Bookmarks

    Γίνεται το πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του ελληνικού μπασκετικού γίγνεσθαι κατά τη φετινή σεζόν να γίνει ακόμα καλύτερο; Μιλάμε για την Elite League στην οποία θα συμμετέχει και ο ΓΣ Ελευθερούπολης

     

    Σύμφωνα με πληροφορίες η δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία στον χώρο του μπάσκετ είναι έτοιμη να γίνει ακόμα καλύτερη, πιο ποιοτική και εντελώς πιο ανταγωνιστικοί ακολουθώντας μάλιστα τα πρότυπα του ΝΒΑ, αλλά και της EuroLeague, αρχής γενομένης από την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

    Για την ακρίβεια να τονίσουμε ότι, η πρώτη μεγάλη αλλαγή δεν είναι άλλη από την υιοθέτηση ενός συστήματος Play In, όπου δηλαδή οι ομάδες από την 7η μέχρι και την 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής διάρκειας θα παίξουν μεταξύ τους ανά ζευγάρια (7-8, 9-10 -> ηττημένος 7-8 vs νικητής 9-10) όπως ακριβώς στο ΝΒΑ πριν την έναρξη των Playoffs -με τις δύο νικήτριες ομάδες να έχουν την ευκαιρία φυσικά να δώσουν το “παρών” στην postseason της Elite League.

    Ταυτόχρονα θα πρέπει να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι, αυτή δεν θα είναι και η μοναδική αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος καθώς διαφοροποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν ακόμα και στο νεοσύστατο φέτος Final Four του πρωταθλήματος. Εκεί δηλαδή, σε αντίθεση με τη φετινή αντιστοιχία 1-4 και 2-3, οι δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα συγκρουστούν μεταξύ τους στον έναν ημιτελικό με τον νικητή να παίρνει ένα απευθείας εισιτήριο για τη Basket League. Ο ηττημένος, από την άλλη μεριά, θα έχει μια ακόμα ευκαιρία για την κορυφαία τη τάξει Εθνική Κατηγορία παίζοντας με τον νικητή του ζευγαριού 3-4.

    Το κάθε πρωτάθλημα το αναβαθμίζουν οι ομάδες του. Και η Elite League της νέας σεζόν θα είναι πιο δυνατή από κάθε άλλη φορά όπως όλα δείχνουν καθώς θα δοθούν δύο wild cards στους υποψήφιους μνηστήρες αφού ο Ιωνικός, που έπεσε από τη φετινή Basket League, δε φαίνεται πως θα παίξει του χρόνου στην πάλαι ποτέ Α2 Ανδρών. Δεδομένου λοιπόν ότι ήδη από τη Β Εθνική σύλλογοι όπως οι Μίλωνας, Πανιώνιος, Έσπερος Λαμίας και Δόξα Λευκάδας και μερικά από τα ονόματα των -5 ή 6- συλλόγων που μοιάζουν πρόθυμοι να διεκδικήσουν αυτές τις wild cards να είναι πραγματικά σπουδαία (Μύκονος, Βίκος και ΟΦΗ μεταξύ άλλων), γίνεται αντιληπτό πως η λίγκα θα μαγνητίζει όλα τα βλέμματα πάνω της με μεγαλύτερες αξιώσεις ούσα πιο ελκυστική από ποτέ.

    Comments are closed.