Bookmarks

     

    Με εισήγηση του στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο και μετά το σχετικό αίτημα αποφυλάκισης που κατατέθηκε, ο εισαγγελέας αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, υποστηρίζει ότι ο Σταύρος Ψωμιάδης, πρέπει να παραμείνει στη φυλακή προκειμένου να εξασφαλιστεί η δυνατότητα στις αρχές να συγκεντρώσουν χωρίς προσκόμματα τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία, που αναμένεται να αποτυπώσουν επακριβώς την έκταση και τη βαρύτητα της εγκληματικής του δραστηριότητας. Έτσι η όλη υπόθεση, γύρω από το θέμα της αποφυλάκισης του Σταύρου Ψωμιάδη θα οδηγηθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφανθεί εάν τελικά ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα θα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους ή όχι.

     

    Επιπλέον, ο κατηγορούμενος από τη φυλακή δεν θα έχει τη δυνατότητα τέλεσης νέων εγκλημάτων ούτε να παρέμβει ή να αλλοιώσει τα στοιχεία των ερευνών, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Στην πολυσέλιδη πρόταση του, ο κ. Ζημιανίτης αναφέρει ότι:

    -«Ο τακτικός έλεγχος φορολογίας εισοδήματος του Σταύρου Ψωμιάδη – αν και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί – ανέδειξε μεγάλη αταξία στην τήρηση των φορολογικών του υποχρεώσεων και καταγράφεται εκ μέρους του απόκρυψη καθαρών εισοδημάτων συνολικού ύψους 5.121.764,02 ευρώ».

     

    Στη συνέχεια αναφέρει ότι:

    -«Οι ερευνώμενες ενέργειες του Σταύρου Ψωμιάδη συναρτώνται άμεσα με την πρακτική του πατέρα του , να παραμένει εκείνος στο προσκήνιο των διαφόρων δραστηριοτήτων του χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο συγγενικών και οικείων του προσώπων ,ώστε να ελέγχει πλήρως τις εταιρείες συμφερόντων του».

    Επικαλείται μάλιστα ως παράδειγμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΕΚ και προσθέτει ότι:

    -«Ο Σταύρος Ψωμιάδης μετά την ενηλικίωσή του ανέπτυξε προσωπική επιχειρηματική δραστηριότητα , εκμεταλλευόμενος προς ίδιον όφελος το επιχειρηματικό δίκτυο που είχε διαμορφώσει ο πατέρας του , αναλαμβάνοντας ενεργά τον ρόλο προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου σε σειρά ανωνύμων εταιρειών , ουσιαστικών συμφερόντων του Μάκη Ψωμιάδη».

     

    Τέλος, συμπληρώνει ότι:

    -«Μέσω του πολύπλοκου δικτύου εταιρειών , παρένθετων προσώπων , τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματικών επαφών και μεθοδολογίας, που με επιτηδειότητα διήλθαν ο Στ. Ψωμιάδης και οι συγκατηγορούμένοι του, απεκρύβησαν και τοποθετήθηκαν ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά , η κατάληξη του συνόλου των οποίων δεν κατέστη δυνατόν να ανιχνευθεί και τα οποία προφανώς έχουν στη διάθεσή τους τα παραπάνω πρόσωπα σε τόπο και μορφή που δεν είναι ακόμη γνωστά».

    Comments are closed.