Bookmarks

     

    Μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης πραγματοποιήθηκε με τους φίλους και τα μέλη της Λέσχης Φίλων Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, την προηγούμενη Δευτέρα το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας (17/9) στο ξενοδοχείο «Lucy», παρουσία του «ισχυρού» άνδρα της Καβαλιώτικης ΚΑΕ Κώστα Παπακωνσταντίνου, εν όψει των υποχρεώσεων της ομάδας για το νέο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας. Από την πλευρά του να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Κώστας Παπακωνσταντίνου, μίλησε για το νέο ξεκίνημα της ομάδας, τη νέα ομάδα που δημιουργήθηκε και τους στόχους που έχει θέσει, καθώς φυσικά και την προοπτική που ανοίγει για την Ομάδα και την πόλη, με τη συμμετοχή της στη Βαλκανική Λίγκα.

     

    Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Προέδρου της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Κώστα Παπακωνσταντίνου ήταν τα εξής:

    -Για τη στήριξη και τη συμμετοχή της πόλης και του κόσμου:

    -«Πολλές φορές έχουμε δηλώσει ότι η Ομάδα για να πάει μπροστά πρέπει να στηριχθεί πρώτα απ’ όλα σε όλη τη πόλη, σε όλο το Νομό. Και από ‘κεί και πέρα βεβαίως χρειάζεται να κερδίσει φίλους παντού, στη «γειτονιά» μας και ευρύτερα. Θεωρούμε λοιπόν ότι έχουμε ανάγκη και υποχρέωση για μια «πρόσωπο με πρόσωπο» επικοινωνία με τον κόσμο της Ομάδας να τον ενημερώσουμε για το τι σκεφτόμαστε, τι σχεδιάζουμε, να ακούσουμε την δική του γνώμη και να ζητήσουμε τη συμμετοχή του σε μια συλλογική προσπάθεια. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος της σημερινής σύσκεψης».

    -Για τον κύκλο που έκλεισε και το βραβείο ήθους:
    -«Φέτος ένας «κύκλος» της πορείας της Ομάδας ολοκληρώνεται και ανοίγει ένας νέος, που προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι ακόμη καλύτερος. Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να χαράξουμε την πορεία μας και να βάλουμε στόχους στηριγμένοι στην εμπειρία που έχουμε αποκομίσει από αυτά τα χρόνια».

    -Κάνοντας έναν σύντομο «απολογισμό»:

    -«Η «θέση» της Ομάδας σήμερα, τα θετικά στοιχεία, οι δυσκολίες και τα προβλήματα: Για 5η συνεχόμενη χρονιά θα ήμαστε στην Α1, που από μόνο του ως γεγονός αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τερματίσαμε στην 6η θέση, μάλιστα με ρεκόρ νικών 13-11 και τη νίκη «ορόσημο», επί του πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκού. Παράλληλα, κάθε χρόνο έχουμε επιτυχίες από όλα τα τμήματα υποδομών. Για δεύτερη φορά στην κλήρωση του πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ, θα πάρουμε το βραβείο ήθους, κάτι που θέλουμε πολύ και δείχνει πως η Ομάδα έχει «άριστους» φιλάθλους και δυνατή έδρα, ενώ κάθε αγώνας προσφέρει πρώτης γραμμής αθλητικό θέαμα, ψυχαγωγία και συγκινήσεις. Πλέον η Ομάδα έχει κύρος παντού και δική της «ανεξάρτητη» θέση και άποψη, αποτελεί άξιο εκπρόσωπο της πόλης και προβάλλει θετικά την Καβάλα παντού. Δυστυχώς υπάρχουν και προβλήματα, μιας και η Ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει την οικονομική της βιωσιμότητα. Δυστυχώς πολλοί Καβαλιώτες ακόμη δεν είναι δίπλα μας. Επίσης, τα εισιτήρια διαρκείας θα μπορούσαν να είναι περισσότερα, όπως και οι τοπικές χορηγίες. Ενώ οι αθλητικές επιτυχίες της επαγγελματικής Ομάδας δε συνοδεύτηκαν από ανάδειξη νέων παικτών που θα έφεραν και τα ανάλογα έσοδα. Το γηπεδικό πρόβλημα παραμένει και είναι ντροπή να διοργανώνουμε ένα διεθνές τουρνουά και να προσευχόμαστε να μη βρέξει και πλημμυρίσει ο αγωνιστικός χώρος! Ακόμη, ξέρουμε πως οργανωτικά και επικοινωνιακά πρέπει να βελτιωθούμε πολύ. Τέλος, σε όλη αυτή την πορεία είχαμε πάντα συμπαράσταση από το Δήμο, την Αντιπεριφέρεια, το Επιμελητήριο, τους Βουλευτές και άλλους τοπικούς φορείς και παράγοντες».

    -Για τη νέα πραγματικότητα και την προοπτική:
    -«Σχεδιάζουμε τη νέα πορεία της Ομάδας μέσα σε εποχή οικονομικής κρίσης ανάγκης για συνολική «επανεκκίνηση» του μπάσκετ και όλου του αθλητικού χώρου.
    Κεντρικός στόχος η εξασφάλιση της βιωσιμότητας με ισοσκελισμένα έσοδα – έξοδα. Δηλαδή, μία νέα Ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, αθλητικά και μπασκετικά προσόντα, ενθουσιασμό, ανταγωνιστικού επιπέδου για την Α1. Παραγωγή αθλητών που θα αποφέρουν έσοδα. Προπονητικό team σε συμφωνία με τη στρατηγική της Ομάδας με φιλοδοξία να εξελιχθεί μαζί με την ομάδα. Ολοκληρωμένο, ενιαίο αναπτυξιακό πρόγραμμα από τις ακαδημίες μέχρι την επαγγελματική Ομάδα και συνεργασία με «Μαντουλίδη», με στόχο να μη χάνεται κανένα ταλέντο! Συνεργασία με όλες τις ερασιτεχνικές ομάδες και τους ανθρώπους του μπάσκετ του νομού μας. Θέλουμε ισχυρό brandname, νέο όνομα, «διακριτό», «μοναδικό», «δεμένο» με την πόλη και την Ομάδα. Αναβάθμιση της επικοινωνίας, ιστοσελίδα, facebook, μέσα ενημέρωσης κ.λπ. Στα διαρκείας ήμαστε μόλις στα 250 και με αποτελεσματικό χορηγικό πρόγραμμα ευελπιστούμε να πιάσουμε τα 1000 διαρκείας».

    -Για τη συμμετοχή στη Βαλκανική Λίγκα:
    -«Ο στόχος μας και η σκέψη μας, που μας οδήγησαν στην απόφαση για τη συμμετοχή μας φέτος στη Βαλκανική Λίγκα, είναι οι νέες αγωνιστικές εμπειρίες και η εξέλιξη των νέων παικτών, καθώς και η προβολή της Ομάδας και της πόλης. Μαζί με τις ομάδες από τη Βουλγαρία, τα Σκόπια και τη Βοσνία, θα έρχονται και φίλαθλοι, δημιουργούνται προοπτικές, άλλωστε η Καβάλα ήδη έχει γίνει τουριστικός προορισμός Βαλκάνιων. Ζητούμε να έρθουν κοντά στην Ομάδα και να βοηθήσουν οι φίλοι της Ένωσης, να υπάρχει συμμετοχή εθελοντών και οργάνωση τους».

     

    Στο τουρνουά του Yambol η Ένωση

    Την Πέμπτη (20/9) αναχωρεί για το Yambol της Βουλγαρίας, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, όπου το τριήμερο 21-23 Σεπτεμβρίου θα πάρει μέρος στο διεθνές τουρνουά που διοργανώνει η τοπική ομάδα, με τη συμμετοχή ακόμη της τουρκικής, Olin Edirne και Feni Industri από τα Σκόπια. Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας την Παρασκευή θα αγωνιστεί στις 7μ.μ. με τη διοργανώτρια Yambol, το Σάββατο στις 5μ.μ. με την Olin Edirne και την Κυριακή στις 5μ.μ. με την Feni Industri. Αναλυτικά το πρόγραμμα του τουρνουά, έχει ως εξής:

     

    21.09.2012
    5.00μ.μ.: Olin Edirne-  Feni Industri
    7.00μ.μ.: Yambol- E.Κ.Καβάλας

     

    22.09.2012
    5.00μ.μ:. Ε.Κ. Καβάλας- Olin Edirne
    7.00μ.μ.: Feni Industri – Yambol

     

    23.09.2012
    5.00μ.μ.: Ε.Κ.Καβάλας – Feni Industri
    7.00μ.μ.: Olin– Yambol.

     

    Comments are closed.