Bookmarks

     

    Την πόρτα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού θα διαβούν για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Καβάλα και της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουνίου, προκειμένου τα μέλη της Ε.Ε.Α. να προχωρήσουν στην έγκριση της μετοχικής σύνθεσης των δύο εταιριών. Μάλιστα να σημειωθεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη και αν τελικά, όπως διαφαίνεται η Ε.Ε.Α. εγκρίνει τα μετοχολόγια των δύο Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών τότε το γεγονός αυτό θα αποτελέσει το πρώτο και σίγουρα το πλέον σημαντικό βήμα για τη δικαίωση τόσο της ΠΑΕ Καβάλα όσο και της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Βέβαια να σημειωθεί ότι στα δύο «στρατόπεδα» και παρά τις δεσμεύσεις που υπάρχουν, «κρατάνε μικρό καλάθι» αλλά το σίγουρο είναι πως η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελμαικού Αθλητισμού, αποτελεί από μόνη της, μια θετική εξέλιξη σε ότι έχει να κάνει με τις προσπάθειες που καταβάλλουν εδώ και πολλούς μήνες οι δύο ΠΑΕ.

     

    Την ημερομηνία της συνεδρίασης εκτάκτως, των μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Σοφοκλής Πιλάβιος μετά την επικοινωνία την οποία είχε με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά. Εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι εφόσον εγκριθεί το μετοχολόγιο της ΠΑΕ Καβάλα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ακολούθως η Ε.Π.Ο. θα προχωρήσει στη λήψη απόφασης για να κατατάξει τις ΠΑΕ Καβάλα και Ολυμπιακού Βόλου σε επαγγελματική κατηγορία. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι στον προέλεγχο στον οποίο προχώρησε η Ε.Ε.Α. οι φάκελοι των δύο ΠΑΕ είναι άρτιοι. Βέβαια είναι γνωστό πως δεν υπάρχουν ούτε εγγυητικές επιστολές ούτε βέβαια συμβόλαια επαγγελματικών ποδοσφαιριστών. Κάτι το οποίο θεωρείται πέρα για πέρα φυσιολογικό μιας και στη χρονική περίοδο στην οποία βρισκόμαστε δεν είναι γνωστή ούτε η επαγγελματική κατηγορία στην οποία θα αγωνίζονται οι δύο ΠΑΕ ενώ οι ποδοσφαιριστές της ως γνωστών είχαν μείνει ελεύθεροι μετά την απόφαση την οποία είχε λάβει η ίδια η Ε.Π.Ο. το φθινόπωρο του 2011.

     

    Υποσχέθηκε να δοθεί λύση

    Λύση στο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν η ΠΑΕ Καβάλα και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, υποσχέθηκε ως γνωστών κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο., ο Πρόεδρος της Ελληνικός Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος, χωρίς ωστόσο ο ίδιος, να αναφερθεί, σε ποια επαγγελματική κατηγορία θα παίξουν οι παραπάνω δύο ΠΑΕ, στην ποδοσφαιρική σεζόν 2012-2013.

    Ο Σοφοκλής Πιλάβιος στη «Δίκη» του «ΣΚΑΪ»

    Εξάλλου ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος φιλοξενήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα (4/6) σε τηλεοπτική εκπομπή «Η Δίκη» στον «ΣΚΑΪ» και μίλησε εφ’ όλης της ύλης. Ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στην τελευταία γενική συνέλευση της Ε.Π.Ο. και την καταψήφιση από αρκετά μέλη του διοικητικού απολογισμού και την αντιπολίτευση που του γίνεται. Παράλληλα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη αναφέρθηκε τόσο για το θέμα της ΠΑΕ Καβάλα όσο και για το αντίστοιχο του Ολυμπιακού Βόλου.

    Αναλυτικά ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Σοφοκλής Πιλάβιος για το θέμα αυτό είπε τα εξής:

    -«Δίκιο είχαν ηθικό κι όχι νομικό. Καλώς ή κακώς. Δυο ομάδες υπέστησαν αυτό το περσινό καλοκαίρι. Έπαθαν πάρα πολύ μεγάλη ζημιά. Εγώ προβάλω το ηθικό σ’ αυτή την ιστορία, αλλά πρέπει να δούμε πως θα γίνει. Δεν ξέρω που θα παίξουν. Όλα όμως θα γίνουν βάσει νόμου. Αν πάρουν άδεια η ομοσπονδία θα το μελετήσει και μαζί με τα συμβούλια των λιγκών».

    Comments are closed.