Bookmarks

     

    Μετά τον Εθνικό Γαζώρου, ο Α.Ο.Κ. στο δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, «χτύπησε» στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με την Παναχαϊκή και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αναστασόπουλο που αποτέλεσε τη «χρυσή» αλλαγή του Κώστα Βασιλακάκη πήρε ένα σπουδαίο «τρίποντο» σε βάρος της αχαϊκής ομάδας με σκορ (0-1). Ένα «τρίποντο» τεράστιου μεγέθους για την ομάδα του Κώστα Βασιλακάκη η οποία «χτύπησε» στο καταλληλότερο σημείο του αγώνα και κατάφερε, όταν κάποιοι την είχαν «ξεγραμμένη» να πάρει συνολικά έξι βαθμούς στα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε. Τρεις στο παιχνίδι με τον Εθνικό Γαζώρου και άλλους τρεις κόντρα στην Παναχαϊκή.

    Το συγκρότημα του Κώστα Βασιλακάκη έπαιξε έξυπνα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός ότι έπαιζε με έναν παίκτη λιγότερο, από το 65΄ λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας που αντίκρυσε ο Ενσαλίβα, στο υπόλοιπο του αγώνα οι παίκτες της Καβάλας δεν πτοήθηκαν καθόλου. Αντίθετα πείσμωσαν ακόμη περισσότερο, δεν αρκέστηκαν στο βαθμό της ισοπαλίας, βγήκαν μπροστά, κοίταξαν τον αντίπαλο στα μάτια και στο τέλος ο Α.Ο.Κ. πανηγύρισε την κατάκτηση ενός τεράστιου «τρίποντου».

     

    Το φίλμ της αναμέτρησης

    Στο πρώτο 45λεπτο Παναχαϊκή και Καβάλα μοιράστηκαν τις εντυπώσεις και οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου διατηρώντας το μηδέν στις δύο εστίες. Το συγκρότημα του Κώστα Βασιλακάκη πρόσεξε περισσότερο την άμυνά του και έτσι όπως εξελίχθηκε το πρώτο 45λεπτο βασικό μέλημα των «Αργοναυτών» ήταν να μη δεχτούν κάποιο τέρμα. Την ίδια ώρα οι παίκτες της Καβάλας επιδίωξαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα προκειμένου να πετύχουν κάποιο τέρμα, απείλησαν την εστία του Πίτκα σε 2-3 περιπτώσεις αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ ώστε να βάλουν τις βάσεις για τη νίκη.

    Στο 3′ της αναμέτρησης και μετά την έξοχη σέντρα από τον Μπρατσιάνι, ο Χλωρός πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας με κεφαιά αλλά δεν κατάφερε να γίνει κάτοχος της όπως αυτός ήθελε, με αποτέλεσμα η Καβάλα να κάνει αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Πίκτα για πρώτη φορά.

    Στο 18‘ του αγώνα είχαμε την επικίνδυνη σέντρα του Ντίνα στην μεγάλη περιοχη της Καβάλας, όμως “διάβασε” την φάση ο τερματοφύλακας των Αργοναυτών Αποστολίδηςκαι μπλόκαρε την μπάλα. Στο 23΄ ο Σπίνουλας έβγαλε σέντρα από τα δεξιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής της Καβάλας, ο Μαπούκου έπιασε ψαλιδάκι αλλά η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Τριποτσέρη. Στο 37΄ η Καβάλα κέρδισε φάουλ το οποίο ανέλαβε και εκτέλεσε ο Ενσαλίβα από μία απόσταση περίπου 40 μέτρων από τα γκολπόστ της Παναχαϊκής αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πίτκα.  Λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 44΄ η Καβάλα έχασε σημαντική ευκαιρία προκειμένου να ανοίξει το σκορ. Τότε ο Ντο Σάντος έβγαλε σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας των γηπεδούχων, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Μοκάκε ο οποίος δεν κατάφερε να γίνει κάτοχός της, με αποτέλεσμα η ομάδα του Κώστα Βασιλακάκη να αγγίξει την επιτυχία του πρώτου τέρματος.

     

    Η επανάληψη

    Στην επανάληψη οι παίκτες του Κώστα Βασιλακάκη δείχνουν περισσότερο ορεξάτοι, προσπαθούν να ελέγξουν το χώρο της μεσαίας γραμμής και παράλληλα βασική επιδίωξή τους είναι, ελέγχοντας το χώρο του κέντρου και κερδίζοντας τις μονομαχίες να φτάσουν στο γκολ για να πάρουν το πολυπόθητο «τρίποντο». Μάλιστα να τονίσουμε ότι με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι φίλαθλοι της Παναχαϊκής άρχισαν να εκφράζουν τη δυσφορία τους αλλά και τη δυσανασχέτησή τους για το γεγονός ότι η ομάδα τους δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ούτε μία σημαντική ευκαιρία μπροστά στην εστία του γκολκίπερ της Καβάλας Αποστολίδη. Ωστόσο στο 65΄ η Καβάλα έμεινε με 10 παίκτες μιας και ο Ενσαλίβα αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Βασίλη Παναγιωτόπουλου και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Μάλιστα να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής της Καβάλας δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα λιγότερο των τριών λεπτών.

    Στο 70΄ η Καβάλα άγγιξε την επιτυχία ενός γκολ όταν ο Μοκάκε πλασαρίστηκε έξυπνα στο ύψος της μεγάλης περιοχής της Παναχαϊκής, έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το δοκάρι του Πίτκα.

    Στο 75΄ το βολέ που εξαπέλυσε ο Σαλαμαστράκης μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των «Αργοναυτών» Αποστολίδηςο οποίος έδειξε απόλυτη ετοιμότητα.

    Προς το τέλος του αγώνα οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν και στο 80΄ μετά από κομπίνα των παικτών της Παναχαϊκής στο φάουλ που κέρδισε η αχαϊκή ομάδα ο Ντίνας πάσαρε στον Κοιλιάρα το σουτ του οποίου έφυγε άουτ.

    Στο 85΄ ο Μαπούκου από το σημείου του πέναλτι έπιασε χλιαρό σουτ το οποίο αποδείχθηκε εύκολη δουλειά για τους αμυντικούς της Καβάλας οι οποίοι απομάκρυναν τον κίνδυνο χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

    Στο 87΄ και ενώ όλα έδειχναν ότι Παναχαϊκή και Καβάλα θα έπαιρναν από έναν βαθμό ο Αναστασόπουλος είχε διαφορετική άποψη και δε δυσκολεύτηκε, αφού εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Καραμανλή, έγινε κάτοχος της μπάλας και από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πίτκα για να διαμορφώσει το (0-1).

    Με την εκπνοή του αγώνα και ειδικότερα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Καραμανλής βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση στη μεγάλη περιοχή της Καβάλας, έπιασε σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Αποστολίδη για να παραμείνει το (0-1). Μία νίκη η οποία πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ανθρώπους του πάγκου της Καβαλιώτικης ΠΑΕ, τον προπονητή Κώστα Βασιλακάκη και τους συνεργάτες του και τους λιγοστούς Καβαλιώτες φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Παναχαϊκής.

     

    Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο ρέφερι Βασίλης Παναγιωτόπουλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας με βοηθούς του τους Αντώνιο Πιλαρινό και Αθανάσιο Κολοσιώνη από την ίδια Ένωση. Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Χρήστος Κότσαρης της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας ενώ τέταρτος διαιτητής αγώνα ήταν ο Γεώργιος Παπαγεωργίου της Ε.Π.Σ. Άρτας.

    Κίτρινες κάρτες:Βοσκόπουλος, Καραμανλής, Μπρατσιάνι 17′, Ενσαλίβα 63΄ και 65΄ (αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα).

    Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Οι συνθέσεις:

    Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Πίκτας, Σπίνουλας, Κοκκίνης, Σαλαμαντράκης, Βοσκόπουλος, Καραμανλής, Ντίνας, Ντιόγκο, Γκούρτσας (65΄ Κoιλιάρας), Βασιλαντωνόπουλος (46΄ Κωνσταντινίδης), Μαπούκου.

    Καβάλα (Κώστας Βασιλακάκης): Αποστολίδης, Γελαδάρης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Μαραγκός, Μπρατσιάνι (77΄ Μιγιάτοβιτς), Ντιέ (85′ Πλιάγκας), Χλωρός (68΄ Αναστασόπουλος), Μοκάκε, Ενσαλίβα, Ντο Σάντος.

    Τα παραλειπόμενα του αγώνα

    ***Με αρκετές απουσίες παρατάχθηκαν τόσο η Καβάλα όσο και η ομάδα της Παναχαϊκής. Και αυτό γιατί για την Παναχαϊκή δεν υπολογίζονταν οι διεθνείς Ουρτάδο και Βουνκ, οι τραυματίες Γεωργίου και Λίτσης καθώς επίσης και ο τιμωρημένος Ολίσε. Την ίδια ώρα ο Σολάκης αποτελεί ως γνωστών παρελθόν από την ομάδα της Αχαΐας ενώ την πόρτα της εξόδου αναμένεται να περάσουν τόσο ο γκολκίπερ Βρονταράς όσο και ο Μπρέσκα. Σε ότι έχει να κάνει με τις απουσίες της Καβάλας ο Κώστας Βασιλακάκης δεν υπολόγιζε των υπηρεσιών του τραυματία Εντιαγέ αλλά και του αμυντικού-στόπερ Θόδωρου Πακάλτση ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα με το γόνατό του.

    ***Περίπου 1300 φίλαθλοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, φίλοι της Παναχαϊκής παρακολούθησαν την αναμέτρηση στο Δημοτικό Γήπεδο της Αχαΐας μεταξύ της Παναχαϊκής και της Καβάλας. Μεταξύ αυτών βρέθηκαν περίπου 20 Καβαλιώτες φίλαθλοι οι οποίοι κατοικούν κυρίως στην Αθήνα και παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Παρών στο γήπεδο ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα Χαράλαμπος Κουφατζής, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Καβαλιώτικης ΠΑΕ Σταύρος Μπακιρτζής καθώς επίσης και ο πρώην γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος του Α.Ο.Κ. όταν αγωνίζονταν στη Δ΄ Εθνική κατηγορία Αστέριος Ζήκος.

    ***Ο επιθετικός της Καβάλας Χλωρός να τονιστεί ότι πέρσι ξεκίνησε τη σεζόν στην Παναχαϊκή, τον Γενάρη όμως αποχώρησε. Την ίδια ώρα ο Μαραγκός έφτασε μία ανάσα από το να φορέσει τα «κοκκινόμαυρα» και μάλιστα δύο φορές αλλά ωστόσο να σημειωθεί ότι πέρσι οι ιθύνοντες της Παναχαϊκής δεν πρόλαβαν να καταθέσουν το δελτίο του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη μεταγραφή να μην ισχύσει ποτέ.

     

    Γιώργος Τσοκτουρίδης: «Συγχαρητήρια σε όλους»

    Λίγο μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της Παναχαϊκής με τον Α.Ο.Κ. και τη σπουδαία νίκη των «Αργοναυτών» με σκορ (0-1) ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης ιδιαίτερα πανευτυχής έκανε δηλώσεις στο www.kavalagoal.gr και δήλωσε τα εξής:

    -«Ειλικρινά θα ήθελα να σας δηλώσω ότι είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για την πολύ μεγάλη νίκη της ομάδας μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στον προπονητή Κώστα Βασιλακάκη, στους συνεργάτες του και βέβαια σε όλα τα παιδιά τα οποία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, πήραν μία τεράστια νίκη και μας έκαναν υπερήφανους. Εμείς από πλευράς της Διοίκησης θα είμαστε διαρκώς δίπλα τους. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους».

     

    Ο Κώστας Βασιλακάκης στο www.kavalagoal.gr

    Απόλυτα ικανοποιημένος παρουσιάστηκε στις δηλώσεις τις οποίες έκανε στο www.kavalagoal.gr και ο Θρακιώτης τεχνικός της Καβάλας Κώστας Βασιλακάκης ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα μας δήλωσε χαρακτηριστικά:

    -«Δείξαμε ότι θέλαμε το παιχνίδι περισσότερο από τον αντίπαλό μας. Κοιτάξαμε περισσότερο να διαφυλάξουμε τα νώτα μας και καταφέραμε παίζοντας ποδόσφαιρο αξιώσεων να μπλοκάρουμε τα ατού των γηπεδούχων και να περιορίσουμε τους διαδρόμους προς την εστία μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρώ ότι τα πήγαμε πολύ καλά και από κει και πέρα κηνυγήσαμε το γκολ για να πάρουμε το «τρίποντο». Μάλιστα παρά το γεγονός ότι παίζαμε για μισή ώρα με παίκτη λιγότερο οι παίκτες μου έδειξαν παλικαριά, σοβαρότητα, πειθαρχία σε ολόκληρο το παιχνίδι και προς το τέλος του αγώνα πετύχαμε το γκολ, πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης στο δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς και σίγουρα έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για μία καλύτερη συνέχεια».

     

    Hλίας Φυντάνης: Άδικο το αποτέλεσμα!
    O Ηλίας Φυντάνης σίγουρα θα ήθελε το ντεμπούτο του στην Παναχαϊκή να συνοδευτεί με νίκη, ωστόσο αυτό δεν έγινε, κάτι που αναμένει ο έμπειρος κόουτς με την επιστροφή, όπως τόνισε, των πρωτοκλασάτων παικτών. Ο “κοκκινόμαυρος” τεχνικός μετά την ήττα (0-1) από την Καβάλα δήλωσε: Το αποτέλεσμα είναι άδικο. Στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την αποβολή, πιέσαμε, αλλά ήμασταν φλύαροι επιθετικά. Δεν ήμασταν καλοί στην τελική προσπάθεια, ωστόσο σε ορισμένα σημεία στο παιχνίδι δείξαμε καλά στοιχεία. Με την επιστροφή των πρωτοκλασάτων παικτών μας θα γυρίσουμε γρήγορα και άνετα στις επιτυχίες. Η συμπεριφορά του Μπρέσκα που δεν ήρθε στην προπόνηση είναι αντιεπαγγελματική”.

     

    Λούβαρης: Ξένο σώμα ο Μπρέσκα!

    Ο πρόεδρος της ομάδας Χρήστος Λούβαρης δήλωσε: Ο Μπρέσκα για την Παναχαϊκή είναι ξένο σώμα. Ήταν άτιμο αυτό που έκανε στους συμπαίκτες του. Από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα με την Καβάλα με στεναχωρεί. Σαν διοίκηση ωστόσο έχουμε να πούμε ότι θα φτιάξουμε τέτοια ομάδα που θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε θέσει”.

     

    Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

     

    Τετάρτη 10/10

    Εργοτέλης – Απόλλων Σμύρνης 1-0

    Φωκικός – Παναιτωλικός 0-1

    Καλλιθέα – Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-2

    Παναχαϊκή – Καβάλα 0-1

    Βύζας Μεγάρων – Εθνικός Γαζώρου 0-0

    Νίκη Βόλου – Ηρακλής 0-0

     

    Πέμπτη 11/10

    Πανσερραϊκός – Αναγ. Επανομής (16:00)

    Θρασύβουλος – Καλλονή

    Ηρακλής Ψαχνών – Δόξα Δράμας (16:45)

    Λάρισα – Ολυμπιακός Βόλου (19:00)

    Ρεπό: Πιερικός

     

    Γενική είσοδος 10 ευρώ στο ματς με τον Θρασύβουλο

    H ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ ανακοινώνει οτι στον αγώνα της Δευτέρας 15-10-2012 και ώρα 16:30 εναντίον του Θρασύβουλου θα υπάρχει Γενική είσοδος των 10 ευρώ καθώς και μαθητικό εισιτήριο 5 ευρώ. Επίσης θέλει να ενημερώσει οτι συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας απο τα γραφεία της ΠΑΕ τις ώρες 10:00 με 17:00.

     

     

    Comments are closed.