Bookmarks

    Archive for 5 September 2023

    Μερικές μόλις ημέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, αν όλα κυλήσουν ομαλά και σύμφωνα με την προκήρυξη, μια σημαντική διαφοροποίηση που αφορά τον 1ο όμιλο και τις ομάδες του νομού Καβάλας έγινε γνωστή αφού θα διεξαχθεί με συνολικά 17 ομάδες.

     

    Πιο συγκεκριμένα να τονίσουμε ότι ο 1ος  όμιλος της Γ’ Εθνικής στον οποίο θ συμμετέχει ο Νέστος και ο Α.Ο.Κ. θα πραγματοποιηθεί, εν τέλει, και παρά τις αρχικές, αλλά μη επίσημες αποφάσεις, για μετακίνηση του Εορδαϊκού από την Πτολεμαΐδα στον 1ο όμιλο, της ΑΕ Μεσολογγίου στον 2ο και την πραμονή του 3ου ομίλου με 17 ομάδες, φαίνεται πως εν τέλει η ΕΠΟ αποφάσισε να παραμείνει στο αρχικό της πλάνο και να αφήσει ως έχει το κενό της “Βασίλισσας του Βορρά”.

    Ο Κατερινιώτης αριστερός μπακ Ορέστης Μπατσαράς (παίζει και από δεξιά), που είχε έρθει πριν ένα χρόνο από τον Εθνικό Σοχού και ξεχώρισε στην περσινή πορεία με ενεργό ρόλο (ψηφίστηκε MVP από το κοινό μαζί με τον πρώτο σκόρερ, Χρήστο Καρακώστα), αρχικά είχε συμφωνήσει για ανανέωση με τον Α.Ο.Κ. αλλά τελικά αποχώρησε από το ρόστερ του. 

     

    Ένα πολύ σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν ανέδειξε η κλήρωση για την 1η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (4/9) στο Marine All Day Bar στο τελωνείο της Καβάλας.

     

    Δύο από τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, που φέτος θα είναι πιο ανταγωνιστική και αμφίρροπη θα κοντραριστούν στο «Βερούλειο» στάδιο αφού να τονίσουμε ότι ο Βύρωνας θα υποδεχτεί τον Ορφέα Ελευθερούπολης ενώ ο Άρης Πηγών θα παίξει εντός έδρας με τον Ατρόμητο Ακροβουνίου και ο πολύ ενισχυμένος Μακεδονικός Αγιάσματος στην πρεμιέρα θα δοκιμαστεί εκτός έδρας στο Ορφάνι.

    Με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας και κατόπιν συμφωνίας των δύο ομάδων, μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος, ο τελικός του Super Cup “Δημήτρης Ρουμελιώτης” ανάμεσα στον ΟΡΦΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ και το ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ μετατίθεται για την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 στις 17:00. 

     

    Ο τελικός που θα αναδείξει τον υπερπρωταθλητή της ΕΠΣ Καβάλας για αυτήν τη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Κοκκινοχώματος.

    Ο αγώνας ανάμεσα στον Πρωταθλητή και τον Κυπελλούχο της ΕΠΣ Καβάλας, σε περίπτωση που λήξει ισόπαλος στην κανονική του διάρκεια, θα οδηγηθεί κατευθείαν στη διαδικασία των πέναλτι, χωρίς παράταση, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής.