Bookmarks

     

    Όπως κάθε χρόνο τις ημέρες του Αγίου Πνεύματος, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βόλου διοργανώνει το Ράλι Σποράδων με αφετηρία και τερματισμό το νησί της Σκοπέλου. Ο αγώνας αυτός εδώ και 23 χρόνια συγκεντρώνει όλο το ιστιοπλοϊκό ενδιαφέρον από τα καλύτερα πληρώματα όλης της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Έτσι και φέτος, παρ’ όλη την άσχημη οικονομική περίοδο, 40 σκάφη και πάνω από 300 ιστιοπλόοι μαζεύτηκαν από τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Χαλκίδα, τις Ράχες Ευβοϊκού, τη Χίο, τον Άγιο Κωνσταντίνο, τη Λήμνο αλλά και την Καβάλα.

     

    Την προηγούμενη Παρασκευή (1/6) δόθηκαν οι οδηγίες πλου και το Σάββατο το πρωί δόθηκε η εκκίνηση για τον πρώτο αγώνα μέχρι τη Στενή Βάλα Αλοννήσου, ενώ από εκεί ο αγώνας συνεχιζόταν με παλινδρομική διαδρομή μέχρι το Βόρειο νησί της Κυρα-Παναγιάς.
    Ο αέρας λιγοστός με μεγάλες περιόδους άπνοιας ταλαιπώρησε τα πληρώματα σε σημείο που τα περισσότερα  σκάφη δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη δεύτερη ιστιοδρομία λόγω παρέλευσης του χρονικού ορίου τερματισμού. Την άλλη μέρα εκκίνηση για Σκόπελο παρακάμπτοντας τα νησάκια Αδέλφια. Ο λιγοστός και πάλι αέρας δεν κράτησε και έτσι κανένα σκάφος δεν άκουσε την κόρνα τερματισμού. Έτσι η βαθμολογία της πρώτης ημέρας δεν άλλαξε με κάποια γρήγορα σκάφη να έχουν ολοκληρώσει 2 από τις 3 ιστιοδρομίες και τα υπόλοιπα με μόλις μία.

    Το «Υψιπύλη aegeas yachting» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καβάλας Δήμου Παγγαίου με 2 καταπληκτικές κούρσες πλασαρίστηκε στα γρηγορότερα σκάφη του στόλου των 40 σκαφών.  Κατετάγη τελικά τρίτο στην κλάση 1 ανάμεσα σε 13 σκάφη, σηκώνοντας το κύπελλο το βράδυ της Κυριακής στην όμορφη τελετή απονομής στο λιμάνι της Σκοπέλου και τέταρτο στη γενική κατάταξη μεταξύ των 40 σκαφών. Επίσης η φετινή ιδιαιτερότητα της πολύ καλής διοργάνωσης ήταν το κύπελλο εκπαιδευτών μια και υπήρχαν 6 σκάφη με εκπαιδευτές σχολών ιστιοπλοΐας. Το «Υψιπύλη» κατετάγη δεύτερο στην κλάση αυτή, ενώ στην πρώτη θέση το σκάφος «Baximus»  με κυβερνήτη τον εκπαιδευτή Θεσσαλονίκης, Θανάση Μπαξεβάνη. Το πλήρωμα του σκάφους αποτελούνταν από 5 Βούλγαρους παλιούς μαθητές του κυβερνήτη Στάθη Σοφίτση και το Δημήτρη Σοφίτση. Από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Καβάλας Δήμου Παγγαίου συμμετείχε και το σκάφος «Πριγκίπισσα της Λήμνου», που πάντα δίνει το παρόν σε μεγάλες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις με πολύ καλές εμφανίσεις.

    Comments are closed.