Bookmarks

    Archive for 24 September 2023

    Πρεμιέρα είχαμε το Σαββατοκύριακο  (23-24/9) στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καβάλας και στο πολύ μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία που έγινε στο «Βερούλειο» στάδιο μεταξύ του Βύρωνα και  του Ορφέα οι φιλοξενούμενοι πήραν σπουδαίο διπλό με σκορ (1-4).

     

    Στο γήπεδο των Πηγών ο τοπικός Άρης είχε εύκολο απόγευμα αφού νίκησε τον Ατρόμητο Ακροβουνίου με σκορ (7-0) ενώ ο ενισχυμένος Μακεδονικός Αγιάσματος πέρασε πολύ άνετα από τον ΜΑ Ορφανίου με (0-5). Νίκη σημείωσε την 1ης αγωνιστική στην Α’ κατηγορία ο Αετός Οφρυνίου επί της Αναγέννησης Λιμεναρίων με (2-0) ενώ ο Βρασίδας Ν. Περάμου και η ΑΕΚ Καβάλας έμειναν στο (1-1) μετά από ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι. Στο γήπεδο του Ποτού η Δόξα Θεολόγου που έκανε το μπαμ με την απόκτηση του έμπειρου Ντενίζ Μπαϊκαρα υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα και πήρε την πολύτιμη νίκη με (3-1) ενώ ο Θεαγένης Θάσου κόντρα στη Δόξα Αμυγδαλεώνα εντός έδρας έχασε με σκορ (2-5)

    Με τις πολύ σημαντικές αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής δόθηκε συνέχεια στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και μάλιστα με νίκες του Α.Ο.Κ. και του Νέστου (4-2).

     

    Πιο συγκεκριμένα ποδαρικό με πάρτι και μία πολύ άνετη εκτός έδρας νίκη έκανε ο Α.Ο.Κ. στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής αφού στο δημοτικό γήπεδο της Ξάνθης μετά από πολύ καλή εμφάνιση νίκησε τον Άρη Πετεινού με σκορ (0-5). Παρουσία 100 και πλέον καβαλιωτών φιλάθλων η ομάδα του Τιμόθεου Καβακά, κόντρα στον Άρη Πετεινού έκανε επίδειξη δύναμης και κυριάρχησε σε όλα τα μήκη κα πλάτη του αγωνιστικού χώρου

    Ποδαρικό με επίδειξη δύναμης και μία πολύ άνετη νίκη έκανε ο Α.Ο.Κ. στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής αφού μετά από πολύ καλή εμφάνιση νίκησε τον Άρη Πετεινού με σκορ (0-5).

     

    Παρουσία 100 και πλέον καβαλιωτών φιλάθλων η ομάδα του Τιμόθεου Καβακά, κόντρα στον Άρη Πετεινού έκανε επίδειξη δύναμης και κυριάρχησε σε όλα τα μήκη κα πλάτη του αγωνιστικού χώρου. Οι παίκτες της Καβάλας παρουσιάστηκαν πολύ πειθαρχημένοι και με την πολύ διάθεση που τους διέκρινε πολύ άνετα έφτασαν στο νικηφόρο αποτέλεσμα σε ένα 90λεπτο μονόλογος για τους «Αργοναύτες»..

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα Αντώνης Γιαμαλίδης.

     

    Γεννημένος στην Καβάλα στις 14 Σεπτεμβρίου 1935 κατάφερε με την εργατικότητα του να δημιουργήσει το 1974 μια Βιοτεχνία ενδυμάτων – πρότυπο για την εποχή – έναντι του Εργατικού Κέντρου.

    Παράλληλα με την δραστηριότητα του αυτή ασχολήθηκε με την μεγάλη του αγάπη τον Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ.

    Από το 1981 μέχρι το 1989 χρημάτισε Αντιπρόεδρος της ομάδας και ήταν από τους βασικούς χρηματοδότες που αψηφώντας τα χρήματα ήταν από τους ” πυλώνες ” εκείνης της εποχής στις διοικήσεις Μήτρα – Φραγκόπουλου.

    Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο κατάστημα Franco’s στην Καβάλα, πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακή επίδειξη της Αθλητικής Τέχνης της Ξιφασκίας, υπό τη διοργάνωση του Αθλητικού Συλλόγου Ξιφασκίας Καβάλας.

     

    Μικροί και μεγάλοι είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον μαγευτικό κόσμο της Ξιφασκίας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της ξιφασκίας υπό την καθοδήγηση του έμπειρου προπονητή Ξιφασκίας, κ. Παντελή Αφορόζη. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τεχνικές και να εξασκηθούν σε ένα από τα πιο αρχαία και εκφραστικά αθλήματα που υπάρχουν. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους κατοίκους της Καβάλας να παρακολουθήσουν αυτό το συναρπαστικό άθλημα ζωντανά, δημιουργώντας μια νέα σύνδεση με τον αθλητισμό και την παράδοση της Ξιφασκίας. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας  στο τηλέφωνο :2510 838 500