Bookmarks

     

    Για τις 6 σήμερα Πέμπτη (13/9) το ραντεβού του έμψυχου δυναμικού του Α.Ο.Κ. που ανακοινώθηκε και αποτελείται μέχρι τώρα από 29 ποδοσφαιριστές, με τον προπονητή Κώστα Βασιλακάκη και τους συνεργάτες του στις 6 η ώρα το απόγευμα στα αποδυτήρια της ομάδας, στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» με την προπόνηση να διεξάγεται στο βοηθητικό γήπεδο. Μετά από την απόφαση την οποία έλαβε το απόγευμα της Τετάρτης (12/9) το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League και ενέταξε την ΠΑΕ Καβάλα, την αντίστοιχη του Ολυμπιακού Βόλου και τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης στη δεύτερη τη τάξη επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας άπαντες στο στρατόπεδο της Καβαλιώτικης ΠΑΕ «τρέχουν και δεν προλαβαίνουν» προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες και η ομάδα να είναι πανέτοιμη στις 30 Σεπτεμβρίου με τη σέντρα στο νέο πρωτάθλημα της Football League.

     

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι σήμερα στις 6 το απόγευμα ο νέος προπονητής των «Αργοναυτών» Κώστας Βασιλακάκης, ο βοηθός του Γιώργος Μαραντάς, ο γυμναστής της ομάδας Γιάννης Γκιόκας καθώς επίσης και ο προπονητής τερματοφυλάκων Βαγγέλης Καρασάββας θα έχουν την πρώτη συνάντησή τους με τους 29 ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανακοινώθηκαν και επίσημα ανήκουν στο ρόστερ του Α.Ο.Κ.. Η πρώτη επίσημη συνάντηση της ομάδας αλλά και ο καθιερωμένος αγιασμός εν όψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου και του νέου πρωταθλήματος της Football League ορίστηκε για αύριο Παρασκευή (14/9) στις 6 το απόγευμα στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» εκεί όπου οι Καβαλιώτες φίλαθλοι αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρόν και να δικαιώσουν τις προσπάθειες που κατέβαλλαν σε μέγιστο βαθμό ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης και οι συνεργάτες του στη γενικότερη προσπάθεια η οποία καταβλήθηκε και το ευχάριστο είναι ότι υπήρξε δικαίωση, έστω και με τη συμμετοχή του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα της Football League.

     

    Ενθουσιασμός στον κόσμο

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι η ένταξη του Α.Ο.Κ. μετά την απόφαση της Football League στο δεύτερο τη τάξη επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας μας, σκόρπισε τον ενθουσιασμό στις τάξεις της φίλαθλης κοινής γνώμης τόσο εντός συνόρων Νομού Καβάλας όσο και εκτός. Να σημειωθεί ότι αύριο Παρασκευή (14/9) στις 6 το απόγευμα που έχει προγραμματιστεί η πρώτη επίσημη της ομάδας με τον καθιερωμένο αγιασμό αναμένεται να δώσουν το παρόν τους εκατοντάδες Καβαλιώτες φίλαθλοι προκειμένου με το αυθόρμητο χειροκρότημά τους να δικαιώσουν τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Τσοκτουρίδη και τους συνεργάτες του για το τεράστιο επίτευγμα που κατόρθωσαν.

     

    Η ανακοίνωση του Σ.Φ.Α.Ο.Κ.

    Ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κεντρικού Συνδέσμου Φιλάθλων του Α.Ο.Κ. «Γαλάζιοι Αργοναύτες» ο οποίος καλωσορίζει τη μερική αποκατάσταση της αδικίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σ.Φ.Α.Ο.Κ. είναι η εξής:

    -«Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Α.Ο. Καβάλα «Γαλάζιοι Αργοναύτες» καλωσορίζει την μερική αποκατάσταση της αδικίας των πολιτικών ενάντια στην ομάδα μας και κατ’ επέκταση στην πόλη μας. Μετά από ένα χρόνο περιπλάνησης σε πρωτόγνωρα για την ομάδα και την ιστορία της λημέρια, καλούμαστε όλοι να δώσουμε το δυναμικό παρόν και να οδηγήσουμε την ΑΡΓΩ στην κατηγορία και στην θέση που της αρμόζει. Στην προσπάθεια αυτή δεν χωράνε αντιπαραθέσεις και προσωπικές φιλοδοξίες αλλά ομαδικός και οπαδικός αγώνας. Η δικαίωση θα επανέλθει όταν γίνει πράξη το σύνθημα «ΑΟΚ ΖΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ»».

     

     

    Τα μανίκια για τη δουλειά

    Τα… μανίκια για τη δουλειά και τον μεταγραφικό σχεδιασμό έχουν σηκώσει πλέον στην ΠΑΕ Καβάλα, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος που παρατηρήθηκε μέχρι την έκδοση της απόφασης έτσι ώστε ο Α.Ο.Κ. να είναι πανέτοιμος για να πρωταγωνιστήσει με τη σέντρα στο νέο πρωτάθλημα της Football League, παρά τον τεράστιο ανταγωνισμό. Ήδη ο μεγαλομέτοχος, Γιώργος Τσοκτουρίδης έκανε τις προηγούμενες μέρες το πρώτο βήμα, δίνοντας το χρίσμα της τεχνικής ηγεσίας στον έμπειρο, Κώστα Βασιλακάκη, που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες, τόσο της Δόξας Δράμας, όσο και του Πανθρακικού. Βοηθός του θα είναι ο παλιός γνώριμος, Γιώργος Μαραντάς και γυμναστής ένας άλλος παλιός γνώριμος, ο Γιάννης Γκιόκας (συνεργάτης κάποτε στους «γαλάζιους» με τον Γιάννη Παπακώστα). Προπονητής τερματοφυλάκων θα είναι ο Βαγγέλης Καρασάββας.

     

    Το ρόστερ της ΠΑΕ Καβάλα

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ΠΑΕ Καβάλα το ρόστερ των «Αργοναυτών» εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Football League συνολικά αποτελείται από 29 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 10 είναι νεαροί. Μάλιστα ο αριθμός των ποδοσφαιριστών αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μας, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης προσανατολίζεται στο να κάνει τρεις ακόμα τουλάχιστον μεταγραφές οι οποίες θα προκαλέσουν αίσθηση.

     

    Αναλυτικά οι 29 ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποτελούν το ρόστερ της ΠΑΕ Καβάλα είναι οι εξής:

     

    1.Σουλογάνης Γιώργος (έμπειρος τερματοφύλακας από Καλλονή)
    2. Τιγγερίδης Γιάννης (νεαρός τερματοφύλακας)
    3. Αποστολίδης Μανόλης (τερματοφύλακας που
    συνεχίζει από περσινό ρόστερ στη Δ΄)
    4. Δελημπάσης Νίκος (νεαρός Καβαλιώτης δεξιός
    μπακ, ξεχώρισε πέρυσι με τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας
    5. Παγώνης Τάσος (27χρονος δεξιός μπακ από
    Επανομή, παλιά σε Βέροια-Πανσερραϊκό)
    6. Καλαγκάνης Πιερ (αριστερό μπακ με θητεία σε Καλαμάτα, Εθνικό, Αιγάλεω και πέρυσι Πιερικό)
    7. Πακάλτσης Θόδωρος (έμπειρος στόπερ από
    Παναχαϊκή, συνεργάστηκε στη Δόξα με Βασιλακάκη, και παλιά στον ΑΟΚ)
    8. Παπαγερίδης Φίλιππος (28χρονος στόπερ, ελεύθερος από Οδυσσέα Κορδελιού, παλιά σε Καστοριά, Γιαννιτσά, Πολύκαστρο)
    9. Γαβριηλιδης Βασίλης (νεαρός διεθνής χαφ, παρών
    και στο περσινό ρόστερ)
    10. Μαραγκός Στελιος (23χρονος αμυντικός χαφ από Πλατανιά Χανίων, παλιά στη Δόξα Δράμας και τους «Αργοναύτες»)
    11. Καπνόπουλος Νικόλαος (νεαρός μέσος από Παναιτωλικό, γυρνά στην Καβάλα)
    12. Ενσαλίβα Ταμαντανί (έμπειρος Καναδός αμυντικός
    χαφ, με θητεία σε ΑΕΚ και Πανιώνιο)
    13. Πουρσανίδης Νίκος (νεαρός μεσοαμυντικός,
    πέρυσι στον Πιερικό)
    14. Πλιάγκας Δημήτρης (27χρονος μεσοεπιθετικός από
    Λάρισα)
    15. Χλωρός Γιάννης (34χρονος επιθετικός από
    Πανθρακικό, συνεργάστηκε στη Δόξα με Βασιλακάκη)
    16. Μοκάκε Μάρκους (Καμερουνέζος μεσοεπιθετικός,
    που πέρυσι ξεχώρισε στην κατηγορία με τον Πιερικό)
    17. Οξύζογλου Χρήστος (27χρονος μέσος, πέρυσι στον Εθνικό Γαζώρου, παλιά και πάλι στους «γαλάζιους»)
    18. Κουμπρόγλου Αλέξης (ταλαντούχος αριστερός χαφ
    από Δόξα Δράμας, παλιά στον Φωκικό)
    19. Μπουμάλ Όλιβερ (23χρονος Καμερουνέζος
    μεσοεπιθετικός από Παναιτωλικό)
    20. Ντιε Σερζ (35χρονος Ιβοριανός μέσος, με θητεία σε Ηρακλή, Καβάλα και Βέροια)
    21. Ντος Σάντος Μάρκος (Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, που ξεχώρισε πέρυσι στην κατηγορία με την Καλλονή Λέσβου)
    22. Μπρατσιάνη Αλέξανδρος
    23. Αναστασόπουλος Δημήτριος
    24. Κάργας Γιάννης
    25. Παπαδόπουλος Γρηγόρης
    26. Κάπατζης Δημήτρης
    27. Κυγάης Άγγελος
    28. Ντομί Μάριος

    29. Μαυροβασίλης Γιάννης

     

    Οι νεαροί ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό του Α.Ο.Κ. και προέρχονται από το Νομό Καβάλας θα αξιολογηθούν από τον Κώστα Βασιλακάκη και τους συνεργάτες του.

     

    Γιώργος Τσοκτουρίδης: «Υπερήφανη η πόλη»
    Στο μεταξύ με δηλώσεις τις οποίες έκανε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης μετά τη δικαίωση της ομάδας και τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα της Football League τόνισε τα εξής:

    -«Δώσαμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα τους τελευταίους πέντε μήνες, χρειάστηκε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια και καταφέραμε το θετικό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιο που τήρησε το λόγο του, διότι χωρίς την ουσιαστική του βοήθεια δε θα μπορούσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Μετά τον Ιούνιο έβαλε ως σκοπό να μας βοηθήσει ο κ. Ιωαννίδης και χωρίς αυτόν δε θα είχαμε κανένα αποτέλεσμα. Ευχαριστώ επίσης τον Υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο καθώς επίσης και τον Βουλευτή Καβάλας Γιώργο Καλαντζή για την ουσιαστική συμπαράστασή τους προς την ομάδα. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα είμαστε ικανοποιημένοι. Όσο για τις αντιδράσεις άλλων ομάδων της κατηγορίας, πρέπει να αλλάζουμε σελίδα, θα είμαστε αντίπαλο μόνο στο χορτάρι. Δεν έχω καμία διαφορά με τις ομάδες, ο καθένας υπερασπίζεται τα δικά του συμφέροντα, άσχετα αν αυτό ήταν αντίθετο με το δίκαιο. Για το καλό του αθλητισμού πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα και να δούμε το καλό του πρωταθλήματος. Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Προέδρους τόσο του Ολυμπιακού Βόλου όσο και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης για τη γενικότερη από κοινού συνάντηση που είχαμε και για το γεγονός ότι δικαιωθήκαμε μαζί».

     

    -Σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμη η Καβάλα να παίξει στο πρωτάθλημα της Football League, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης μεταξύ των άλλων υπογράμμισε και τα εξής:

    -«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται για να έχουμε την πιο δυνατή παρουσία. Θέλαμε να σεβαστούμε τα όργανα πρώτα και με τη βοήθεια των πολιτών της Καβάλας να κάνουμε κάτι για το οποίο η πόλη θα είναι υπερήφανη».

     

     

    Comments are closed.