Bookmarks

     

    Μπορεί η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας, να μετράει δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες, ωστόσο για το τουρνουά της Βαλκανικής Λίγκας που συμμετέχει, η ομάδα του Κρις Χουγκάζ έχει να επιδείξει δύο νίκες στις δύο πρώτες ευρωπαϊκές εμφανίσεις της. Δεύτερο «θύμα» η Ο.Κ.Κ. Βελιγραδίου την οποία η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης (24/10) νίκησε με σκορ (81-76), στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

     

    Έτσι, τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στη Βαλκανική Λίγκα πέτυχε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, κερδίζοντας με (81-76) την Ο.Κ.Κ. Βελιγραδίου. Μία νίκη δίκαιη πέρα για πέρα για την ομάδα του Κρις Χουγκάζ η οποία να τονίσουμε ότι κατάφερε με τη λήξη του πρώτο ημιχρόνου να «χτίσει» μία διαφορά της τάξης των 17 πόντων την οποία ωστόσο, τόσο στην 3η όσο και στην 4η περίοδο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «ροκανίσουν» διεκδικώντας ακόμη και την ανατροπή του σκορ. Την ίδια ώρα να σημειώσουμε ότι ιδανικό αποδείχθηκε το ντεμπούτο του Γιάννη Γκαγκαλούδη με τη φανέλα της Καβαλιώτικης ΚΑΕ, καθώς με 17 πόντους, όσους είχε και ο Νεμάνια Μίτροβιτς, οδήγησε το συγκρότημα του Κρις Χουγκάζ στην κατάκτηση του ροζ φύλλου κόντρα στους Σέρβους. Παράλληλα, πέτυχε καθοριστικό τρίποντο, αλλά και 2/2 βολές στο τελευταίο λεπτό, «κλειδώνοντας» έτσι την επιτυχία της ομάδας του. Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας βρέθηκε σε θέση οδηγού στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε (70-70), τρία επτά πριν από τη λήξη. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τους παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά, κρατώντας το ροζ φύλλο.

     

    Δεκάλεπτα: 28-16, 47-30, 59-49, 81-76.

    Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Χουγκάζ): Πάνος 11, Αράπης 6 (2), Καλαμπάκας 2, Στυλιανού, Στεφανίδης 13 (2), Πιεβάλιτσα, Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 17 (3), Γκαγκαλούδης 17 (1), Κρστέβσκι, Κόλεμαν 13, Ίλιεφ 2

    Ο.Κ.Κ. Βελιγραδίου (Τζέκοβιτς): Νέσοβιτς 18, Σέπα 5 (1), Κνεζέβιτς 3, Ντιμιτρίγεβιτς, Μάλιτζαν 6, Πόποβιτς 15 (4), Τζέφτιτς 7, Μαρίνκοβιτς 7, Σουτούλοβιτς 1, Ιβάνοβιτς, Πάβλοβιτς 17 (1).

     

    Οι δηλώσεις του Κρις Χουγκάζ

    Σημαντική νίκη, παρότι αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τους ξένους παίκτες της, πήρε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας επί της Ο.Κ.Κ. Βελιγραδίου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Κρις Χουγκάζ, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου:

    -«Είναι το δεύτερο παιχνίδι μας στη Βαλκανική Λίγκα. Ήταν πολύ σημαντική νίκη, ιδιαίτερα επειδή ήταν εντός έδρας. Είχαμε κάποια προβλήματα με τους ξένους παίκτες μας, δεν μπορούσαν να παίξουν. Ήταν ένα πολύ καλό τεστ, όμως, για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Πάντα πίστευα ότι η Βαλκανική Λίγκα θα μας βοηθήσει να βρούμε το ρυθμό μας».

     

    -Για το γεγονός πως η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας έχασε την ευρείας έκτασης διαφορά που είχε πάρει κατά τη διάρκεια του αγώνα και παραλίγο να χάσει και το παιχνίδι, ο Κρις Χουγκάζ δήλωσε τα εξής:

    -«Συγχαρητήρια στην Μπέογκραντ, γύρισαν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Εμείς είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να παίζουν όλοι οι παίκτες, ιδιαίτερα οι νεαροί».

     

    Για τις τελευταίες προσθήκες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Γιάννης Γκαγκαλούδης, Άντονι Γκράντι):

    -«Έχουμε νέα ομάδα, πάντα υποστηρίζουμε τους νεαρούς μας παίκτες. Οι καινούριοι παίκτες μας, όπως ο Γκαγκαλούδης και πιστεύω και ο Γκράντι, θα προσθέσουν εμπειρία στην ομάδα μας και θα την κάνουν πιο ανταγωνιστική».

     

    Οι δηλώσεις του Γιάννη Γκαγκαλούδη

    Δεν θέλησε να σταθεί στην προσωπική απόδοσή του, στην αναμέτρηση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας κόντρα στην Ο.Κ.Κ. Βελιγραδίου για τη Βαλκανική Λίγκα, ο καλαθοσφαιριστής Γιάννης Γκαγκαλούδης. Αν και ήταν εκ των κορυφαίων παικτών της Καβαλιώτικης ΚΑΕ στάθηκε στην καρδιά που έδειξαν όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και οι συμπαίκτες του απέναντι στους Σέρβους, φθάνοντας στη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις τους στη διοργάνωση. Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Γκαγκαλούδης δήλωσε τα εξής:

    -«Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, διότι ερχόμασταν από δύο ήττες. Έπρεπε να νικήσουμε καταρχήν για ψυχολογικούς λόγους. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά, είμαστε όμως νέα ομάδα και στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι δείξαμε καρδιά στο τέλος και πήραμε το παιχνίδι. Θα ξαναπώ, ότι είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα για την ανάκαμψή μας και περιμένουμε το Σαββατιάτικο ματς με τον Πανιώνιο για να νικήσουμε και να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα».

     

    H Energean Oil & Gas και η Kavala Oil συνεχίζουν

    τη συνεργασία τους με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης

    H Energean Oil & Gas, ως Κύριος Χορηγός και η Kavala Oil ανακοινώνουν την ανανέωση της συνεργασία τους με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας για 3η συνεχή χρονιά. Η χορηγία αφορά τόσο στην φανέλα της Ομάδας, όσο και στην Ακαδημίας Νέων, ώστε «να στηριχθεί το παρόν αλλά και να προετοιμαστεί το μέλλον». Οι χορηγοί της φανέλας, με αίσθημα ικανοποίησης και ενθουσιασμού, χαιρετίζουν την πορεία της Ομάδας στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, συγχαίρουν παίκτες και Διοίκηση για τις προσπάθειές τους να στηρίξουν το αγωνιστικό μέρος της ομάδας αλλά και τις υποδομές και παροτρύνουν την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει την Ένωση με ενεργό συμμετοχή στα παιχνίδια της. Παράλληλα, για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, οι χορηγοί της φανέλας εύχονται στην ομάδα κάθε επιτυχία, νίκες αγωνιστικές και ήθους σε παρκέ και κερκίδες, πίστη, ενθουσιασμό και δύναμη σε όλους. Σχολιάζοντας την ανανέωση της συνεργασίας, ο Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas δήλωσε σχετικά:

    -«Τα αποτελέσματα τα φέρνουν οι ομάδες. Μετά από αυτό, τα άριστα αποτελέσματα τα φέρνει ο σχεδιασμός, η καλή προετοιμασία, η συνοχή, η προσήλωση στον στόχο. Τα δομικά αυτά στοιχεία τα έχει η Ομάδα της Καβάλας, την οποία στηρίζουμε με την καρδιά μας γιατί θέλουμε να την δούμε να πηγαίνει μπροστά, πιο ψηλά σε βαθμολογία και διακρίσεις. Οι καιροί είναι αντικειμενικά δύσκολοι για όλους αλλά δεσμευόμαστε να είμαστε πάντα δίπλα στην Ομάδα, δίπλα στην Καβάλα».

    Ο Βαγγέλης Παππάς, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Kavala Oil θεωρώντας ότι η παρουσία της Ομάδας στην Α1 Κατηγορία έχει πλέον εδραιωθεί τόνισε χαρακτηριστικά:

    -«Εμείς που ξέρουμε από αγώνες, θεωρούμε ότι η Ομάδα – που ήδη εκπροσωπεί με αξιώσεις την Πόλη μας – έχει όλα τα προσόντα για μεγαλύτερες κατακτήσεις και διακρίσεις αλλά θεωρώ κομβικό θέμα τη συμμετοχή των φιλάθλων στα παιχνίδια. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους Καβαλιώτες να στηρίξουν την ομάδα και να δημιουργήσουν μια μοναδική μπασκετική ατμόσφαιρα. Στο παιχνίδι, στην έκφραση, στην συμμετοχή θα πάρουν πολύ περισσότερα, ενώ ταυτόχρονα θα γίνουν μέλη της μεγάλης οικογένειας του μπάσκετ».

     

    Η ερχόμενη 3η αγωνιστική

    Έγιναν γνωστοί οι διαιτητές και οι κομισάριοι που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας. Σε τρεις δόσεις θα διεξαχθεί και πάλι το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς πέντε παιχνίδια θα διεξαχθούν το Σάββατο (27/10) κι από ένα την Κυριακή (28/10) και τη Δευτέρα (29/10). Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το ακριβές πρόγραμμα των αναμετρήσεων, καθώς και τους ρέφερι, που έχουν ως εξής:

     

    Σάββατο (27/10)
    Αλεξάνδρειο 17.00 Άρης-Ηλυσιακός: Σώμος, Ταβουλαρέας, Τζαφλέρης (Δροσόπουλος)
    Βενετόκλειο 16.00 Κολοσσός Ρόδου-Πανελευσινιακός: Μάνος, Ανδρικόπουλος, Μαγκλογιάννης (Βιτζηλαίος)
    ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας-Πανιώνιος: Σχινάς, Αφεντουλίδης, Γεωργιάδης (Τσούλης) ΕΤ1
    «Ανδρέας Παπανδρέου» 17.00 Περιστέρι-Απόλλων Πατρών: Αναστόπουλος, Μπήτης, Δεσλής (Παλάτος)
    «Δ. Κραχτίδης» 19.00 ΚΑΟΔ-ΠΑΟΚ: Τανατζής, Ψαριανός, Θεονάς (Μπακάλης)

     

    Κυριακή (28/10)
    ΔΑΚ Γλυφάδας 17.00 Ίκαρος Καλλιθέας-Ολυμπιακός: Σταματόπουλος, Κ. Πουρσανίδης, Αντ. Αναστόπουλος (Ελευθεριάδης) ΕΤ1

     

    Δευτέρα (29/10)
    ΟΑΚΑ 19.00 Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο: Γ. Πουρσανίδης, Παφίλης, Νικολούλης (Σγουρός) ΝΕΤ

    Comments are closed.