Bookmarks

     

    Πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαΐου και το δεύτερο διήμερο ταξίδι της σχολής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Δήμου Παγγαίου Καβάλας στην Σαμοθράκη. Το πρώτο είχε πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου με ένα από τα 2 τμήματα βασικής εκπαίδευσης από την Καβάλα. Αυτή τη φορά σειρά είχε το τμήμα Κεραμωτής. Η συνάντηση στην όμορφη Κεραμωτή προγραμματίστηκε στις 9.00 το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου.

     

    Όλα στην ώρα τους και οι 8 μαθητές με πλήθος προμηθειών χάραξαν πορεία με αρκετές εναλλακτικές διαδρομές σε πιθανή περίπτωση αλλαγής πορείας λόγω καιρού ή διάθεσης. Τελικά, πριν περάσει η αποστολή τον 25ο μεσημβρινό (περιοχή Αβδύρων), η απόφαση ελήφθη. Οριστικά πάμε για Σαμοθράκη μια και ο καιρός δεν έδειχνε τίποτα από τα καθημερινά μπουρίνια , που τελευταία μας επισκέπτονται. Ο άνεμος ασθενής και σχεδόν όρτσα, οπότε τα 40 μίλια της διαδρομής έγιναν με τη μηχανή.

    Η άφιξη της ομάδας στην Καμαριώτισσα συνοδεύτηκε από μία ευχάριστη έκπληξη.
    Στο λιμανάκι υπήρχαν άλλα 10 ιστιοπλοικά σκάφη, όλα τουριστικά με ξένη σημαία. Σίγουρα αισιόδοξη εικόνα για τις εποχές και την περιοχή μας. Η σχολή για τις επόμενες 2-3 ώρες έκανε ασκήσεις αγκυροβολίας και δεσίματος, έχοντας τον εκπαιδευτή, Στάθη Σοφίτση, στην αποβάθρα να καμαρώνει τους μαθητές να δένουν μόνοι τους. Η βραδινή βόλτα στην πανέμορφη Χώρα με τα γραφικά στενάκια της για άλλη μια φορά ενθουσίασε την ομάδα. Κρασάκι με καλό φαγητό στο λιμάνι και σχετικά νωρίς για ύπνο μια και η επόμενη ημέρα Κυριακή προβλεπόταν μεγάλη και κουραστική. Κυριακή πρωί μάθημα ηλεκτρονικών  συσκευών πάνω στο σκάφος και αναχώρηση κατά τις 10.00.  Συμπτωματικά και άλλα 5 σκάφη αναχώρησαν με τη σχολή, οπότε υπήρχε και ένας άτυπος αγώνας, παρόλο που έβρεχε δυνατά, μέχρι το Φανάρι, το οποίο αποφάσισε να επισκεφτεί η σχολή. Από εκεί μετά από μικρή στάση η ομάδα κατευθύνθηκε προς την Κεραμωτή, όπου το σούρουπο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι της σχολής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καβάλας Δήμου Παγγαίου. Τα τμήματα των μαθητών που παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό ταξίδι του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Δήμου Παγγαίου Καβάλας ήταν τα εξής:

     

    Τμήμα Καβάλας 1: Ζαφειρία Χαρατζή, Ρούλα Κεκροπούλου, Δημήτρης Μωησίδης, Φανή Ακριτίδου, Μίκα Αδρίμη, Μαρία Στυλιανού.

    Τμήμα Κεραμωτής: Αλέξανδρος Μπουγιουκλού , Ουμούτ Χαφούζ Λατίφ , Παναγιώτης Κηπουρός , Αγγελος Δημητριάδης , Σάκης Μαλαμίδης , Νίκος Μαλαμίδης , Γιακούμπ Αλή Αγά , Ντένης Στουγιαννίδης.

    Comments are closed.