Bookmarks

    Την ήττα-σοκ απέφυγε τελικά στο ντέρμπι με τον Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» ο Α.Ο.Κ. που στο τέλος αναδείχθηκε ισόπαλος με (2-2) και όπως όλα δείχνουν δεν χάνει την δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής.

     

    Οι φιλοξενούμενοι που έπαιξαν πολύ έξυπνα, έδειξαν πολλές αρετές σε όλες τις γραμμές τους, αλλά ο Α.Ο.Κ. αντέδρασε σωστά την επανάληψη και πήρε τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας. Το παιχνίδι όπως αναμένονταν είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι ανάμεσα σε δύο από  τις καλύτερες ομάδες του ομίλου, με δύναμη, πάθος, πολλές προσωπικές μονομαχίες και βέβαια «δίψα» και από τους δύο αντιπάλους για την κατάκτηση της νίκης. Άλλωστε είναι γνωστό ότι όποιος από τους δύο έπαινε τη νίκη τότε θα εξασφάλιζε την δεύτερη νίκη.

    Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι «Αργοναύτες» που έπαιξαν χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, κατά διαστήματα διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αν και βρέθηκαν πολύ νωρίς με δύο τέρματα πίσω στο σκορ, στη συνέχεια προσπάθησαν να αφυπνιστούν και άσκησαν κάποια πίεση στην αντίπαλη εστία, είχαν περισσότερο χρόνο την μπάλα στην κατοχή τους, προσπαθώντας κυρίως με οργανωμένες επιθέσεις να διασπάσουν την τακτική που ακολούθησαν οι παίκτες του Ποσειδώνα στο αμυντικό κομμάτι και η οποία ήταν εξαιρετική. Συμπερασματικά να τονιστεί ότι οι παίκτες του Γιώργου Αγγελίδη, που έδειξαν πολύ αιφνιδιασμένοι, ανέβασαν τρομερά την απόδοση τους στην επανάληψη και έχασαν πολλές ευκαιρίες, έπεσαν επάνω σε μία πολύ διαβασμένη και οργανωμένη ομάδα που ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο, είχε αλληλοεπικάλυψη και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

     

    Το χρονικό του παιχνιδιού

    Στο 4’ ο Ποσειδώνας προηγήθηκε στο σκορ όταν ο Ξανθόπουλος που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπιμπισίδη, πέρασε και την αντίσταση του Σταθάκη και έγραψε το (0-1). Και χωρίς να φτάνει αυτό, στο 14’ από την πάσα του Μυλώπουλου, ο Ξανθόπουλος εντός της περιοχής του Α.Ο.Κ. με πλασέ διαμόρφωσε το (0-2). Στο 39’από την κεφαλιά του Βασιλόπουλου η μπάλα πρέπει να πέρασε την γραμμή της εστίας του Ποσειδώνα, ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι ενώ στη συνέχεια με το χέρι έδιωξε την μπάλα ο Κυριακίδης με τους γηπεδούχους έντονα να διαμαρτύρονται. Όμως στο 48’ από το κόρνερ του Ιορδανίδη με κεφαλιά ο Βασιλόπουλος μείωσε σε (1-2). Στο 55΄ο Α.Ο.Κ. έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ιορδανίδη ενώ στο 61’ από καλή θέση με σουτ ο Ρουμπιές αστόχησε. Στο 68’ από την σέντρα ακριβείας του Μαγκαφίνη, ο Ρουμπιές με προβολή διαμόρφωσε το (2-2).

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής στην αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με τον Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας ήταν ο Γιώργος Δρακίδης της Ε.Π.Σ. Ξάνθης και βοηθοί του οι Εμίν Κεχαγιά Ομέρ (Ε.Π.Σ. Ξάνθης) και Σάββας Εσικίδης (Ε.Π.Σ. Ξάνθης). Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες έπαιξαν ως εξής:

    Καβάλα: Σταθάκης, Γερογιάννης (46’ Μαγκαφίνης), Μπατσαράς, Βασιλόπουλος, Μπιμπισίδης,, Καζαντζίδης, Καρακώστας, Βαφειάδης, Ρουμπιές, Ιορδανίδης, Κατσαμάγκας (59’ Μπαρέττας).

     

    Ποσειδώνας Νέας Μηχανιώνας: Κυριακίδης, Δεληζάνος, Λαγόντζος, Καλλίδης (73’ Πάστρας), Καλαμπάκας, Τερμετζόγλου, Ξιφιλίνος (73’ Μυλόπουλος), Προύντζης (73’ Τραχανάς, 86’ λτ Μαντζόπουλος), Αλτιτζής, Κωστίκος (64’ Τόσκος), Ξανθοπουλος.

     

    Comments are closed.