Σε καλό κλίμα και χωρίς αντιπαραθέσεις έγινε το Σάββατο 20 Ιουνίου στο χώρο γραφείων του Ενωσιακού Γηπέδου της Ε.Π.Σ. Καβάλας η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών, στην οποία συνολικά συμμετείχαν 39 σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου.

 

Να τονίσουμε ότι δύο σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣ Καβάλας. Κατ’ αρχήν, επειδή το πρόβλημα με την ανατροπή του προγράμματος στη διάρκεια της χρονιάς λόγω αναβολών αγώνων ήταν μεγάλο για τις ομάδες, αποφασίστηκε ότι αν δε διεξαχθεί μια αναμέτρηση στην Α’ και Β’ κατηγορία το Σάββατο ή την Κυριακή, αυτή θα ορίζεται αυτόματα για την Τετάρτη που ακολουθεί. Σ’ αυτόν τον κανόνα δε θα υπάρχει καμία εξαίρεση εκτός εάν την Τετάρτη έχει οριστεί αγώνας κυπέλλου. Τότε, και μόνο τότε, ο εξ αναβολής αγώνας θα ορίζεται για την μεθεπόμενη Τετάρτη.

Η δεύτερη απόφαση αφορά τις αναβολές αγώνων. Ειδικά την αγωνιστική περίοδο που πέρασε, τα περιστατικά με την αλλαγή του προγράμματος εξαιτίας ασθενειών ποδοσφαιριστών οδηγούσε σε αναβολές. Κανένα τέτοιο αίτημα δε θα γίνεται δεκτό πλέον από τη διοργανώτρια αρχή, ακόμα κι αν ο αριθμός των ασθενών παικτών είναι μεγάλος. Μα σημειωθεί ότι η Ε.Π.Σ.Κ. ζήτησε την άποψη των 14 σωματείων της Α’ κατηγορίας σχετικά με την υποχρεωτική συμμετοχή «μικρών» στις βασικές ενδεκάδες και με οριακή πλειοψηφία (6 υπέρ και 8 κατά) η πρόταση απορρίφθηκε. Οι ομάδες που ήθελαν να ξεκινάνε «μικροί» στις ενδεκάδες ήταν η Ποταμιά, ο Βύρων, η ΑΕΚ Καβάλας, η Ν. Πέραμος, ο Ταξιάρχης και το Βυζάντιο. Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι στις ομάδες της Β’ κατηγορίας, θα ξεκινάει και θα τελειώνει το παιχνίδι υποχρεωτικά ένας «μικρός» παίκτης (γεν. 2008).

 

 

Comments are closed.