας δεν ήταν η ιδανικότερη για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας το απόγευμα του προηγούμενου Σαββάτου (13/10) και αυτό γιατί οι παίκτες του Κρις Χουγκά, κόντρα στο αντίπαλο συγκρότημα του Ηλυσιακού και παρά το γεγονός ότι έπαιξαν μπροστά στο κοινό τους δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα, δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης και έτσι το ροζ φύλλο αγώνα έγειρε προς την πλευρά της ομάδας του Δημήτρη Παπανικολάου. Με απλά λόγια λοιπόν και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Ηλυσιακός επικράτησε εκτός έδρας της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στην πρεμιέρα της Α1 Ανδρών με  σκορ (66-68) και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις στο νέο πρωτάθλημα.

     

    Είναι γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλέξανδρα Δήμογλου» και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα απέναντι στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, παίζοντας εξαιρετική άμυνα. Μάλιστα έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους και δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν μία διαφορά της τάξης των 15 πόντων αφού προηγήθηκαν στο σκορ με (1-16). Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώσει με τον Ηλυσιακό να προηγείται με (11-19). Γενικότερα η πρώτη περίοδος του αγώνα ήταν το χρονικό διάστημα που φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο για το υπόλοιπο του αγώνα, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι και στην απόδοση των δύο αντιπάλων όσο βέβαια και στον ψυχολογικό τομέα.

    Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την επιθετική τους εικόνα, όχι όμως και την αμυντική τους τακτική, με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Δημήτρη Παπανικολάου να ανεβάσει τη διαφορά και να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου μισού του αγώνα με (28-41). Κάποιοι πίστευαν ότι το δεύτερο ημίχρονο θα είχε τυπικό χαρακτήρα και η ζυγαριά σχετικά εύκολα θα έγερνε προς την πλευρά του Ηλυσιακού αλλά ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν περισσότερο θετικά για την ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας η οποία στις δύο περιόδους που ακολούθησαν κοίταξε τον αντίπαλο «στα μάτια», σε κάποιο χρονικό σημείο της αναμέτρησης πέρασε μπροστά, επιχείρησε να φέρει το παιχνίδι τούμπα αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε. Πιο συγκεκριμένα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Κρις Χουγκάζ προσπάθησε να αντιδράσει και επέβαλε τον ρυθμό της, μειώνοντας σημαντικά το σκορ. Μάλιστα ο Ηλυσιακός κόλλησε στην πολύ καλή άμυνα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και κατάφερε σε δέκα λεπτά να βάλει ισάριθμους πόντους και να δεχτεί τους διπλάσιους. Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 48-51 για τους φιλοξενούμενους. Στην τελευταία περίοδο, οι παίκτες του Κρις Χουγκάζ βγήκαν στην αντεπίθεση, πήραν κεφάλι στο σκορ (53-51) και έδειξαν πως ήταν ικανοί προκειμένου να ανατρέψουν τη γενικότερη εικόνα των πρώτων 30 λεπτών προκειμένου να φτάσουν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Όμως οι καλαθοσφαιριστές του Δημήτρη Παπανικολάου κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, επικράτησαν στο τέλος της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με σκορ (66-68) και με το τελευταίο σφύριγμα της κόρνας της γραμματείας «στέφθηκαν» νικητές και πανηγύρισαν έξαλλα την πρώτη νίκη τους, στο νέο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας.

     

    Προβληματισμός από τη Διοίκηση και την τεχνική ηγεσία

    Το σίγουρο πάντως είναι ότι με την εμφάνιση την οποία πραγματοποίησαν οι καλαθοσφαιριστές του Κρις Χουγκάζ και με την ήττα την οποία γνώρισε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης από τον Ηλυσιακό, εύλογα προκλήθηκε ο προβληματισμός τόσο στις τάξεις της Διοίκησης και του Προέδρου Κώστα Παπακωνσταντίνου όσο βέβαια και στις τάξεις της τεχνικής ηγεσίας και του προπονητή Κρις Χουγκάζ. Και αυτό γιατί οι παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, στην κυριολεξία «πέταξαν στο καναβάτσο» μία τεράστια ευκαιρία την οποία είχαν για να φτάσουν στην κατάκτηση της πρώτης νίκης στο πρωτάθλημα, απέναντι σε μία μετριότατη ομάδα η οποία ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πληθώρα των λαθών των παικτών της Καβαλιώτικης ΚΑΕ. Βέβαια ανάλογος προβληματισμός υπήρξε και από πλευράς των φιλάθλων της Καβάλας οι οποίοι έδωσαν το παρόν τους στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και προσπάθησαν, με τον τρόπο τους, ώστε να βοηθήσουν όσο μπορούσαν προκειμένου η Ένωση να γυρίσει το παιχνίδι για να πάρει τη νίκη.

     

    Τα δεκάλεπτα: 11-19, 28-41, 48-51, 66-68.
    Διαιτητές: Χριστοδούλου, Γκούμας, Παναγιώτου.
    ΚΑΒΑΛΑ (Κρις Χουγκάζ): Πάνος, Νάναλι 12 (2), Καλαμπάκας 3 (1), Μανωλόπουλος 7, Στυλιανού 8 (2), Στεφανίδης 11 (1), Φίαρς 4, Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 6 (2), Κρστέφσκι 11, Κόουλμαν 4, Ίλιεφ.
    ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Παπανικολάου): Καυκής 11, Αράπης 10 (2), Χάμπτον 5 (1), Αποστολίδης 3, Χατζής 4, Σπανός 15 (4), Δορκοφίκης 8, Σκοτ 5 (1), Τζόουνς 5, Παραγιός 2.

     

    Οι δηλώσεις του Κρις Χουγκάζ

    Την ανωτερότητα του Ηλυσιακού στο μεταξύ τους παιχνίδι, στο ΔΑΚ Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», παραδέχθηκε ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Κρις Χουγκάζ, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Οι παίκτες της Καβαλιώτικης ΚΑΕ έκαναν άσχημο ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας, με τον 43χρονο προπονητή να παραδέχεται στη συνέντευξη Τύπου πως δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα της αναμέτρησης κι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη της ήττας. Μάλιστα ο Κρις Χουγκάζ παρουσιάστηκε πάρα πολύ προβληματισμένος για την απόδοση των παικτών του και χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

    – «Ήταν άσχημο αποτέλεσμα για εμάς. Δεν μπήκαμε καθόλου στο γήπεδο. Σίγουρα, είμαστε νεανική ομάδα, αλλά μέσα στο γήπεδο είμαστε άντρες και όχι παιδάκια! Κυνηγούσαμε συνέχεια στο σκορ και στο τέλος καταφέραμε να γυρίσουμε τον αγώνα, αλλά ο Ηλυσιακός κέρδισε δίκαια. Παίρνω πάνω μου την ήττα. Άλλωσετ αυτό συμβαίνει πάντοτε. Όταν θα χάνει η ομάδα μου εγώ θα παίρνω την ευθύνη και όταν κερδίζει η συμβολή θα είναι των καλαθοσφαιριστών. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή στη συνέχεια. Θα πρέπει στα επόμενα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν να παρουσιαστούμε πιο σοβαροί και πιο πειθαρχημένοι στον αγωνιστικό χώρο και κυρίως θα πρέπει να παρουσιαστούμε άνδρες αν θέλουμε η συνέχεια να εξελιχθεί υπέρ μας».

     

    Οι δηλώσεις του Χριστόφορου Στεφανίδη

    Η άμεση αγωνιστική ανάκαμψη μετά την εντός έδρας ήττα της από τον Ηλυσιακό είναι το ζητούμενο για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας σύμφωνα με τον αρχηγό της ομάδας Χριστόφορο Στεφανίδη. Χαρακτηριστικά ο ίδιος εκπροσωπώντας τους παίκτες της Καβαλιώτικης ΚΑΕ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε τα εξής:

     

    – «Πρόκειται για πολύ άσχημο αποτέλεσμα. Πρώτη αγωνιστική, στο γήπεδό μας, σε ένα παιχνίδι που είναι από τα 6-7 της σεζόν που πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε και δεν τα καταφέραμε. Τώρα, το πρόγραμμά μας είναι ανηφορικό. Πρέπει να ανακάμψουμε γρήγορα, για να μην κυνηγάμε όλη τη χρονιά να βγάλουμε από πάνω μας αυτή την ήττα».

     

    Για τα αίτια της ήττας: «Είχαμε υπερβολή νευρικόητα και άγχος για το παιχνίδι. Εκεί οφείλεται το άσχημο ξεκίνημά μας, όχι στην έλλειψη συγκέντρωσης. Το «θέλω» ήταν πολύ μεγάλο και επειδή η ομάδα είναι τόσο νεανική ήταν σαν δαμόκλειος σπάθη από πάνω της. Δεν κατάφερε να το αποβάλει».

     

    Για την παραλίγο ανατροπή: «Περάσαμε μπροστά στο τέλος, γυρίσαμε το ματς με τον ενθουσιασμό και την ενέργεια που μας δίνει πάντα αυτό το γήπεδο, αλλά ο Ηλυσιακός με την εμπειρία του πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε».

     

    Comments are closed.